Asunnolla on pistetty turbovaihde päälle ja tällä viikolla on tehty töitä käytännössä katsoen joka päivä. Maanantaista keskiviikkoon on tasoitettu, paikattu, hiottu ja viilattu kylpyhuoneen, eteisen ja wc:n seiniä, ja vielä reilu viikko sitten rosoiset ja rujot seinät näyttävät nyt ihanan ryhdikkäiltä ja suorilta. Torstaina ja perjantaina tehtiin vesieristys, ja tänään kävin miehen kanssa tekemässä tilaa ensi viikolla edessä olevalle laatoitukselle. Todellinen kylpyhuoneviikko siis takana ja toinen vielä edessä!

Mitä valmiimmalta näyttää, sitä kärsimättömämpi olen. Niin paljon haluaisin jo alkaa kuorimaan tavaroita esiin laatikoista ja kantaa keittiötarvikkeita varastosta esiin. Mutta järki voittaa, ihan vielä ei kannata ja lopulta aika vähän aikaa enää maltettavana. Sillä oikeasti, valmis on jo todella lähellä! Ensi vuoden puolelle asumiskuntoisuuden saavuttaminen kuitenkin väistämättä menee, sillä kylpyhuoneen kalusteet ja tasot tulevat silloin, mutta silti. Muutama viikko menneisiin kuukausiin nähden ei ole oikeastaan enää mitään.

Lisäksi kun isot päätökset alkaa olemaan ruksittu listalta, on voinut jo siirtyä miettimään pienempiä yksityiskohtia, kuten hyllyjä, riippuvalaisimia ja sen sellaisia sisustuksellisia asioita. Mutta on tässä vielä muutama puhtaasti remonttiin liitännäinen päätös tekemättä. Budjetti on jo kiitettävästi kulutettu, joten viimeiset valinnat ovat olleet todella tasapainoilua rahan ja mieltymysten välillä.

Olen huomannut nyt remontin aikana, että vaihtoehtoja on vaihtelevasti paljon ja ärsyttävän vähän. Eli niiden keskeltä pitäisi luovia itselle hyvältä tuntuvat valinnat, mutta myös budjettiin sopivat. Esimerkiksi maalisävyjä on enemmän kuin tarpeeksi, mutta vaikka pesualtaita sopivassa koossa tuskastuttavan vähän. Niinpä etsintään ja vertailuun saa kulumaan paljon aikaa, olipa sitten kummin tahansa päin asia. Siksi olen onnellinen, että ollaan jo niin loppusuoralla kaikkien valintojen ja taustatöiden suhteen!

Mitä remonttivalintoja vielä uupuu?

Eteisen ja wc:n seinien väri. Luulen, että tiedän mitä suurin piirtein haluan, mutta haluan vielä testata maalinäytteitä seiniin ennen lopullista päätöstä. Niinpä odotan, että seinät ovat siinä kunnossa, että niihin pääsee sutimaan väriä ja mallailemaan oikeassa ympäristössä parasta nyanssia.

Kylpyhuoneen valot. Erityisesti kattovalot ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Olen tehnyt runsaasti taustatyötä, sillä valaistus on itselle todella tärkeä asia. Sillä voi vaikuttaa niin valtavasti tunnelmaan ja värien toistuvuuteen, mutta myös pilata paljon. Eteisen valot sain jo tilattua, mutta kylpyhuoneen kohdalla olen vielä kahden vaiheilla. Seinävalokin on vielä vähän epävarma. Olen hankkinut klassisen pallovalon, jonka todennäköisesti laitan kylppäriin, mutta jos laatoituksen jälkeen se ei näytäkään toimivan, laitan sen wc:hen (jonne se aivan varmasti sopii) ja hankin jotain muuta kylpyhuoneeseen. Toivon, että valaisin istuisi, sillä wc:n valo on niin paljon helpompi, se kun ei vaadi IP44-luokitusta, mikä tarkoittaa, että vaihtoehtoja on enemmän.

Karmit ja listat. Jalkalistat on valittu jo aikaa sitten, mutta huoneiden väliset listat on ostamatta. Olen käynyt katsomassa vaihtoehtoja, mutta en ole vielä saanut päätettyä, mikä on mieluisin vaihtoehto. Luulen, että odotan tässä siihen, että suojapaperit on saatu kuorittua lattioilta ja saa paremmin hahmotettua, mikä voisi näyttää hyvältä tilojen välissä. Myös kylpyhuoneen karmit uupuu, mutta niissä tuskin tulee valintaongelmaa, sillä yritän mukailla oviaukossa mahdollisimman paljon wc:n oviaukkoa, jossa on ihana vanha peiliovi ja paksut karmit.

Eteisen kulman lattiamateriaali. Joskus taisin mainita, että eteisessä on vähän hassunmuotoinen kulma, jossa lattia on sen verran huonossa jamassa, että vaatii luovan ratkaisun. Todennäköistä on, että laitan siihen laatoituksen, mutta olen miettinyt myös laadukasta vinyyliä. Tällä hetkellä laatat painaa vaakakupissa enemmän, mutten ole vielä löytänyt mieleisiä. Tämä on onneksi sellainen asia, jonka voi tehdä myöhemmin, joten aion katsoa miltä tila näyttää kun seinät on maalattu ja kaapit asennettu, ja päätän vasta sitten.

Vetimet. Keittiön vetimet on valittu ja asennettu, mutta eteisen kaappien ja kylpyhuoneen sekä wc:n kalusteiden vetimet uupuu. Tässäkin tosin on jo todennäköinen vaihtoehto, mutta en ole vielä lopullista valintaa tehnyt.

Kylpyhuoneen ja wc:n tasot. Tiedän suurin piirtein, millaiset tasot haluan, mutta tämäkin on sellainen asia, jossa haluan ensiksi nähdä tilan laatoitettuna ja testata sitä vasten näytepaloja. Niinpä en vielä tiedä tismallisesti millaiset tasot, mutta sentään suurin piirtein, joten kyse on lähinnä sitten lopullisesta valinnasta muutaman vaihtoehdon välillä.

Seinä-WC:n laatikon materiaali. Luulen, että laitan tähän kylpyhuoneenkin lavuaariseinälle tulevaa laattaa, mutta sitä on melko niukasti, joten jos käykin niin, että sitä jää liian vähän, keksin tähän jotain muuta. Tosin on myös se optio, että keksin silti jotain muuta, sillä olen seilannut mielessäni vähän eri vaihtoehtojen välillä, mutta katson tätäkin kun tiedän, mikä on laattojen tilanne ja miten ne asettuisivat juuri tuohon seinäboksin sivuun.

Olikohan se siinä? Eipä todellakaan enää montaa valintaa verrattuna siihen, millainen määrä niitä on remontin aikana jo tullut tehtyä!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.