Kaksi edellistä uutta vuotta kuluivat alakuloisissa merkeissä. Toissa uutena vuotena olin juuri eronnut ja jättäydyin yhteiseksi suunnitellusta illanvietosta pois jääden yksin kotiin, joka olisi sitä virallisesti viimeistä päivää. Seuraavana päivänä sain avaimen tähän, silloin nopeasti etsittyyn asuntoon, jonka suhteen olin kaikkea muuta kuin varma. Mielessä painoi epävarmuus, suru ja tyhjyys. Kuuntelin peiton alla rakettien pauketta pystymättä nukkumaan. Sitä iltaa ajatellessa sydäntä puristaa vieläkin.

Edellinen uusi vuosi oli parempi, mutta silti haikea ja yksinäisyys kalvoi. Puuhastelin päivän ja ajattelin, että ehkä iltaa itsekseen ei pitäisi nähdä huonona asiana. Yritin kääntää mieltä positiiviseen, kunnes päivä kääntyi iltaan ja ilotulitteet alkoivat kaikua. Äänet symbolisoivat jaettuja hetkiä ja hauskanpitoa, ja mieleen valui levottomuus sekä kaipuu. Olisin antanut paljon seurasta, ja sinäkin uutena vuotena nukahdin kyyneliin.

Tänä vuodenvaihteena on toisin. Päätin jo syksyllä, että vuotta 2018 en halua vastaanottaa yksin, ja oikeastaan sain enemmän kuin toivoin. Tänään lakkasin kynteni pitkästä aikaa, hileitä ja kimellatta vielä pidemmästä aikaa. Työnsin kuohuvan kylmään ja laitoin korviin korut, jotka joskus olivat suosikkini, mutta enää vuoteen osannut käyttää, niitä tai näyttäviä korvakoruja ylipäätään. Moni pieni ja iso asia on toisin. Kuten se, että tätä uutta vuotta en pelännyt vaan odotin, saan viettää sen seurassa, jossa kaksi edellistä olisin halunnut. Paljon on epäselvää, mutta nyt tunnen itseni onnekkaaksi. Vaikka ilta ei toisikaan mukanaan hyvää viiniä ja juustotarjotinta ihmeellisempää, olen tyytyväinen. Ihana tunne. Tämä olkoon vuodenvaihteiden suunta tästä eteenpäin.

Toivottavasti teidän vuodenvaihteenne sujuu ihanissa merkeissä ja saatte viettää sen toivomallanne tavalla. Ja kiitos kaikille tästä kuluneesta vuodesta. Ette tiedäkään, miten iso merkitys kaikilla kommenteillanne ja viesteillänne on tämän vuoden aikana ollut, niilläkin, joihin en ole ehtinyt tai osannut vastata. Olette tärkeitä!

Hyvää Uutta Vuotta 2018!

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Onneksi illan seura on siis viimevuotista parempaa… ;) Hyvää uutta vuotta.

Vastaa

Oi, ihanaa uutta vuotta myös teille!! <3

Vastaa

Ihanaa uutta vuotta, olkoot tämä parempi kuin tuo mennyt vuosi! Iso halaus sinne <3

Vastaa

Kiitos kovasti, kuin myös, aivan ihanaa uutta vuotta!! <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.