Kävin tällä viikolla kampaajalla, Peilin ihanalla Giaulla, jonka luota en pois vaihda. Olin henkisesti valmistautunut kohtaamaan viimeisen lyhennyksen ja muutamien senttien menetyksen, saadakseni lopulta tasaisen latvan. Vuosi ja kahdeksan kuukautta laskin. Niin kauan meni kasvattaa oma tukka pidennysten jälkeen jättämistä vaurioista tasaiseen mittaan.

Blogiani niin pitkältä seuranneet muistanevat kyllä hiusjuttuni, kuinka sinettipidennysten jälkeen hiukset olivat järisyttävän huonossa kunnossa. Omaa hiusta oli lähtenyt tukkokaupalla ja takana hiuksissa oli selvä lovi, joka ulottui pitkälle niskaan asti. Jos olisin silloin halunnut hiukseni tasaiseksi, olisi se vaatinut aikamoista poikatukkaa, joten asiakastaan hyvin lukeneena kampaajani ei siihen lähtenyt, vaikka moni muu olisi saattanut ”kerralla kuntoon” -tyyppistä ratkaisua ehdottaa. Niinpä hiuksia lyhennettiin pala palalta, kunnes nyt viimein koko lovi katosi näkyvistä ja hiukseni ovat jälleen tasaiset. Vihdoin. Tähän asti olen joutunut läpi kasvatusprosessin vain haaveilemaan pitkästä, tietäen samalla, että edessä on ensin lyhennystä lyhennyksen perään, jotta lovi saadaan hävitettyä. Mutta nyt, nyt kaikki mitä tulee saa jäädä, mitään ei ole enää pakko leikata pois. Mieletön fiilis. Pitkät hiukset, täältä tullaan!

Kärsivällisyyttä matka tähän on kysynyt todella, ja eihän mieltä ylennä tieto, että nyt ollaan vasta puolessa välissä. Vai pitäisikö sanoa jo? Silloin aikoinaan laskeskelin, että hiusten saaminen siihen kuntoon, mitä ne ennen pidennyksiä olivat, vaatisi karkeasti ottaen kolmisen vuotta, enkä tainnut kovin väärässä arvioineni olla. Tästä kun mennään vuosi ja neljä kuukautta eteenpäin, ovat hiukseni jo oikein mukavasti kasvaneet ja pääsen hehkumaan pitkän paluuta.

Onnea tuottaa nyt pienet asiat nyt kun yleinen tyytyväisyys hiuksiin vielä on mitä on (mitta kun on omaan makuun liian lyhyt), kuten vaikkapa sellainen asia kuin paksuuden palaaminen. Kun pidennykset poistettiin, hiukseni olivat vain varjo entisestä, suomalaisittain tuuheasta tukasta. Vielä viime keväänä kun hiukset kuroi ponnariotteelle aivan päätä myöten sai kiinni palasta paksuutta, mutta kun ponnariotetta liu’utti yhtään irti päästä, tipahti paksuus huomattavasti ja sormien välissä oli jäljellä vain ohut suiro. Olenkin hykerrellyt nyt kun tekee saman, niin paksuus ei enää ulotu jää vain tyveen, vaan löysäkin ponnari tuntuu yhtä paksulta kuin tyvi. Niin, ja voihan tässä ajatella, että onpahan nyt tullut tämäkin mitta testattua, uusiutuva luonnonvara kun onneksi on kyseessä. Vielä on tosin vähän katkonaista hiusta takana, mutta se näyttää vähän kuin olisi kerroksittain leikattu malli. Ei siis paha. Olen onnesta soikea tämän välietapin saavuttamisesta ja sen mukanaan tuomasta ajatuksesta, että jokainen sentti joka nyt mittaa tulee, saa jäädä.

Siihen asti tosin pitäisi vielä oppia elämään tämän mallin kanssa. Onhan olkamitta ihan freesi, mutta hirmu hankala; hiukset eivät pysy takana ja ovat vaikeat käsitellä. Suoraan suihkusta ne ei näytä oikein miltään, joten  melkein olisi pakko hiuksille jotain joka aamu tehdä jos haluaa pitää avoinna. Tänään kohotin tyveä hieman paplareiden avulla, mikä sitten vaatikin herätystä vartin normaalia aiemmin. Kova paikka aamu-uniselle. Eilen ne olivat työpäivän nutturalla oltua vähän kiharalla, ja yritin korostaa laineita puristelemalla hiusvahaa latvoihin. Toimi upean Cirque du Soleilin esityksen ajan, jota suosittelen kyllä ehdottomasti häikäisevien akrobaattisten suoritusten ja muutenkin mieleenpainuvan visuaalisen elämyksen vuoksi muillekin!

Koska oma kuvaajani katosi viikonlopun viettoon muihin maisemiin, tässä hävettävän huonot kännykameralla napatut kuvat tämän päivän lookista ja niistä uusista hiuksista. Tätä lyhyemmissä ette minua tule näkemään, ellei jokin katastrofi kohtaa. Ja jos ei hiukset kiinnosta, niin ottakaa katse kynsiin (vaikka vähän huonosti näkyykin), lakkasin ne harmaiksi ensimmäistä kertaa ikinä ja tykkään paljon!

uudet hiukset 01

Hiusten mitta ennen kampaajalle menoa näkyy viime viikonloppuisesta asukuvasta, eli pienesti siitä vielä lyheni ja värikin toki kirkastui.

Katso myös nämä

21 comments

Vastaa

Mikäs lakka mahtaa olla kyseessä? :) Ihana hame muuten!

Vastaa

Ootas, ootas, täytyy ihan luntata mikä purkki olikaan kyseessä…. Mavalan Moon Grey (nro 161), vahvapigmenttinen ja jotenkin, miten sen nyt sanoisi, raikas harmaa :)

Kiitti, tämä löytyi muuttolaatikoita pakatessa ja päätyi heti käyttöön. Jotain hyötyä muutostakin ;)

Vastaa

Kiitti :) Tarviikin joskus katsastaa tuo lakka. Se täydellinen harmaan sävy kun on ollut hakusessa. Tsemppiä muuttoon!

Vastaa

Minusta tuo pituus sopii sinulle hyvin! :) Ihanan elinvoimaisen näköinen malli.

Minulla on aina aika kerrostettu malli, kun tätä hiusta on niin paljon, että jotenkin täyssuora malli ei näytä hyvältä. Lisäksi latvat menevät aina huonoon kuntoon, jolloin niitä saa kyniä aina monia senttejä. Aina kampaajakäynnin jälkeen saa hetken katsella sellaista kasarirokkitukkaa :D

Vastaa

Ihana kuulla, kaunis kiitos! :) Lyhentämisen mukanaan tuoma paksuuden palautuminen tekee ihmeitä, hiukset eivät nyt pelkästään näytä vaan myös tuntuvat paksummilta!

Heh :) Mullakin, silloin joskus, oli sen verran paksulti, että kampaaja ohensi tukkaa, jotta sitä olisi helpompi käsitellä. Nyt ei kyllä sitä ongelmaa enää ole ;) Mun hiuslaatu on hirveän jouhimaista, eli tosi vaikea käsitellä ja turha edes haaveilla mistään hirveän siloisista kampauksista tai hiusmalleista!

Vastaa

Jotenkin näytät hehkuvan, ehkä se on se ilo – siitä ettei enää ole pakko lyhentää – joka paistaa näistä kuvista! :D

Vastaa

Hih, ihana, kiitti! :) Täytyy sanoa, että tämä välietapin saavuttaminen oli mulle kyllä tosi iso juttu, melkein olisi tehnyt mieli korkata kuohuva, niin paljon lyhentämistä on murehtinut ja niin pitkä aika tähän pisteeseen pääsyyn on mennyt. Tämä oli jotenkin niin konkreettinen asia, joka todisti, että kyllä sitä edistystä tapahtuu vaikka usko meinaakin vähän väliä loppua :)

Vastaa

Onpa kauniin näköiset hiukset! :)

Vastaa

Ihana, kaunis kiitos <3

Vastaa

Toi on todella naisellinen ja sensuelli pituus :D Paljastaa sirot olkapäät ja kumarrellessa saattaa viuhahtaa siivu kaulaa. Hiusten ja ripsien feikkipidennykset alkaa olla jo niin passé…

Vastaa

Oi, tosi kiva kuulla, että tykkäät! :) Ystävänikin mainitsi, että kaulan alue korostuu tässä mallissa ihan toisella tavalla, vaikka olikin sitä mieltä, että pitkä sopii vähän paremmin. Samaa mieltä siitä, että mieluiten ilman mitään jatkoja ja lisäkkeitä! Ainakin oma elämä on niin helpompaa :)

Vastaa

Hei vaan!
Oon seurannu blogiasi kesästä asti ja on kirkkaasti mun blogisuosikkien Top 2:ssa! Sulla on todella hyvä tyylitaju vaatteiden suhteen ja kuvat ja tekstit osoittavat hyvää makua ja esteettistä silmää. Tiivistäen siis: miii laik it!!! :)

En ole ennen ”uskaltautunut” kommentoimaan, mutta hei, toi sun hiusten pituus on upea!!! Sopii sulle aivan täydellisesti ja mun mielestä puolipitkässä mallissa näytät kiinnostavammalta, naisellisemmalta, sofistikoituneemmalta ja kuten joku jo aikaisemmin sanoi, sensuellilta.

Ymmärrän kyllä, että sinettipidennyksistä seuranneen tukkakatastrofin ja trauman jälkeen suhtautuminen lyhyempää malliin on ristiriitainen. Olen kuitenkin varma, että muutaman vuoden jälkeen katsot pitkätukkaisena näitä kuvia ja mietit että, vau, toi lyhyempi näytti hyvältä, pitäiskö pätkästä taas. :)

Olet todella kaunis, hiuksista viis.

M

Vastaa

Oi M, mielettömän ihanaa, että jätit kommentin! Jokainen kommentti on aina iso ilo, mutta erityisen ihanaa on, kun sellaisetkin jättävät jäljen itsestään, jotka ehkä aiemmin ovat viihtyneet enemmänkin hiljaisina lukijoina :)

Toit hymyn päivään ja olen mielettömän otettu, että olet viihtynyt blogini parissa, ja että se kuuluu suosikkeihisi. Niin, ja otettu olen kehuista ja kannustuksesta hiusten suhteen myös. Luulen, että olet hyvinkin oikeassa, että jälkeenpäin nykyistä tukkaa katsoo varmasti ihan eri tavoin, nyt kun se ei ole ns. hankittu vapaaehtoisesti, värittää sekin väistämättä suhtautumista nykyiseen lookiin. Yritän kovasti totutella peilikuvaan ja löytää tapoja laittaa lyhyempää mallia kivasti, mutta myönnän silti ikävöiväni pitkää. Hassua, niin isolta tuntuva juttu, mutta kuitenkin sellainen uusiutuva asia kuin hiukset kyseessä. Pitäisi vain ajatella, että mahtavaa, että pääsee kokeilemaan erilaisia juttuja :)

Kiitos sinulle ja oikein ihanaa viikonlopun jatkoa! :)

Vastaa

Edeltäviin kommentteihin viitaten, makuja on monia. Mikäpä voittaisi sitä miltä pehmeät pitkät hiukset tuntuvat soljuessaan pitkin selkää… Kyllä sulle tuokin malli sopii mutta onhan se hiusten piteneminen sellainen nuorennusleikkaus, kuten joku jo ”melkein” sanoi, pitkässä mallissa näyttää kiinnostavammalta, naisellisemmalta, sofistikoituneemmalta ja sensuellilta.

Onnittelut välietapin saavuttamisesta =)

Vastaa

Olen kanssasi niin samaa mieltä! Tämä toden totta on niin maku kysymys, työkavereista ja kavereistakin löytyy kumpaankin suuntaan kommentoivia, joidenkin mielestä tämä on parempi ja toisten mielestä taas pitkä, joistain taas lyhyempi on kivaa vaihtelua vaikka pidempi onkin parempi. Ja niin, vaihtelunahan tämä tosiaan pitäisi nähdä, pitkään kun onneksi on mahdollista päästä takaisin.

Kuvailit juuri niillä adjektiiveilla pitkiä hiuksia kuin itsekin olisin, pitkissä hiuksissa on minun silmiini jotain todella naisellista ja sensuellia, kuten sanoit. Kun hiukset ovat aina olleet pitkät, tuntuu kuin piiru naisellisuutta olisi viety pois kun hiukset lyhenivät. Iso vaikutus niillä, kokonaisilmeeseen sekä omaan fiilikseen. En ole koskaan hetkeäkään ajatellut, että haluaisin edes kokeilla lyhyempiä hiuksia, joten ehkä siksikin tästä on nyt niin vaikea repiä hauskuutta.. ;)

Vastaa

Onnea etapin saavuttamisesta! Mukava seurata matkaa takaisin pitkiin hiuksiin. Jo kesäksi ehtii tulla monta senttiä lisää :).

Vastaa

Kiitos Maria! Sinäpä sen sanoit, kesään mennessä ne todella ehtivät jo kasvaa muutaman sentin. Mikä ihana ajatus!! :)

Vastaa

Munki mielestä nuo sun hiukset tosi hyvännäköset tuossa pituudessa!!

Vastaa

Oi mahtavaa, tosi kiva kuulla, että tykkäät :) Kiitos sanoistasi ja ihanaa viikon jatkoa sinulle!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.