Huh, odotus on ohi!

Viimeiset tunnit lunastusoikeuden päätyttyä olivat ehkä piinallisimmat. Avainhenkilöiden tavoittaminen tuntui lähes mahdottomalta ja jo aamusta aloitin sähköpostin intensiivisen tuijottamisen, ihan kuin muutamalla sekunnilla missattu viesti muuttaisi kaiken. Lopulta yhteydenottopyyntöihini vastattiin vasta iltapäivällä, useiden tuntien hermostuneen liikehdinnän ja ehkä miljoonasti ladatun sähköpostin jälkeen.

Mutta lopputulos ratkaisee, ja nyt se oli parasta, eli lunastusoikeutta ei käytetty ja asunto on nyt ihan virallisesti minun. Niin ihana tunne, että kaikki odotus, jännitys ja tekninen säätö on takana ja vihdoin voin keskittyä asunnon asteittaiseen asuttamiseen. Toki odotusta on vielä lomassa, mutta remonttiin liitännäinen odotus on silti positiivista, omannäköisen lopputuloksen odottamista.

Laskeskelin, että asunnon etsintä- ja ostoprosessi vei lähes puoli vuotta. Aloitin aktiivisesti tammikuussa ja nyt kesäkuun viimeisellä kokonaisella viikolla asuntoa voi kunnolla kutsua omakseni. Tuolloin toivoin, että jo kesällä olisin uudessa, mutta hyvää kannattaa odottaa ja nyt realistisempi aikatauluoletus on, että syksyn starttaan ensimmäisessä omassa asunnossani.

Nyt kun tukku papereita on allekirjoitettu, pankkiasiat kunnossa ja omistajuus kirjattu, voi antautua täysillä remontin suunnitteluun. Jos jotain hyvää näissä odotuksen täytteisissä viikoissa, niin se, että sisustusratkaisuajatukset ovat jalostuneet ja koen olevani koko ajan lähempänä elementtien ja tyylien lopullista loksahtamista paikoilleen. Olen silti varma, että matkan varrella tulee vielä paljon yllätyksiä. Ne voivat kummuta vanhan talon rakenteista, taloyhtiön linjauksista tai ihan vain kustannusarvioista. Mutta se ei ole maailman loppu, kaikkeen kyllä tulee löytymään jokin ratkaisu, ja suhtaudun tulevaan suurella mielenkiinnolla.

Tulevan remontin vaiheet

Onneksi remontin kanssa ei ole varsinaisesti hätä, ainoastaan oma malttamattomuus on intensiivisimmin eteenpäin ajava voima. Ihan ensimmäisenä odotan remonttiammattilaisen poikkeamista asuntoon tekemään kartoitusta tilojen ja toiveideni mahdollisuuksista sekä kustannuksista. Sitten seuraa asbestikartoitus, jonka lopputulos vaikuttaa paljon sekä budjettiin että aikatauluihin. Mahdollisimman nopeasti pitäisi saada myös remonttilupahakemus isännöitsijätoimistoon, sillä sen käsittely voi viedä useita viikkoja ja vasta sen jälkeen pääsee tekemään isompia muutoksia.

Kun remonttiammattilainen on käynyt, irrotan parven ja perehdyn lattiamahdollisuuksiin, mutta nyt etenen keittiösuunnitelmien viilauksen kanssa. Toiveeni ovat tarkentuneet ja koen tarvetta tehdä vielä lisää visuaalisten elementtien vertailua sekä hintakartoitusta. Keittiönkin toimitus vie helposti viikkoja, joten kun lupa on saatu ja keittiö tilattu, siinä aikana ehtii hyvin käydä käsiksi lattiaan ja muihin hiomista, maalausta ja käsityötä vaativiin asioihin.

Ensimmäisessä aallossa on siis edessä purkua ja lattian remontointia. Myös ison huoneen väliseinäratkaisun lyöminen lukkoon (tällä hetkellä tasapainoilen parin vaihtoehdon välillä) kuuluu tähän prosessiin. Toisessa vaiheessa asennetaan keittiö ja kunnostetaan eteisen kaapit. Johonkin väliin hujahtaa seinien maalaus ennen muuttoa. Viimeiseen vaiheeseen, eli aikaan kesän jälkeen, jää märkätilat. Niille en ole vielä paljoa uhrannut ajatusta, sillä ne eivät ole akuuteimmat. Mieluummin teen rauhassa vertailua ja inspiroidun vaihtoehdoista kuin hätiköin.

Tarkoitus olisi poiketa heinäkuun aikana myös Virossa tsekkaamassa materiaali- ja elementtivaihtoehtoja sieltä.

Edessä siis paljon valintoja, työtä ja rahan menoa edessä, mutta olen todella innoissani!

Kuvakaappaukset ovat Pinterestistä, ja kuten pinnailemistani inspiskuvista näkyy, skandinaavisen kalpea tyyli ei ole se itselle sopivin, vaan pidän lämpimistä väreistä ja myös ripotellen rohkeasta värien ja muotojen käytöstä.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Hei, tällähän ei nyt enään ole merkitystä, mutta tuntuu että isännöitsijät tai muut vastuuhenkilöt eivät oikein ymmärrä kuinka tärkeä ja merkityksellinen asia esim. lunastuspykälän käyttö/käyttämättä jättäminen on oman kodin ostajalle. Sitä piinaa ei pitäisi venyttää minuuttiakaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin.
Tuo Viropointti kannattaa tsekata, olen kuullut, että jopa wc-pyttyjä on raahattu Suomeen ilmeisesti edullisemman hinnan vuoksi. Rootermanni-korttelissa on ainakin ihana iso sisustusliike, nimeä en kyllä muista, mutta kyllä sen löytää.
Kiitos sinun, minulla on kauhea muuttokuume, sain juuri puhuttua miehen asuntonäytölle pitkin hampain.

Vastaa

Tuota ihan samaa mietin viime päivinä, todella tuli tunne, ettei asian suuruuttaa ostajan kannalta ajateltu. Ensimmäiseen kyselyyni vastattiin, että kerrotaan kun on katsottu sähköpostit läpi, kolme tuntia myöhemmin kyselin uudelleen ja lopulta vasta pari tuntia siitä sain vastauksen viimeisen kerran kyseltyäni. Noh, lopputulos toki tärkein omalla kohdalla, mutta pitkältä viimeinen odotus todella tuntui!

Samaa olen itsekin kuullut Virosta ja siksi olenkin kiinnostuneena listaillut jo tärppejä, tuota Rottermannin liikettä muistaakseni tuttavanikin suositteli, joten sinne ehdottomasti! Kiinnostaa myös kaakelit, lavuaarit ja sen sellaiset. Noh, nyt taitaa kiinnostaa ylipäätään kaikki kodin remontointiin liittyen! :)

Haha, voi ei! No mutta ihanaa, että käytte näytössä – sehän ei vielä tarkoita mitään ja voi olla ylipäätään inspiroitumista ja asian tunnustelua sekä ajatuksen jalostumista :)

Vastaa

Onneks olkoon!

Vastaa

Kiitos! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.