Olen pyhittänyt viimeisen lomaviikon täydelle aikatauluttomuudella. Aiemmin olen tavannut tehdä vapaalla niitä asioita, mitä muulloin en ehdi, ja siinä kertyy äkkiä kaikkea pientä täyttämään päiviä. Nyt päätin, etten suunnittele enkä sovi. Herään kun herään, pysyn sängyssä jos tekee mieli tai nousen juuri niin hitaasti kuin tahdon. Vietän koko päivän sohvalla yöpaidassa jos se tuntuu juuri silloin hyvältä, tai lähden ex tempore elokuviin tai vaikka jäätelölle. Miten vain, kunhan päivä on aamulla silmät avatessa avoin ja valmis rakentumaan juuri sellaiseksi kuin tahdon, täyteen ohjelmaa tai syväksi tekemättömyydeksi. Myönnettävä tosin on, että enemmän päivät ovat olleet kallellaan jälkimmäiseen, mutta syystä ja ilmeisen tarpeesta, sen verran paljon on tullut nukuttua. Tämä on todennäköisesti vuoden ainoa viikko, kun voin tehdä täsmälleen mitä huvittaa ja milloin huvittaa, kaiken muun ehtii kyllä aivan varmasti hoitaa niinä vuoden 51 muuna viikkona. Pyykit odottavat ja velvollisuudet kyllä kutsuvat, sitten myöhemmin. Nyt vain olen, ja se tuntuu ihanalta.

roslund 1roslund 12 roslund 11

Eilen suunnattiin herättyä lounaalle (eli joskus myöhäisiltapäivästä, hups) Hietalahden kauppahalliin. Lihakauppa Roslundin hampurilaisista oli kantautunut kehuja, joten olihan niitä käytävä testaamassa. Roslundin ravintolat löytyvät Hietalahden kauppahallista sekä Helsingin Tukkutorin alueen Teurastamolta, mutta tunnelman takia päädyimme valitsemaan lounaspaikaksi kauppahallin. Tunnelma olikin miellyttävä, kiireetön ja kaunis. Kapusimme tasanteelle maistelemaan tuoreita lihatiskin vieressä kasattuja hampurilaisia, jotka maistuivat mainiolla tavalla kotitekoisilta. Liha oli uskomattoman mureaa ja muutenkin kokonaisuus toimi. Konstailematonta, mutta hyvää. Hintaa hampurilaiselle tuli nimikkeestä riippuen 11-12,5 euroa ja lisukkeet (vihreä salaatti tai ranskalaiset) kustansivat 3,5 euroa. Ihan kohtuullinen summa täyttävästä annoksesta. Aina on tilaa kuitenkin myös jälkiruoalle, ja hetken kauppahallin herkkutiskejä kuolattuamme, päädyimme kuitenkin suuntaamaan kauniiseen Kiselefin taloon jäätelölle.

roslund 4roslund 2

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Hyvin on brittiläisen näköinen purilainen. Vielä kun ranskikset olisivat sellaisia kunnon halkoja :-) Mun on tämän reissuni jälkeen peruttava mielipiteeni Lontoon pubiruuasta. Tällä matkalla olen saanut vain ja ainoastaan mahtavan hyvää pubisafkaa, purilaiset mukaan lukien.

Vastaa

Mahtava kuulla, että onnisti ruoan suhteen! Itselle ruoka on iso osa reissaamista, joten jos sen kanssa menee vaikeaksi tai ei vain missään tunnu kolahtavan, tuntuu kuin jotain oleellista jäisi pois. Hedonisti mikä hedonisti :)

Vastaa

Mahtava viikkosuunnitelma! Yleensä tulee suunniteltua ja kasattua tekemistä lomaviikkoihin ja päiviin, tuo kuulostaa ihanalle lomailulle :) Rentoja lomapäiviä!

Vastaa

No niinpä juuri! Vapaat menee yleensä kaikkia rästihommia hoitaessa, joten joutuu ihan pinnitselemään, ettei kasaa juuri niitä näin muutamalle lomapäivälle. Mutta miten ihanaa onkaan sallia itselleen ihan vain itsekäs oleminen ja tekemättömyys, tällä luulisi viimeistään latautuvan ensi viikolla alkavaan työrupeamaan :) Kiitos ja ihanaa viikon jatkoa sinulle!

Vastaa

Ooh. Näiden kuvien perusteella kauppahalli henkii samaa tunnelmaa kuin Madridin uudistetut kauppahallit, tai ainakin mercado de san anton, joka nykynuodossaan yhdistelee tapas-baareja ja perinteistä kauppahallia.
Jotenkin en itse ole vielä ehtinyt hietalahden halliin vaikka (tai ehkä juuri siksi että) asun siinä ihan lähellä.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.