Pitkälle reissulle pakatessa joutuu pähkäilemään monen vaatehaasteen kanssa, joista yksi isoimmista tuntuu joka kerta olevan asusteiden valinta. En halua kantaa mukanani turhaa, niinpä mielelläni uhraan hetken matkakarderobin mietintään ja vielä viime hetkellä mieluummin karsin kuin lisään. Suosinkin helposti yhdisteltäviä vaatteita ja kiinnitän huomiota asusteisiin, huiveilla ja koruilla saa aikaan paljon, mutta silti tärkeimmässä osassa ovat laukut ja erityisesti kengät. Ne lisäävät nopeasti laukun painoa ja vievät tilaa, niinpä pakkaan mukaan karsitusti ja aivan ehdottomasti sellaista, joka on jo hyväksi havaittua. Pidemmälle matkalle mukaan ei siis koskaan lähde käyttämättömiä tai vähän käytettyjä jalkineita!

Valintoja tehdessä tulee siis kiinnitettyä huomiota mukavuuteen ja monikäyttöisyyteen, mutta silti mielellään kivasta asukokonaisuudesta tinkimättä. Vaikka niin mielelläni ottaisin mukaan niitä vaatekaapin vähän erikoisempia asusteita, on kuitenkin kaikkein järkevintä valita neutraaleja värejä ja klassisia malleja, jotka käyvät vähintään suurimpaan osaan matkavaatteista. Mukana olikin mustat ja ruskeat kengät sekä korikassit, mutta poikkeksen teki iltalaukku. Sitruunankeltainen clutch ei ollut huomaamaton, mutta silti ehdottomasti sellainen, joka tuntui sopivan ihan kaiken kanssa yksiin. Sen monikäyttöisyyden juju olikin juuri eriparisuudessa. Yksivärisyys teki siitä helpon yhdistellä ja kirkas sävy toi vaaleisiin väreihin särmää, raikasti tummia kokonaisuuksia ja viimeisteli värikkäät asut.

Tässä asussa keltainen laukku piristää ja värittää muuten neutraalinsävyistä kokonaisuutta. Beige silkkitoppi on ostoksia matkalta ja on siinä mielessä erityinen hankinta, etten yleensä suosi beigeä kasvojeni lähellä. Yleisesti ottaen olen hyvin kaikkiruokainen värien suhteen, mutta beige on ehkä se isoin haaste, väri kun tuntuu imevän ihostani kaiken värin ja näytän hyvin helposti entistä kalpeammalta ja harmaammalta siihen verhoutuneena. Tämän kuitenkin uskalsin kiikuttaa kassalle, sillä sävy on vaalea ja lyhythihaisena se on helppo yhdistää vaikkapa raikkaan väriseen neuletakkiin tai bleiseriin.

beige asu 27beige asu 2sitruunankeltainen clutchbeige asu 26beige asu 17Silkkitoppi: Massimo Dutti / Housut: H&M Concious Collection / Kengät: Via Uno / Clutch: ASOS / Rannekoru: Zoa / Vyö: Global

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kaunis toppi ja silkkisenä varmasti iholle miellyttävän tuntuinen. Nyt havahduin siihen, että siistien toimistokelpoisten toppien ja puseroiden tilanne vaatekaapissani on melko surkea. Äh, pitäisi jaksaa kahlata alennusmyynnit läpi, mutta tietenkään silloin ei mitään löydy, kun vartavasten etsii. :)

Vastaa

Tämä on kyllä monikäyttöisyytensä lisäksi hurjan mukavan tuntuinen päällä, kesällä ihanan viileä, mutta toimii silti loistavasti myös talvella :) Itsekin olen viime vuosina yrittänyt hankkia kaappiini entistä enemmän ja valikoidusti klassisia monikäyttöisiä sekä toimistokelpoisia vaatteita luomaan arkipukeutumiselle pohjaa, mutta helposti siinä tuntuu käyvn juuri kuten sanoit, kun etsii, ei varmasti löydä :)

Usein alessa tuntuu olevan ne erikoisemmat vaatteet, mutta toki välilä löytää helmiä, vaikka monesti ne tulevat vastaan ihan sattumalta! Itsellä sellaisia perusvaatteita, joita ei tunnu mitenkään löytyvään vaikka toisin voisi kuvitella, ovat muun muassa täydellinen valkoinen kauluspaita, erinomaisesti istuvat mustat saappaat ja se juuri oikeaa harmaa neuletakkia :) Ehkäpä tänä syksynä onnistaisi?

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.