Remonttipölykuorrutus iholle, vaatteisiin ja hiuksiin on palannut! Mutta se on vain merkki etenemisestä, joten tilapäisen nihkeyden kyllä kestää. Tämä viikko on muutenkin mennyt vahvasti remontti edellä ja kun sen yhdistää töihin, olen käytännössä lähtenyt aikaisin aamulla liikkeelle ja palannut niin, että suurin piirtein suoraan saa kaatua sänkyyn. Mutta se on väliaikaista, kuten evakkoaikakin, joka on pakottanut matkalaukkuelämään. Mutta vaikka vaatteet seisovat matkalaukuissa, kosmetiikat ovat vallanneet miehen kylpyhuoneen tasot. Luulin ottavani mukaan vain tärkeimmät, mutta selvästi se oli varsin lavea käsite.

Yhdet mukana väliaikaiskotiin matkanneet tuotteet olivat jo vanhassa kodissa käyttöön otetut italialaisen Davinesin hiustenhoitotuotteet, nimenomaan omille luonnontaipuisille, herkästi takkuun vetäville ja vähän karheille hiuksilleni valitut tuotteet (saatu blogin kautta).

Davines on aika tosi ihana brändi monella tapaa. Ulkoasussa on kotimaansa estetiikkaa, vaikka ovatkin pakattu yksinkertaisiin ja helposti kierrätettäviin pakkauksiin. Sisällössä taas hyödynnetään lähellä tuotettuja raaka-aineita ja ovat vapaita mm. sulfaateista, lisätyistä parabeeneista, väriaineista ja mineraaliöljystä. Puhdistavat raaka-aineet ovat luonnossa hajoavia ja ylipäätään tuotteet on valmistettu vähintään 98 prosenttisesti luonnollisista raaka-aineista.

Eikö kuulostakin hyvälle? Ja tuntuu myös! Lisäksi hinnat ovat kohtuulliset monissa verkkokaupoissa (ja bongasin muuten taannoin myös laivalta Tallinnan ja Helsingin väliä seilatessa). Davinesin nettisivuilta löytyy paljon infoa vastuullisuudesta ja raaka-aineista, ja ovathan ne muutenkin aika visuaalista karkkia.

Itsellä on käytössä MELU shampoo, joka sopii pitkille käsitellyille hiuksille. Ihana tuote! Pesee hyvin, mutta on hellävarainen. Jättää hiukset pehmeiksi ja hoidetun tuntuisiksi. Hoitoaineena olen käyttänyt saman merkin LOVE-hoitoaine, joka silottaa ja selvittää karheita hiuksia. Näyttää naamiomaiselle, mutta tämän kanssa selviää lyhyelläkin vaikutusajalla.

Rakastan hoitavia hiussuihkeita, joten OI All in One Milkistä on helppo pitää. Melko pieni pakkaus, mikä ennakkoon vähän huoletti, hiukseni nimittäin tapaavat imeä itseensä jätettävää hoitoainetta, mutta onneksi tämä on riittänyt ainakin vielä toistaiseksi hyvin. Käy mainiosti ainoana hoitoaineena, eli selvittää ja hoitaa. Ei tunnu öljymäiselle, vaan mukavan kevyelle.

On ihan hassua, että näistäkään en tiennyt aiemmin lainkaan, mutta on aika ihanaa, kuinka nyt tuntuu tipahtavan monesta suunnasta parempia vaihtoehtoja perinteisille tuotteille. Shampoo on itsellä yksi niistä kosmetiikkatuotteista, jossa meni pidempään, ennen kuin esimerkiksi luonnonkosmetiikan saralta alkoi löytyä omille hiuksille sopivia vaihtoehtoja, mutta nyt tarjonta on jo erittäin innostava. Niinpä nykyään myös shampoille ja hoitoaineille on helppo pitää ostokriteerinä joko luonnonkosmetiikkaa tai vegaanisuutta, tai toki aina parempi jos molemmat täyttyy, mutta kunhan edes toinen!

Tuotteet saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Mä olen myös tykästynyt Davinesin tuotteisiin, omassa aktiivikäytössä on ollut sekä pois pestävä hoitoaine että tuo suihkutettava hiusöljy. :) Myös tuotteiden tuoksu on huumaavan ihana.

Vastaa

Oi, kiva kuulla, että olet tykännyt myös! Ja totta, tuoksu on ihana, samoin kuin tuotteiden sävyt ja tuntuma! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.