Siitä asti kun sain tiedon, että asuntotarjous meni läpi, asunto- ja remppa-ajatukset ovat täyttäneet mielen. Onkin vaatinut erityisen isoa vaivaa kyetä keskittymään muihin juttuihin, kuten vaikka töihin. Sinällään ironista, että tekisi mieli ajatella vain asuntojuttuja, vaikka ihan oikeasti juuri nyt pitäisi tehdä töitä niin paljon kuin vain ikinä pystyy, sillä veikkaan seuraavan puolen vuoden tuovan tullessaan valtavan määrän rahareikiä. Niinpä jokainen työhön keskitytty hetki on oikeasti järkevintä, mitä juuri nyt tulevaa odotellessa voin tehdä.

Silti mieli ei ihan tunnu sisäistävän sitä, mikä on järkevintä, ja huomaan työn keskeltä lipuvani Pinterestiin ja googlaamaan ties mitä mieleen tulleita remppa-asioita. Olen kuitenkin yrittänyt olla itselle armollinen ja pitää kaiken lomassa ajatustaukoja, ja onneksi jotenkin onnistunut löytämään itsehillintää töihin paneutumiseenkin vaikka helpointa se ei olekaan ollut.

Toinen asia, jonka kanssa mieleni kamppailee, on lunastuslauseke. Huomaan, että se itse asiassa vaivaa yllättävänkin paljon. En uskalla olla niin innoissani kuin olisin ilman sitä. Tiedän toki, että prosentuaalinen todennäköisyys lausekkeen käyttöön on varsin pieni, mutta se on olemassa, ja se riittää häiritsemään mielen tasapainoani. Ylipäätään luonteelleni on tyypillistä olla varauksellinen kunnes asiat ovat niin varmaa kuin vain voivat olla. Sitä ennen en vain osaa tuulettaa, ja koen tässäkin tapauksessa tarpeelliseksi joka välissä muistuttaa, niin itseäni kuin muita, että kaikki ei ole vielä varmaa. Onpa ärsyttävää! Noh, kolme viikkoa menee nopeasti. Ehkä. Vai mitä siitä odottavan ajasta sanottiinkaan…

Varasin muuten jo ensi viikolle ensimmäisen keittiöfirmatapaamisen. Kiva päästä tutustumaan tarkemmin materiaaleihin ja hahmottamaan omien toiveiden hintoja sekä mahdollisuuksia. Ajattelin pyytää tarjouksia muutamalta eri yritykseltä, niin saa vertailukohtaa. Kiinnostaa hinnan lisäksi myös erot niin valikoimassa kuin laadussa. Haluan ehdottomasti kaunista sekä aikaa ja käyttöä kestävää, mutta maksukyvyllä ja -halulla on luonnollisesti rajansa. Eli pitäisi löytää balanssi laadun ja hinnan suhteen.

Huhuilin jo Instan puolella remppahenkilö/-firmasuosituksia auttamaan kohdissa, jossa oma osaaminen ei kanna, ja sainkin jo ihan supervinkin sitä kautta. Sen lisäksi keittiöfirmoistakin olisi kiva kuulla, jos sattuu olemaan omakohtaisia kokemuksia! Kauttanne sain jo loistovinkin asbestikartoitusfirmasta sekä muutaman muun hyvän vinkin itse remppaprosessiin, joista olen erittäin kiitollinen. Ihan parasta jos/kun ei tarvitse lähteä kahlaamaan läpi kaikkia maailman vaihtoehtoja ja ohjeita, vaan löytyy jo luotettavia vinkkejä ja kontakteja auttamaan projektia eteenpäin!

Neule: Vila / Hame: Louche / Nilkkurit: Unisa / Laukku: Marc Jacobs

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Hei !
Uskallan suositella tanskalaista Kvik-keittiövalmistajaa: moderni, tyylikäs, laadukas , mutta kohtuuhintainen. Tässä on kuvat huvilan keittiöstä: http://www.mokkisappee.fi

Vastaa

Oi, kiitos tuhannesti vinkistä, näyttääpä tosi hyvälle! Kvik ei olekaan noussuit omissa hauissa esiin, vaikka nyt kun sanoit, niin etäisesti tutulle kuulostaa – täytyykin tutustua! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.