Monesti parhaat asiat löytyvät lähempää kuin kuvitteleekaan, niin kävi Ravintola BROn brunssi kanssa. Ravintola on seissyt paikallaan lähes yhtä kauan kuin olen itse asunut nykyisessä kodissani, toisin sanoen ollut näkökentässä, ohikulkumatkalla ja hyvin lähellä, mutta silti säilynyt koskemattomana.

BRO siis sijaitsee Hakaniemen sillan kupeessa kohoavan Hilton Strandin yhteydessä. Sen kiinnostavia yksityiskohtia pursuileva sisustus ja kutsuvat pöytäryhmät sekä nojatuolit tarjoilevat ylellistä lounge-fiilistä, houkuttelet viipymään ja viihtymään. Valtavat merelle ja Kruununhakaan avautuvat ikkunat taas tuovat tullessaan luonnonvalon jopa harmaana talvipäivänä.

Ravintolan yhteydessä sijaitsevaan cocktailbaariin (joka muuten on Hakaniemen ensimmäinen) istahdin joitain viikkoja sitten sattumien kautta (erinomainen muuten sekin!), ja samalla kuulin kehutusta brunssista. Eikä kehutusta syyttä, BROn brunssi on parasta pitkään aikaan.

ravintola-bro-brunssi-010ravintola-bro-brunssi-7ravintola-bro-brunssi-1ravintola-bro-brunssi-22ravintola-bro-brunssi-40ravintola-bro-brunssi-2ravintola-bro-brunssi-4ravintola-bro-brunssi-34

Indiedaysin juhlan jälkeisenä aamupäivänä suuntasimme lumisadetta vastaan taistellen sunnuntaibrunssille yhdessä Saaran ja Anskun kanssa, kieltämättä hieman kohmeisessa ja uupuneessa olossa. Mutta BROn yllättävän ihana brussikokonaisuus toi hymyn takaisin kasvoille ja loppusunnuntai kului varsin hyvällä fiiliksellä ankeasta säästä huolimatta. Ravintola oli ihanan rauhallinen ja ikkunan vieressä seisovasta pöydästämme ei ollut kiire minnekään. Tunnelmallinen paikka ja sopiva oman tilan tuntu, vaikka paikalla oli muitakin brunsseilijoita.

Tarjolla oli kaikkea ihanaa, osin perinteisiä aamiaisjuttuja, kuten croissanttia ja munakasta, osin lounasmaisempaa valikoimaa aina salaateista lämpimään pääruokaan. Kaikki kauniilla esillepanolla buffasta itse otettavissa. Kasvissyöjänä sain itselle sopivan pääruokavaihtoehdon erikseen pyytämällä.

ravintola-bro-brunssi-24ravintola-bro-brunssi-18ravintola-bro-brunssi-20

Valikoiman määrä oli juuri sopiva ja ihan kaikki, mitä maistoimme hullun hyvää. Ei mitään keskinkertaista, pelkästään kaikkea herkullista, huolella laitettua ja tuoretta. Päihitti siis mennen tullen perusbrunssit, ja hintaansa nähden (28 euroa) todella kohtuullinen – lähes samaan hintaan kun on tullut syötyä paljon vaatimattomampiakin brunsseja.

Vaikka valikoimassa olikin paljon kalaa, löysi kasvissyöjäkin hyvin vaihtoehtoja ja viimeistään jälkiruokapöytä kruunasi kokonaisuuden. Todella herkullista!

Turha kai erikseen mainita, että suosittelen lämpimästi!

ravintola-bro-brunssi-30ravintola-bro-brunssi-16ravintola-bro-brunssi-19 ravintola-bro-brunssi-36 ravintola-bro-brunssi-38ravintola-bro-brunssi-10ravintola-bro-brunssi-39ravintola-bro-brunssi-35

Ravintola BRO
John Stenbergin ranta 4
Avoinna joka päivä, brunssi viikonloppuisin

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Myös kalanystävä kiittelee! Niin herkullista, että kuulutin Janillekin syöneeni parasta kalaa ehkä ikinä, ja lupasin viedä miehen tuonne joskus nauttimaan.

Vastaa

Jee, niin kiva, että tykkäsit myöskin! Tuo on ehdottomasti sellainen brunssi, jonne täytyy mennä uudelleenkin :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.