Saavuimme maanantaina Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin ja vaikka rosoinen kaupunkialue kiireisellä liikenteellään ei luonut mairittelevaa ensivaikutelmaa, muuttui käsitys kun pääsimme kiertelemään kaupunkia ja aivan erityisesti vanhaa kaupunkia jalan. Jos kartalta katsoo Bukarestia, löytyy hotellimme aivan kaupungin keskipisteestä, eli ihan vanhankaupungin reunalta. Koska aikaa tässä miljoonakaupungissa oli käytettävänä vähän, halusimme majoittua paraatipaikalla ja olimme todella tyytyväisiä valintaan. Näillä kulmilla Bukarest todella antaa parastaan, mutta jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi ollut mukava majoittua myös jollain tosiella alueella saadaksemme perspektiiviä tähän laajalle leviinneeseen kaupunkimiljööseen, jota muuten tähyilimme aktiivisesti auton ikkunoista käsin.

bukarest-1

Joka tapauksessa, vanha kaupunki on hurmaava! Sokkeloisine kujineen ja erikoisene putiikkeineen ja ravintoloineen varsin viehättävä ilmestys, jossa haluiasi viettää aikaa enemmänkin kuin yhden vuorokauden. Keskustan kortteleissa vallitsee kansainvälinen tunnelma ja jylhä arkkitehtuuri sekä paikoin rosoiset korttelinkulmat ihastuttavat. Rakastan mystiikaa, karua kauneutta ja kontrastia, ja sitä Bukarestissa on. Matkalla kerroin miehelle vuosikausia sitten näkemästäni huonosta modernista vampyyrielokuvasta, josta en muista mitään muuta kuin sen, että sen myös Bukarest jäi kummittelemaan mieleen.

bukarest-2bukarest-3

Elokuvan tapahtumat sijoittuivat kaupunkiin ja näkymät tempaisivat niin mukaansa, että silloin päätin matkustaa Bukarestiin vielä joku päivä. Olin jo melkein unohtanut elokuvan, mutta vanhankaupungin kaduilla kävellessä muistin sen taas samoin kun lupaukseni reissata juuri tänne. Viidentoita vuoden (vai mitä siitä elokuvasta onkana jo vierähtänyt aikaa?) jälkeen tuntuukin hyvältä kokea Bukarest omin silmin, mutta myönnän odottaneeni suurella palolla myös pohjoisempia kohteita, joihin matkamme onkin jo jatkunut.

bukarest-4

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.