Viikot 10 ja 11 olivat ehkä koko remonttiajan verkkaisimmat, mutta jälleen viikolla 12 asunto täyttyi remonttipölystä ja muutamassa päivässä kokonaisuus otti ison harppauksen eteenpäin. Nyt asunnolla näyttää jo siltä, että voi jo helposti aistia, miltä se tuntuu valmiina. Huomasin ensimmäistä kertaa tuntevani vähän haikeutta. Remontointi on haastanut omaa harkitsevaa luonnetta ja ollut paikoin jatkuvaa pulmaratkaisua, mutta olen nauttinut valtavasti.

Tapasin pitkästä aikaa ajan kanssa työtuttavaa, joka totesi, että silmäni syttyvät kun alan puhua remontista ja vaikuttaa siltä, että tämä on ollut juuri oikea valinta itselle. Ja niinhän se on. Olen oppinut valtavasti ja kaikki on ollut todella mielenkiintoista. Sitä ikään kuin ei haluaisi remontin loppuvan. Tai toki haluaa asunnon valmistuvan, mutta itse teeman ei haluaisi katoavan. Sitä paitsi, jos nyt aloittaisin alusta, olisin niin paljon fiksumpi siinä, miten aikatauluttaa, mistä hankkia ja mihin kiinnittää huomiota, eli ennen kaikkea olisin todella paljon tehokkaampi.

Mutta ei pidä mennä asioiden edelle, sillä onhan tässä vielä aika paljon tekemistä, kuten vaikka eteisen remontointi ja märkätilojen remppaaminen, sekä tietty muiden alueiden viimeistely ja keittiön asennus. Eli tekemistä kyllä vielä riittää!

Näinä viikkoina tapahtui:

Väliseinä

Kuun alussa Mirror linen lasiruudukolla varustettu väliseinä jäi runkovaiheeseen, mutta nyt se vihdoin valmis! Tai ei virallisesti valmis, sillä maalaus puuttuu vielä, mutta muuten. Ja voi että, se näyttääkin hyvälle! Paikan päällä poikenneet ovat todenneet, että sehän on ihan kunnon jämäkkä seinä, eikä mikään kevyt viritelmä. Juuri sellaista halusinkin, kunnon väliseinän, vaikkei se jatkukaan läpi huoneen. Mirror Linen lasiruudukot on ikään kuin upotettu seinän sisään osaksi sitä, jolloin se on eheä sekä kestävä kokonaisuus. Tykkään todella paljon jo nyt, eikä seinää edes vielä ole maalattu.

Sähkötyöt

Yksi iso asia, mikä asunnossa vaivasi, oli miten sattuu vedetyt sähköt. Ne kulkivat pitkin seiniä vuosien saatossa kerrostettuna niin, ettei kaikki kohdat enää edes olleet käytössä, mutta jäljet näkyivät. Kun mainitsin asiasta sähköasentajalle, totesi hän hetken tiloja katseltuaan, että sähköt voi vetää huomattavasti suoraviivaisemminkin ja myös järkevöittää kaapelien kulkuja niin, että mahdollinen tv ja nettipistoke tulevat suoralle seinälle keittiön kulman sijaan. Täydellistä! Tila rauhoittui heti kun johdot lähtivät hassuista kohdista ja näin päästiin myös työstämään seiniä loppuun. Sähkötyöt jatkuvat vielä myöhemmin, seuraavaksi keittiön ja eteisen katon osalta.

Keittiön seinien korjaus

Koska keittiö saapuu pian, on tilan pohjatyö ollut seisoneista töistä kriittisin. Irronneen seinälevyn tilalle laitettiin uusi ja seinät tasoitettiin lähes kauttaaltaan ja hiottiin huolella. Koska keittiön välitilaan ei ole tulossa laattoja, mutta sellaiset oli aiemmin, vaati näkyvien kohtien saaminen kauniin sileäksi yllättävänkin paljon aikaa ja vaivaa.

Putkien kotelointi

Samalla kun väliseinää rakennettiin, koteloitiin myös ikkunan vieressä kulkevat patteriputket. Niissä oli aiemminkin kotelointi, joskin huonokuntoinen eikä edes kattoon asti kulkeva. Halusin myös nähdä, löytyykö alta käyttökelpoinen ilmanvaihtoputki (valitettavasti ei), joten oli luontevaa tehdä kotelointi uusiksi (samalla saatiin myös järkevöitettyä sähkövedot). Saumojen viimeistely sekä maalaus on vielä tekemättä, mutta muuten sekin on valmis.

Kylpyhuonesuunnitelma

Kylpyhuoneremontti on tuntunut mielessä kaukaiselle epäselvälle möykylle, mikä on hieman stressannutkin, ei oikein ole tiennyt mistä lähteä liikkeelle ja mitä kaikkea pitäisi huomioida. Nämä viikot toivat kuitenkin selkeyttä pian alkavaan projektiin ja sain ammattilaiselta erinomaisen työn kuvauksen, jonka hyväksytin taloyhtiön edustajalla. Kiitos tämän, pääsin myös etenemään suunnittelutyössä, laskemaan laattatarpeet ja pyytämään tarjouksen kalusteista. Nyt tiedän mitä tapahtuu, mutta vielä ei ole ihan selvää milloin, mutta se onneksi tarkentuu pian.

Eteisen ideointi

Eteiseen on tulossa isot kaapit, ja niiden tiimoilta tapasin useampien kaappifirmojen edustajia ja pääsin vertailemaan tarjouksia. Samalla hahmottui myös kaapin tyyli ja muutenkin eteisen väripaletti. Eteisen remonttia aloitettiin purkamalla kulmasta seinää päällystäneet vanhat laudat sekä paikkaamalla vanhojen sähkövetojen jälkiä. Samalla käytiin läpi kattosuunnitelmaa ja muutenkin ideoitiin työn etenemistä. Heti keittiön asennuksen jälkeen päästään siis jatkamaan eteisen kunnostamista!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.