Terveiset Bulgarian Plovdivista! Jos koko alkukesän on joutunut kestämään epävakaita säitä, niin täällä tilanne on toinen, Bulgaria kylpee auringossa. Lämpö tuntuu ihanalta, mutta toki kuumuudessa on haittapuolensakin, iho helmeilee ja paahde verottaa voimia. Mutten valita, näihin maisemiin ja tähän lomaan nämä säät sopivat!

plovdiv-bulgaria-4

Saavuimme Plovdiviin puolen päivän paikkeilla ja koko loppupäivän olemmekin kulkeneet keskustan katuja ristiin rastiin ja ihastelleet mukulakivikatujen täyttämää vanhaakaupunkia. Plovdivissa on hauskaa rosoisuutta, mutta samalla siinä myös kietoutuvat kauniisti yksiin muinaiset roomalaiset rakennelmat ja nykypäivän elämä. Kirjoittelen kaupungista enemmän kun palaamme, mutta on helppo todeta jo nyt, että tämä on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde!

plovdiv-bulgaria-3plovdiv-bulgaria-2

Plovdivissa hurmaa myös pienten putiikkien määrä. Ketjuliikkeet loistavat poissaolollaan, mutta pieniä käsityöläis- ja taideliikkeitä on niidenkin edestä. Kurkin rakennusten sisäpihoille ja bongailin kiehtovia gallerioita, kirkkoja ja myymälöitä. Nyt istun hotellilla ja kerään hetken voimia ilmastoinnin alla ennen kuin suuntaamme takaisin vanhaankaupunkiin, mutta tällä kertaa illallisen merkeissä. Huomenna vielä viimeiset yksityiskohdat kaupungista ennen kuin jatkamme Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan!

plovdiv-bulgaria-5

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.