Hiustenlaittoni on surkealla tolalla. Kahdessakymmenessä vuodessa olen päässyt siitä, että ne ovat aina auki siihen, että ne ovat nyt myös joskus kiinni. Huikea kehityskaari. Nyt kun pituutta on tullut hiuksiin jo kivasti lisää, voi taas keskittyä miettimään aiempia sivuseikkoja, sellaisia kuin vaikka värit ja kampaukset. Erityisesti olen pohtinut hiusten kuntoa (tai pikemminkin sen ylläpitoa) ja kokenut kaipuuta jotenkin hmm, käsittelemättömämpään suuntaan, kai ajatellen sen olevan parempi hiuksille ja suopeampi kasvulle. Olen myös viehättynyt sellaiseen ylikasvaneeseen huolettomaan tyveen, mutten vielä tiedä antaako omien hiusten vain olla ja kasvaa, vaiko ehkä pehmentää tyveä värjäämällä (vaikka siinä tuleekin se sana, jonka luomaa kierrettä haluaisin hillitä). Ehkäpä tämän päivän kampaajalla käynti antaa lisää ideoita vielä verrattain häilyville ajatuksilleni.

Harhauduin jo heti alusta sivupoluille, sillä tarkoitukseni oli keskittyä pieneen hiustenhuomioimisprojektiini.Tällä kertaa kyse ei ole hoidosta ja hellimisestä, vaan asustamisesta, hiusten huomioimisesta osana kokonaisuutta. Koska olen surkea hiustenlaittaja ja tavattoman laiska, ajattelin, että pienet simppelit jutut voisi tehdä näin alkuun ihmeitä. Niinpä marssin eräänä päivänä kauppaan korjaamaan tilannetta ja keräsin kokoon pienen alkuvaraston pinnejä ja pantoja, joilla voisi olla helppo lähteä piristämään hiusten syyslookia. Luulisi, ettei näiden käyttö hirveästi sorminäppäryyttä vaadi! Ainoa haaste on tietenkin muistaa käyttää. :)

hiuskoristeet 01Hiuskoru: Glitter & Bijou Brigitte

Toivoisin näistä myös jonkinmoista pika-apua pesuvälin pitkittämiseen kuivashampoon ohella. Vähänkään likaisina hiukset roikkuvat ikävästi silmillä ja koko olo tuntuu lässähtäneeltä, niinpä olen tottunut pahimpina päivinä pyöräyttämään ne vain löysälle nutturalle. Vaihtelu kuitenkin virkistäisi, ja niinpä pohdin, josko pienellä asustamisella hiukset voisi jättää auki myös vähän likaisempina. Ainakin kokeilu kannattaa, sillä liian helposti sorrun hiusten pesuun puhdasta tunnetta ja avointa kampausta kaivatessani.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.