Vietimme heinäkuun ja elokuun taitteessa kaksi viikkoa omatoimimatkaillen autolla Romaniassa ja Bulgariassa, ja ajattelin tehdä pienen yhteenvedon käyttämistämme hotelleista (suosikeista tulossa ihan omat postauksensa tuonnempana). Samalla kokosin yhteen majoituksesta ja matkanteosta kertyneet kulut vähän tarjoamaan suuntaa kyseisissä maissa matkailun kustannuksiin. Koska hintataso yleisesti ottaen oli matala, panostimme useissa paikoissa ekstraa saadaksemme korkeampitasoiset hotellit haluamillamme kriteereillä, käytännössä siis kuluja olisi helppo laskea niin halutessaan.

Nyt olimme reissussa kuumimpana lomakautena, mikä vaikutti tietenkin korottavasti hintoihin, lisäksi asetimme majoituksille sellaisia kriteereitä kuin keskeinen sijainti, pysäköintimahdollisuus ja aamiaisen sisältyminen hintaan. Koska olimme liikkeellä autolla, oli sillä perille pääsyn helppous erityisen tärkeää. Tiukan reissuaikataulun takia halusimme myös majoittua mahdollisimman keskeisillä paikoilla, jottei kussakin kohteessa kuluisi ylimääräistä aikaa siirtymiin. Aamiainen taas helpotti ja nopeutti liikkeelle lähtöä verrattuna siihen, että päivän aloitusateria kahveineen olisi täytynyt etsiä lähikulmilta.

veliko-tarnovo

Romanian ja Bulgarian hotellit

Sliven, Bulgaria: Hotel Soli Invicto, 1 yö, 47€

 • Aivan ihana ja kotoisa viinitilan yhteydessä toimiva hotelli.

Plovdiv, Bulgaria: Hotel Ego, 1 yö, 36€

 • Keskitasoinen perushotelli, josta noin puolen kilsan kävely vanhaan kaupunkiin.

Sofia, Bulgaria: Hotel Anel, 2 yötä, 70€/yö

 • Moderni ja tasokas hotelli, joka sijaitsee ihan liki keskustan pääkävelykatua.

Veliko Tarnovo, Bulgaria: Gurko Hotel,  1 yö, 55€ (parempitasoinen huone)

 • Kaupungin sydämessä sijaitseva majatalomainen ja todella viehättävä hotelli, jossa mielettömän sydämellinen palvelu.

bulgaria-4 bulgaria-5

Bukarest, Romania: Z Executive Boutique Hotel, 1 yö, 67,50€

 • Moderni ja sisustukseltaan hieman maskuliininen hotelli, jonka parasta antia oli hyvän sijainnin lisäksi aamiaistilanakin toimiva upea kattoravintola. Ideaali sijainti aivan vanhankaupungin laidalla, mutta silti helposti tavoitettavissa autolla.

Sibiu, Romania: Casa Weidner, 1 yö, 40,50€

 • Erinomaisella paikalla sijaitseva perushotelli.

Sighisoara, Romania: Fronius Boutique Residence, 2 yötä, 94,5€/yö ja hieman erilainen hotelli.

 • Sijaitsee täydellisellä paikalla keskellä kaupunkia, mutta suojaisa sisäpiha tarjoaa tunnelmaa ja omaa rauhaa. Mahdottoman viehättävä paikka – todellinen helmi.

Brasov, Romania: Villa Prato, 1 yö, 78€

 • Mieletön hotellilöytö ihan vanhankaupunkin reunalta. Vain muutama huone, mutta kaikki sopivan ylellisiä ja viehättäviä. Ylimmässä kerroksessa upea terassi, josta näkymä vuorille ja vanhaan kaupunkiin.

Bukarest, Romania: Capitol Hotel, 1 yö, 51€

 • Kaunis ja klassinen hotelli, jonka parhautta on sijainti ja ensimmäisen kerroksen huoneissa olevat upeat parvekkeet. Kannattaa siis pyytää parvekkeellista huonetta!

Constanta, Romania: Hotel Cherica, 1 yö, 118€

 • Todella tasokas hotelli kivenheiton päässä rannasta. Loistava palvelu ja ylelliset huoneet.

Varna, Bulgaria: Graffit Gallery Design Hotel, 2 yötä, 96€/yö

 • Matkan upein ja mielenkiintoisin hotelli oivaltavalla sekä viehättävällä sisustuksellaan. Lisäksi loistava sijainti, josta helppo kävellä rannalle tai ydinkeskustan kävelykaduille. Ihan must-valinta!

bulgaria-1bulgaria-3

Auton vuokraus ja lennot

Juoksevia kuluja en laskenut sen tarkemmin, mutta kiteytettynä voi sanoa ruoan olleen todella edullista ja mahdolliset sisäänpääsymaksut nähtävyyksiin huokeita. Hintavinta oli Romanian suosituimmissa turistinähtävyyksissä, kuten odottaa voi. Auton vuokrasimme 14 päiväksi Burgasin lentokentältä, joka toimi myös palautuspisteenä. AutoEuropen kautta Sixtiltä vuokrattu auto kustansi vakuutuksineen n.430 euroa. Lisänä hintaan tuli vielä rajanylitysmaksu, joka oli 72 euroa. Bensaan meni alle 150 euroa. Lennot varasimme puolitoista kuukautta etukäteen Norwegianilta hintaan 270 euroa/henkilö (sisältäen ruumaan menevät laukut).

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.