Olen muutaman kerran tullut maininneeksi, että hiusten kunnon kohennuttua ja pituuden kasvettua, myös hiusten hoito on helpottunut. Edelleen toki pituus vaatii tehoa hoitotuotteilta, mutta niin on ollut aina kun mittaa on ollut yli olkapäiden. Hiuslaatuni on kuivan karheaa ja paikoittainen luonnonlaine saa sen vetämään helposti tiukkaankin takkuun. Muistan kuinka kampaajat jo kouluikäisenä tuskailivat takkujeni kanssa, käyttäen jopa saksia niihin – silloin en itse vielä pahemmin välittänyt. Nykyään tiedän jo, millaiset hiustuotteet ja -hoitotavat sopivat hiuksiini parhaiten, joten takutkin jäävät vain paikallisiksi ja hallittaviksi. Ei siis tulisi kuuloonkaan jättää hiuksia ilman jätettäviä hoitoaineita tai pesun jälkeistä selvitystä!

Oleellista hoitotuotteissa on kevyt shampoo ja tehokas sekä hyvin selvittävä hoitoaine, liian mieto hoitoaine näkyy ja tuntuu huonolla tavalla heti. Vastaavasti myös juuri oikea shampoo-hoitoaineyhdistelmä saa karhean hiuksenkin pehmenemään ja hiukset selviämään helposti.

Viime vuonna kaksi sarjaa nousi aivan erityisen edukseen monen perus hyvän keskeltä, ja ansaitsevat siis tulla nostetuksi ihan erikseen.

EVO Mane Taner

Australialaisen EVO-sarjan Love perpetua shine drops*-seerumi on täyttä timanttia. Loistava hiusseerumi, joka silottaa huikealla teholla ilman lähmäisyyttä. Riittoisa pieni purkki kulki mukanani lähes jokaisella viime vuoden reissulla kun minimoin mukana kuljetettavan kosmetiikan määrän, eli sen tehoon saattoi luottaa. Tämän vuoden Prahan matkalla huomasin sen vetävän jo ihan viimeisiään, joten uuden hankinta on edessä.

Myös Mane tamer -shampoo ja hoitoaine vakuuttivat, ja muutama sana niistä löytyykin elokuun kosmetiikkayhteenvedosta.

Tiedättekö kun on sellaisia hiustenhoitotuotteita, joita ekaa kertaa aamu-unisena käyttäessään ei sen enempää noteeraa, mutta päivän edetessä huomaa ihmettelevänsä, miten hiukset nyt tuntuvatkin näin poikkeuksellisen hyviltä ja pehmeiltä? Näiden kanssa oli juuri niin, kerta toisensa jälkeen. Pitävät siis todella lupauksensa ja luvassa on pehmeyttä sekä sileyttä. Loisto kombo pörröisille ja karheille hiuksille!

Sebastian Twisted

Sebastiania olen käyttänyt säännöllisen satunnaisesti vuosikausia, ja brändi on ollut omanlaisensa luottovalinta. Viime vuoden puolella lanseerattu Twisted-sarja kuitenkin nousi ihan uudelle tasolle ja sai aikaan samaa käytönjälkeisessä fiilistä kuin EVOkin. Twisted on kiharoille ja luonnonkiharoille hiuksille tarkoitettu tuotesarja, jonka luvataan toimivan niin villille kiharapilvelle kuin loivemmille laineille. Yhtenäistä kun luonnontaipuisassa tukassa on kuivuus ja usein myös pörröisyys, joihin nämä tuovat täsmäapua.

Itsellä on luonnontaipuisa tukka, mutta vähän hassulla tapaa. Niskasta hiukset vetää selvästi laineille, mutta edestä päältä taas ne ovat melko suorat. Tämä tarkoittaa, että lopputulos näyttää helposti sekaiselta ja päällimmäisten kerrosten alle sekä aivan erityisesti niskaan muodostuu hurjiakin takkuja, erityisesti näin talvella kun kaulahuivi hankaa hiuksia ja pakkanen kuivattaa niitä entisestään.

Twisted kuulostikin spekseiltään jo lähtökohtaisesti niin hyvälle, että en malttanut odotuttaa pitkään sen testiin ottamista. Odotukset täyttyivät, ja tuotesarja osoittautui itselle todella toimivaksi.

Eritysesti shampoo-hoitoainepari on huikea, hiukset jäävät sileiksi, hoidetuiksi ja pehmeiksi. Vaikka hoitoaineen sormituntuma on melko kevyt, hoitaa se yllättävän hyvin kun malttaa antaa vaikuttaa ihan hetken tavallista pidempään. Shampoo taas on sopivan kevyt, ja siten pari toimii hyvin yksiin. Lisäksi naamio oli erinomainen, yksi parhaista vähään aikaan, käyttämistäni. Lisäksi jätettävistä tuotteista tukea tarjoava hoitovaahto on loistava. En huomaa näiden korostavan luonnontaipuisuutta, mutta sen sijaan tekevän niistä huomattavasti hallittavammat ja vähemmän pörröiset sekä takkuiset. Ehdottomasti siis lämmin suositus näille, mikäli hiuksissa on luonnonkiharuutta tai pörröisyyttä.

Tuotteet saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.