Tiedän, että meneillään on aivan poikkeuksellisen upea helleviikko ja, että Suomen kesä on lyhyt. Hyvin lyhyt. Siitäkin huolimatta olen viettänyt jokaisen päivän tällä viikolla sisällä ja siivonnut. Ei ihan sitä kesä tekemistä mitä suunnittelin, heh. En suinkaan ole kiitänyt pölyhuiska kädessä viimeistelemässä hyllynreunoja vaan järjestänyt uudelleen kaappeja, joihin muutettaessa vain summittaisesti työnnettiin tavaroita, jotta saatiin muuttolaatikot tyhjiksi. Olen myös käynyt läpi sälälaatikoita, niitä inhottavia joihin kertyy kaikkea pientä, mille ei oikein muutakaan paikkaa juuri sinä tiettynä hetkenä ole keksinyt. Se kaikki on vienyt yllättävän paljon aikaa, mutta tuonut hurjasti lisää tilaa!

Tekemättömät asiat ovat kolkutelleet muutosta lähtien takaraivossa ja näin kotona ollessa olen todennut, etten pysty rentoutumaan tai kunnolla keskittymään jos silmäkulmassa näkyy se kaikki, mitä vielä pitäisi tehdä. Niinpä päätin, että vieköön niin kauan kuin vie, mutta nyt hoidan ne roikkuvat asia ja järjestän kodin siihen kuntoon, että kun katsoo ympärilleen, ei näe vain loputonta listaa kaikkea keskeneräistä. Ei sillä, keskeneräinenhän koti jollain tapaa varmaan aina on, mutta se loppu on lähinnä pilkunviilausta. Nyt on vielä paljon näkyvästi rempsallaan.

sohvatyynysisustustyyny 3

Eilen poikkesimme Ikeassa hakemassa sisätyynyjä sohvatyynynpäällisille, joten sain ruksittua yhden kohdan yli – mikä ihana tunne! Nyt katselen vielä maalamatonta sohvapöytäämme ja mietin, olisiko tänään sen aika. Vaiko huomenna? Värin suhteen on vielä epävarmuutta, joten maalausprojektiin tarttuminen on antanut odottaa itseään. Oli miten oli, tänään(kään) ei ole lepopäivä vaan listalla monta muuta hoidettavaa juttua aina kukkien istutuksesta uuden laatikoston käyttöönottoon ja kangashankinnoista tapetin etsintään. Niinpä, nauttikaa te upeasta säästä, minä siirryn to do -listani äärelle!

sohvatyynytsisustustyynyt

    Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Joo, kivoja tyynyjä tosiaan. Itsekin olen tyyny hullu. Mies ei taas oikein tykkää ja ihmettelee, että miksi niitä pitää olla yleensäkään ja ainakaan monia. Aina sohvalle istuessaan se heittää ne kaikki lattialle…miehet eh!

Vastaa

Haha, kuulostaapa tutulta! Meillä myöskin minä tykkään tyynyistä, mutta mies ihmettelee, että tarvitaanko niitä todella niin montaa ;)

Vastaa

Ihailen ahkeruuttasi ja manaan oman laiskuuteni! ;) Itselläni on tällä hetkellä vähän sama tilanne kotona, en osaa rentoutua, kun joka paikka pursuaa tavaraa. Takaraivossa kolkuttaa jatkuvasti to do -lista, mutta eihän se lyhene, kun sieltä ei mitään tee. Näillä säillä on helppo paeta ulos, mutta ei oo helppoa palata kotiin, kun kaikki iskee taas silmille! Vakuuttelen itselleni, että jos sadepäivänä sitten, mutta onhan se kamalaa toivoa sadetta, kun auringonpaiste on paljon mukavampi! :)

Vastaa

Voih, niin tiedän tunteen! Olen vellonut samassa tilanteessa koko vuoden ja mieluummin vain lähtenyt kotoa ulos, ettei tarvitse katsella kaikkea hoitamista odottavaa! :)

Ehkä nyt katkesi kamelin selkä tai jotain, kun viimein tartuin urakkaan. Mutta en edes yritä väittää, että innosta puhkuen hoitaisin roikkumaan jääneitä juttuja ja siivoiaisin kaappeja, päinvastoin. Edelleen ajatukset kummasti taipuvat siihen, että ehtiihän sitä huomennakin jos tänään vain rentoudun ja nautin säästä, vaikka hyvin tietää, että seuraavana päivänä olisi ihan samat ajatukset! ;) Niinpä yritän olla luitamatta ja sen sijaan ajatella, että kuinka kiva sitten vain on olla kun ne roikkuvat asiat on hoidettu. Ääh, en tiedä, tuleeko sitten taas uusia? Vai loppuuko helteet heti kun to do -lista on käyty läpi? :)

Vastaa

Oi mitä tyynyjä – ihania! Vitsit mä odotan raporttia noista maalaushommista, kiinnostaisi itseäkin ihan hirveästi maalata yks penkki… Kivaa viikonloppua ja kuullaan pian, jos vaikka ens viikolla nähtäis? Palaillaan puhelimitse :)

Vastaa

Toivottavasti viimein huomenna saan tartuttua maalispensseliin, kummasti projekti aina siirtyy ”yhdellä” päivällä :D Oi, joo, ilman muuta nähdään! Huikkaa ihmeessä, milloin sulle sopisi! :)

Vastaa

Minä käytin viimeisen kesälomaviikkoni vain siivoamiseen, joten tutulta kuulostaa. :) Vaihdoin järjestystä, kävin kaikki kaapit läpi ja myin / lahjoitin pal-jon tavaraa eteenpäin ja voin sanoa, että kyllä kannatti! Nyt koti alkaa näyttää siltä, miltä sen olisi pitänyt näyttää jo pari vuotta sitten muuttaessa. :D Näiden vuosien aikana olen tuntenut itseni aina vähän levottomaksi kotona ollessani, kun olen tiedostanut, mitä kaikkea pitäisi vielä tehdä. Nyt taas voi keskittyä olennaiseen eli haahuilemaan huoneesta toiseen miettien, että onpas täällä siistiä ja kaunista. ;)

Onko tuo sohvanne Ikean Karlstad? Äkkiseltään katsottuna näyttäisi siltä. Jos on, oletteko olleet tyytyväisiä siihen, voisitko suositella sitä? Uusi sohva on hankinnan alla ja olen katsellut juurikin Karlstadia sillä silmällä, koska hinta on passeli (en kuulu heihin, jotka käyttävät tuhansia euroja sohvaan), muotoilu sopivan pelkistetty ja päälliset pestävissä ja vaihdettavissa. Vähän silti mietityttää vielä, joten kuulisin käyttökokemuksia enemmän kuin mielelläni. :)

Vastaa

Ooh, ihana kuulla! Kummasti kasvoi motivaatio, sillä myönnän hetkittäin miettineeni, että olipa järkevää ajoittaa projekti juuri kesän kauneimpaan kauteen :D No mutta, just tuota samaa olen ajatellut, että sitten voi keskittyä olemiseen ja ihan oikeasti pystyy rentoutumaan kotona kun kaikki on valmista ja tekemättömät työt poissa silmistä! Sitä paitsi, jokainen valmis osa-alue, kaappi tai kulma, tuo valtavaa ylpeyttä sekä kaivattua uskoa siihen, että kyllä tästä vielä kiva tulee! :)

Kyllä, Karlstad on kyseessä! Meillä oli sama juttu, että on niin paljon kuluja ja hankintoja muutenkin, ettei todella oltu valmiita investoimaan kalliiseen sohvaan. Pohdittiin, että tämä on kivan pelkistetty ja menee varmaan hyvin ainakin pari vuotta, jonka jälkeen voi alkaa miettimään asteen verran laadukkaamman sohvan hankintaa.

Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä ostokseen! Erityisesti päällisten vaihdettavuus on loistojuttu, itse nimittäin olen jo onnistunut sotkemaan valkoiset päälliset, joten harmittaisi todella, jos ei saisi irti ja työnnettyä pesukoneeseen! Runko tuntuu yllättävän jämäkältä ja muutenkin on mukava istua – istuinosa on riittävän leveä ja tyynyt pysyvät paikoillaan. Toki kuten olettaa saattoi, vähän painautumisjälkeä jo tyynyissä näkyy, mutta yritän käännellä ja pöyhiä niitä aina silloin tällöin, että pitäisivät muotoaan mahdollisimman pitkää

Runko tosiaan vaikuttaa kestävältä, joten tyynyjen elinikä on ehkä se kyseenalaisin kohta. Tosin ollaan mietitty, että kun tässä tyynyt ovat virtaviivaiset ja klassisen muotoiset, voisi ne teoriassa olla helppo vaihdattaakin, mutta onneksi ei vielä suinkaan ole meillä ajankohtainen aihe (ostettiin tämä viime syksynä heti muuton jälkeen)! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.