Arkena en tyypillisesti jaksa laittaa hiuksia, mutta viikonloppuna tai kun aikaa on enemmän, on mukava kiinnittää hiuksiin vähän enemmän huomiota. Se kun on melko helppo tapa tuoda vähän viimeistellympää fiilistä omaan olemukseen.

Koska olen melko laiska ja ennen kaikkea osaamaton, suosin rutinoituneita tapoja. Tai oikeastaan käytössäni on vain kaksi tapaa laittaa hiukset silloin kun sen teen, joko lisävolyymia tarrarullilla tai loivat kiharat muotoiluraudalla.  Ensin mainittu tapa on ollut käytössä jo vuosia, rullien käyttö kun on superhelppoa eikä siinä yksinkertaisesti voi epäonnistua (tai ainakaan itse en ole koskaan onnistunut epäonnistumaan!).

Hiusten rullailuun menee vain hetki ja rullat päässä voi viipyillä miten pitkään huvittaa, mitä pidempään toki sen parempi. Lisäksi tekeytymisaikaa mukaan laskematta, itse hiustenlaittoaika on varsin lyhyt.

Mitä sitten rullilla saa aikaan? Ehdottomasti lisävolyymia. Hiukset kohoavat tyvestä selvästi. Myös luonnontaipuisa hius asettuu yhtenäisempään malliin ja latvat kääntyvät kauniisti samoihin suuntiin. Lisäksi hiukset säilyvät kauniimpana seuraavaankin päivään, siksi onkin oiva rutiini viikonloppuihin.

Olen rullien käytöstä kirjoittanut ennenkin, mutta edellisellä kerralla hiuksia laittaessa tuli mieleen, että ehkä voisin tehdä pienen päivityksen, ovathan hiuksetkin saaneet nyt niin hurjasti lisämittaa!

Tarrarullien pohjatyö

Pohjatyö eroaa niin muotoiluraudan käytöstä kuin tavallisesta arkipäivästänikin. Jos normaalina arkipäivänä suosin täyteläisiä jätettäviä hoitoaineita, eli voidemuotoisia, rullien pohjasta haluan superkevyen ja muotoilun pysyvyyttä tukevan.

Pesen hiukset ensin tavalliseen tapaa, mutta erityisen hoitavaa hoitoainetta tai naamiota käyttäen. Pyyhekuiviin hiuksiin seerumeiden ja voiteiden sijaan suihkuttelen selvittävää jätettävää hoitoainetta ja käytän kevyttä muotovaahtoa. Niiden päälle vielä kevyt kerros lämpösuojasuihketta. Tämän kampauksen pohjana käytetty Schwarzkopf Gliss -hoitosuihketta*, Sebastian Twisted-sarjan superkevyttä muotoiluvaahtoa* sekä DS Heat Protective -suihketta*.

Näiden jälkeen hiusten harjaus hyvin ja föönaus. Vuosia käytössäni on ollut Simply Naturalin harja (tai oikeastaan omistan kolme), joka on ensisijaisesti tarkoitettu pidennyksille, mutta on niin huippu, että on jäänyt pysyvään käyttöön. Nyt noin kuuden vuoden kokemuksella voin lämpimästi suositella! Hieman hintavampi harja kestää loistavasti ja on hellävarainen, mutta kuitenkin selvittää hiukset hyvin. Erityisesti jos taipuvuutta on takkuisuuteen, se on mainio!

Tavallisina arkipäivinä en jaksa kuivata hiuksia loppuun asti, mutta kun tarkoitus on laittaa rullat, on tärkeää, että hiukset ovat täysin kuivat ennen rullien levitystä. Kuivauksen jälkilämpö edesauttaa muodon pysymistä, joten joskus kuivaan osio kerrallaan ja rullailen sitä mukaan. Yleensä kuitenkin sen mukaan, miten on nopein, laiska kun olen.

Hiusten rullaus

Kun hiukset ovat kuivat, rullaamaan hiukset kauttaaltaan pienissä osioissa. Toisinaan suihkutan pituuteen kevyen kerroksen muotoiltavaa hiuslakkaa, kuten Wella EIMI -viimeistelysuihketta*, jonka jälkeen kierrän hiuksen napakasti rullalle.

Aloitan päälaelta, jonka jälkeen rullailen sivut ja viimeisenä niskan. Omiin hiuksiin menee vaihtelevasti (riippuen siis kuinka pieniin osioihin jaksan jakaa) 14-18 rullaa. Kun hiukseni olivat lyhyemmät, käytin isompia rullia, mutta nyt käyttöön ovat vakiintuneet halkaisijaltaan n.3,5 sentin rullat.

Tarrarullat pysyvät hyvin, mutta saatan vielä laittaa klipsin varmistamaan pysyvyyden. Kun hiukset on rullattu kauttaaltaan, föönaan vielä hetken ja annan rullien tehdä loput. Mitä pidempään niiden ehtii antaa olla, sen parempi. Jos vaikutusaikaa ei ole vähintään 40 minuuttia, en jaksa nähdä vaivaa, mutta saatan hyvinkin antaa niiden olla jopa pari tuntia. Kotona ollessa rullat päässä voi tehdä kaikkea muuta ja samaan aikaan muoto syvenee.

Viimeistely

Kun rullat ovat olleet niin pitkään kuin aikataulu sallii, rullaan ne auki käänteisessä järjestyksessä, eli niskasta edeten päälaelle. Tarrarullien kanssa kannattaa ottaa rauhallisesti, etteivät ne revi hiuksia.

Lopputuloksessa on hieman Hollywood-henkeä, mutta koska en tykkää liian laitetusta lopputuloksesta, en vie viimeistelyä kovin pitkälle vaan sormin kokonaisuuteen vähän pörröä. Toisin sanoen, en tyypillisesti käytä enää harjaa vaan asettelen hiukset käsin. Saatan suihkuttaa tyveen vielä hieman kuivashampoota ja jos kaipaan lisäpitoa, suihkutan kauttaaltaan vielä kerroksen hiuslakkaa. Itsellä kokonaisuus pitää hyvin päivän (ellei toki vaikeat sääolosuhteet tuhoa työtä), ja tyven kohotus pitää vielä seuraavanakin päivänä selvästi työstämättömään hiukseen verraten.

Tällä kertaa aikaa oli hieman turhan vähän, joten rullat ehtivät olla hiuksissa vain minimiajan.

Koska sain hetken mielijohteesta ja olemattomalla ajalla päähäni kokeilla kuvata uudella kameralla pienen klipin postauksen jatkoksi, tuli siitä lopulta yhtä hiusten haromista, kirjaimellisesti. Ehkä se silti tuo hieman lisäarvoa pelkkään kuvaan nähden.

Kiinnostaisiko muuten postaus myös toisesta tavastani laittaa hiuksia, eli luonnollisista kiharoista?

*Saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Olet niin kaunis! Ja noi hiukset!!

Kunhan saan hiuksia kasvatettua pidemmiksi, aion ehdottomasti kokeilla tätä niksiäsi. :)

Vastaa

Voi ihana sinä, kiitos! <3 Kannattaa testata, simppeli keino saada kivasti volyymia hiuksiin! :) Ja tsemppiä hiustenkasvatusprojektiin!!

Vastaa

Kiva postaus ja ihanan ilmava lopputulos. Kotoa löytyykin jo isompia tarrarullia, mutta ei tuollaisia klipsejä. Muistatko mistä olet omasi hankkinut?

Kiinnostaa aina hienolle ja helposti latistuvalle hiuslaadulle sopivat muotoilutuotteet, joten kiitos vinkeistä.

Vastaa

Kiva kuulla! :) Tarrarullat on kyllä ihan huiput! Ostin omani vuosia sitten, ja ovat siitä asti olleet säännöllisessä käytössä ja kestäneet hyvin. Klipsejä löytyy monesta paikasta, olen ostanut niitä ainakin Sokokselta ja muistaakseni myös Tokmannilta. Itsellä on käytössä ohuempia metallisia klipsejä, jotka on näppärä pujottaa rullien lomaan, ja sitten näitä ”taipuisampia”, jotka mukautuvat hyvin rullaan, mutta eivät jätä hiukseen painojälkiä. :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.