Harmaiden päivien vastareaktioni on ollut pirteä ja raikkaat värit. Eihän se nyt oikeasti paljoa auta kun mieli tuntuu hukkuvan kaamokseen, mutta ei sentään vaatteiden myötä kokonaan katoa näkyvistä. Mutta onneksi sentään eilen ja tänään on ollut ihanaa kirkkautta ilmassa, jatkuisipa se!

Asunnollakin asiat ovat yhtäkkiä ottaneet harppauksia eteenpäin. Sairastelut toivat vielä reilu viikko sitten viivettä, mutta nyt onkin urakoitu senkin edestä. Tällä viikolla vesieristetään ja ensi viikolla laatoitetaan. Tänään asunnolla käydessä tuntui, että muutamassa päivässä on tapahtunut valtavasti, ja vitsit, valmis on jo niin lähellä! Mutta vaikka juuri tämän rempan suhteen isoimmat päätökset on jo pitkälti tehty eikä niitä pieniäkään enää ole paljoa, lähinnä siis jäljellä lopputuloksen varmistamisen seuraamista, niin remonttijutut on edelleen vahvasti mietteissä. Saa nähdä, mitä seuraa remontin valmistumisesta. Solahdanko vanhantyyliseen arkeen vai muuttuko jotain. Nyt kun tuntuu siltä, että olen kokenut ison ahaa-elämyksen remontoinnin maailmassa ja lähinnä siinä, kuinka paljon aihe itse asiassa itseä kiinnostaakaan. Ja koska olen tällainen uppoutuja, olen edelleen katsellut aiheesta videoita, ohjelmia ja kuunnellut jo jonkin aikaa Ostan asuntoja -podcastia (jota muuten on 128 jaksoa, eli kuunneltavaa ainakin riittää – mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkälle kiinnostus riittää!). Eli vaikka nykyinen remontti on jo hyvällä mallilla, elän edelleen itse hyvin remontti- ja asumisajatusten keskellä.

Rakastan asuntoani, mutta täytyy myöntää, että kaikella tällä tiedolla, mitä nyt tiedän, olisin todennäköisesti valinnut erilaisen ostostrategian alkuun. En halua luopua tästä helmestä nyt kun se on oma, mutta jos pakittaisin sen yli puoli vuotta kun tämä ei ollut vielä tiedossakaan, todennäköisesti valitsisi kohteen vähän eri tavoitteilla. Se ei muuta sitä, että olen tyytyväinen asuntoon, se ainoastaan vaikuttaa siihen kun mietin, millaiset lainat ja valinnat vaikuttavat siihen, kuinka pian pystyisin mahdollisesti tekemään remonttia uusiksi jonkin toisen kohteen kohdalla. Kaikki tämä saattaa jäädä ajatuksen tasoksi, tai sitten tämä on kylvetty siemen, josta versoaa jotain vahvempaa. Aika näyttää.

Yritän kuitenkin vielä nauttia loppumatkasta ja näitä muita kuplivia ajatuksia ehtii kyllä miettiä ensi vuoden puolella uudessa kodissa nauttiessa remontin tuloksista.

Mekko: Vero Moda / Laukku: Coccinelle / Nilkkurit: Jonak
Kuvat: Nina, Tunnetila

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Moi! Voisitko laittaa tuon mekon nimen ja tuotenumeron, niin yritän metsästää itselleni saman. Tosi kiva malli ja väri!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.