Kesä kuluu vauhdilla ja tuntuu, että juurihan palasin Maltalta, kesäloman ensimmäiseltä reissuosuudelta, mutta on siitäkin ehtinyt kulua jo reilu kuukausi. Päälle parin viikon kuluttua on aika taas koota matkatavarat kasaan ja lähteä reissuun. Ihastuin niin Balkanin alueeseen viime kesänä, että haaveilin jo silloin road tripistä niihin lähimaihin, joihin ei tuolloin ehditty. Alun alkaen olisin halunnut poiketa tällä tulevalla reissulla myös Moldovassa ja Ukrainassa, mutta budjetin ja aikataulun myötä jouduttiin typistämään reissusuunnitelmaa ja niinpä kierrämmekin tällä kertaa vain Bulgariaa ja Romaniaa, joista erityisesti jälkimmäistä odotan innolla!

Olemme matkalla pari viikkoa, joten on oltava aktiivinen ehtiäksemme tutustua kiinnostavimpiin kohteisiin. Reittiä on vasta alustavasti hahmoteltu, mutta uskoisin sen noudattelevan jotakuinkin seuraavaa, aloitus- ja päätepisteenä Bulgarian rannikkokaupunki Burgas.

romania-road-trip-2

Kartta: Google Maps

Erityisesti odotan Bulgariassa Plovdidia ja Sofiaa, ja Romaniasta Sibiuta, Cluj-Napocaa, Sighisoaraa sekä Brasovia. Bucharestkin on ehdottomasti nähtävä. Sen sijaan reissun loppuosuus saattaa elää vielä paljonkin, käytännössä voisimme suunnata jo Bucharestista rannikolle ja ajella sieltä alas tai päinvastoin, ohittaa koko rantaviivan ja poiketa Veliko Tarnovossa ja jatkaa siitä takaisin Burgasiin. Myönnän, ettei Sunny beachin alue ei kiinnosta, mutta toisaalta, joku viehättävä kohde rantaviivalla olisi kivaa vastapainoa muuten sisämaata halkovalle reitillemme. Kertokaa ihmeessä, jos tulee mieleen kohteita, joita suosittelisit matkareitille mukaan! Bulgariassa kiinnostaa myös pikkukylät ja viinialueet, mutta niihin en ole ehtinyt vielä kunnolla perehtyä. Hotellit on vielä varaamatta, ainoastaan lennot ja auto hoidettu. Hotellien suhteen todennäköisesti luotammekin samaan tapaan kuin aikaisemmillakin reissuilla, eli teemme varaukset tien päältä päivän tai pari ennakkoon.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.