Rakastan pienten putiikkien värittämää katukuvaa ja kutsuvia näyteikkunoita, mutta myönnettävä on, että usein kun kaipaan uusia kenkiä tai etsin tiettyä asustetta, menen nettiin. Tyhmää. Olin eilen blogin kautta mukana kivijalkaliikkeitä kiertävällä putiikkikierroksella, mikä oli jälleen oiva muistutus siitä, mitä helmiä ihan läheltä löytyykään. Tunsin syyllisyyttä siitä, miten rakastankaan rikasta katukuvaa, mutta miten vähän loppujen lopuksi osallistun sen ylläpitämiseen. Samalla melkein hävetti myöntää jostain selkärankaan painunut tunne siitä, etten osaa astua pieneen liikkeeseen mitään ostamatta. Siitähän tulisi huono omatunto kun tahtoisi tukea pienyrittäjiä ja ostoksella kiittää henkilökohtaisesta palvelusta, mutta kun ei välttämättä ole aikeissakaan ostaa tai muuten vain tiedä löytyykö mitän. Sitten sitä ei edes tule nousseeksi sisään, kynnys on muka liian korkea. Miten säälittävä logiikka.

Tuntui hyvältä kun niin monet putiikkikierroksen yrittäjistä korostivat sitä itsestään selvää juttua, ettei heiltä tietenkään tarvitse ostaa, sisään voi vain astua kurkkaamaan mitä tarjolla on. Tärkeää on hyvä fiilis, kokonaisvaltainen elämys ja se, että asikas lähtee hymyillen ulos ovesta, oli mukana sitten ostoskassia tai ei. Niinpä, kyllä yrittäjät alueensa asiakkaat tuntee, joten ehkä pitäisi vain astua sisään useammin, ihan vain katselemaan.

freda helsinkipoikkea putiikissa 1

Näiden upeiden pikkuputiikkien koluamisen jälkeen vannotinkin itseäni, että teen kevään aikana oman putiikkikierroksen joku lauantai, tai miksei vaikka ihan arkipäiväkin. Kahvilat ja ravintolat ovat itselle jo arkipäivää, joten mikseivät putiikitkin voisi? Punavuoren alueelle sitä paitsi mahtuu satoja pikkuputiikkeja ja pitkään palvelleiden liikkeiden ohella kekseliäitä konsepteja sekä nuoria yrittäjiä, joten valinnanvaraa on! Jos et tiedä mistä aloittaa, voi vaikka aloittaa kokeilemalla näitä putiikkikierroksellani vastaan tulleita uusia ja vanhoja tuttavuuksia!

Boutique Freda Pikkuinen kenkäkauppa myy muun muassa herkullista Lola Ramonaa ja erikoisuutena Portugalissa valmistetut Made in Space -popot, joissa pohja ja päälliosa kiinnitetään toisiinsa vetoketjulla ja sallii siten loputtoman muuntelun. Loistava idea ja mahtava mahdollisuus vaikkapa matkoja ajatellen – kaikki tietävät varmasti, kuinka paljon kengät vievät matkalaukussa tilaa!

Day on Bulevardin klassikko suurine näyttävine näyteikkunoineen. Siellä olen vieraillut aina teini-iästä asti, ja vuodesta toiseen se on täynnä kaikkea syötävän somaa, sisustuksesta koruihin ja kaikkeen siltä väliltä!

She on tuore uutuus Fredalla, myyden laadukkaita, kauniita ja klassisia naistenvaatteita sekä jalkineita. Mainio liike esimerkiksi kivaa toimistokelpoista vaatetta etsivälle – jos et kaipaa jakkupukuja, mutta haluat naisellista ja tyylikästä pienellä twistillä, suuntaa tänne!

Sweetheart Karkkikauppa vanhanajan henkeen, jossa tekisi mieli maistaa ihan kaikkea. Sweetheartista kirjoittelinkin jo vuosi sitten, ja aivan yhtä houkuttelevalta paikka näytti nyt kuin vasta ovet avattunakin. Kävisin useammin, jos olisi lähempänä, mtta ehkä kaltaiselleni herkkuhiirelle ihan hyvä, ettei ole kulman takana. ;)

Sofinah Uudenmaankadulla sijaitseva Sofinah oli todellinen helmi ja ihmettelen, miten olen onnistunut olemaan täysin tietämätön tällaisesta herkusta! Kaunis pieni liike on täynnä uniikkeja vaatteita, koruja ja asusteita – tänne on pakko päästä pian uudelleen! Psst. tsekkaa myös putiikin nettikauppa.

Nudge Kiinnostava konsepti, joka koostuu viiden yrityksen osuuskuntamuotoisesta liitosta. Iloiseksi ja eettiseksi tavarataloksi itseään tituleeraavasta liikkeestä löytyy vaikka mitä, myös tunnelmallinen Ravintola Rulla jonne voi istahtaa shoppailusta kipeytyneitä jalkoja lepuuttamaan. Valikoimassa myös laajasti luonnonkosmetiikkaa sekä aivan erityisen herkullinen hylly täynnä Kure Bazaarin kynsilakkoja. Lisäksi myynnissä sisustustuotteita, vaatteita sekä lastenvaatteita.

poikkea putiikissa 3 poikkea putiikissa 5

Eiliseltä kierrokselta unohtui valitettavasti kamera, joten kuvien kanssa on vähän niin ja näin, sillä eihän tuo kännykkä vain vedä vertoja kunnon kameralle… Toivotaan, että mukana olleen ihanan Fab Forty Something Marjukan blogiin ilmestyy parempaa kuvamariaalia kierroksen varrelle osuneista herkuista. :)

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Sori nillitys, mutta sulla lukee kakkikauppa, varmaan pitäis olla karkkikauppa.

Vastaa

Haha, ihana :D Kiitti kun huikkasit!

Vastaa

Nudge on ihana (ja rullat samoin). :)

Vastaa

Niin on! En ymmärrä, miten olen onnistunut ohittamaan tällaisen uniikin putiikki-ravintolan :/ Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten Nudgeen ja Rullaan suuntaan varmasti toistekin :)

Vastaa

Kivalta kuulostava kierros, mutta kommentoin erikseen kuva-asiaa. Musta tää instatyyppinen kollaasi sopi tähän erinomaisen hyvin. Katsoin jo esikatselukuvasta että oo, nyt on tekeillä jotain jännää! Kollaasista on helppo poimia omaan silmään kiinnostavat jutut, eikä kuvien selailu mene työlääksi. Lisäksi näissä on mun mielestä sellainen kiva tietynlainen vilautusfiilis – tällainen tunnelma, käykää itse katsomassa paikan päällä. :) Sulla on aina makeita ja viimeisteltyjä kuvia, mutta älä yhtään kainostele näiden linjapoikkeamien kanssa. Mä tykkäsin! :)

Vastaa

Jee, tosi mahtavaa kuulla, että toimii! Kai sitä on vaan oma silmä niin jumittunut tietyn tyylisin kuviin, että linjasta poikkeaminen tuntuu säröltä eikä virkistävältä vaihtelulta :) Täytyykin höllentää omaa kriittisyyttä ja kokeilla rohkeammin uutta! Suuret kiitokset kommentistasi :)

Vastaa

Upea kuvakollaasi, minustakin tällainen kokoelma sopii retken tunnelmointiin todella hyvin! Olipa kiva, kun olit mukana, ehdittiin vähän jutellakin!

Mä aion ehdottomasti suosia Punavuorta jatkossa enemmän. Tosi, tosi ihania liikkeitä nähtiin ja lisäähän on vaikka millä mitalla.

Vastaa

Tosi kiva kuulla, että toimii tällainen kännykuvakollaasikin – täytyisi vissiin olla arastelematta muidenkin kuin kunnon kameralla otettujen kuvien julkaisua :) Oli huppukiva nähdä, toivottavasti pian taas uudelleen! Ihanaa viikonloppua :)

Vastaa

Tervetuloa ostoksille yrjönkadullekin. Kalevankadun ja simonkadun välisellä osuudella yrjönkadulla mukavia pikkuliikkeitä. Studio em yrjönkatu 25 myy SUOMESSA tehtyjä design-vaatteita , muiden suunnittelijoiden koruja, laukkuja, myssyjä,huiveja…..
Suosi suomalaista

Vastaa

Studio em:ssä vaatteitaisoille ja pienille tytöille

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.