On jälleen se aika vuodesta kun kuivat kadut ja leudot ilmat houkuttelevat neljän seinän sisältä keväästä nauttimaan, ja kun somat vaaleanpunaiset kyltit ilmestyvät kutsuvina erityisesti keskustan kaduille. Tällä viikolla vietetään Poikkea Putiikissa –teemaviikkoa, jonka tarkoitus on muistutella meitä kaupungin monipuolisesta putiikki ja palvelutarjonnasta. Kivijalkaliikkeet elävöittävät kaupunkikuvaa, joten tällä viikolla on oikein hyvä hetki poiketa putiikissa, vaikka siinä, jonka aina ohitat työmatkallasi, muttet vielä ole kurkkinut näyteikkunaa syvemmällä. Poikkeamalla putiikissa ylläpidetään katukuvan ja tarjonnan monipuolisuutta, ja säilytetään elämää myös ydinkeskustojen ja suurten kauppakeskusten ulkopuolella, puhumattakaan valikoiman säilymisestä laajana erikoisliikkeiden ansiosta. Ne putiikit siinä kotikulmillasi ja työmatkasi varrella ovat tarjolla meitä, tulevia ja olevia asiakkaita varten, joten astumalla kynnyksen yli tarjonta pysyykin monipuolisena, lähellä ja hengissä. Samalla luodaan turvallista maaperää uusille yrittäjille uskaltaa ottaa ensimmäinen askel.

On ollut ilo huomata, kuinka Helsinkiin on auennut paljon uutta, sellaisia herkkukeitaita kuin vaikkapa luonnonkosmetiikkaliike Jolie, karkkikauppa Sweetheart, kortteliruokakauppa Anton&Anton tai lukuisat pienet teekaupat, näin muutamia mainitakseni. Mutta ne kotikulmiesi liikkeet tilat eivät ole siinä sattumalta, vaan niiden takana on kovaa työtä, tahtoa onnistua ja ennen kaikkea rohkeutta. Astumalla sisään, tuemme myös sitä sisua, millä jokainen yrittäjä on nostanut oman liiketilansa ajatuksista meidän reiteillemme – astutaan siis kynnyksen yli ja avataan ovi uuteen maailmaan. Kannustankin jokaista poikkeamaan putiikissa, vasta avatussa tai jo vuosia paikallaan seisseessä. Asuit sitten missä päin Suomea tahansa, löydät läheltäsi varmasti yrittäjän, joka ottaa juuri sinut ilolla vastaan!

poikkea putiikissapoikkea putiikissa 5PP_banneripoikkea putiikissa 2 Logo lainattu Poikkea Putiikissa -kampanjan nettisivuilta

 

Suurena ilona ja kunniana saan toimia Poikkea Putiikissa -teemaviikon suosittelijana, nöyränä monien tunnettujen nimien rinnalla. Haluankin muistuttaa Helsingin teemaviikon aikataulusta, silloin kun tapahtuu eri puolilla kaupunkia. Jos siis asut tai liikut näissä kortteleissa, korvat hörölle ja silmät auki seuraavina päivinä mainituilla alueilla. Mutta tapahtuu muuallakin kuin keskustassa, joten kannattaa kurkata listausta kampanjatarjouksista ja katsoa mitä erityistä omilla kotikulmilla viikon aikana on tarjolla.

Tänään tiistaina: Kallio-Hakaniemi (mukana myös Vallila, Pasila ja lähialueet)
Keskiviikko: Etelä-Helsinki (Eira, Punavuori, Ullanlinna, yms.)
Torstai: Keskusta (Kamppi, Kluuvi, Kruununhaka, yms.)
Perjantai: Muut alueet
Lauantai: Kaikkien yhteinen Poikkea Putiikissa -päivä!

Pinkeistä Poikkea Putiikissa – kylteistä näet teemaviikossa mukana olevat yritykset, mutta oli ikkunassa sitten vaaleanpunaista tai ei, käy ihmeessä peremmälle! :)

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kiitos -Olipa kivasti kirjoitettu! Tämä on niin totta! On ihanaa huomata, että kuluttajat haluavat enemmän ja enemmän elämyksiä ja tarinoita. Niitä löytää juuri pikkuliikkeistä :) ja sisäänmaksu on aina ilmainen! Terveisiä hullunrohkealta yrittäjältä Uudenmaankadulta!
Aurinkoisin terveisin,
Annika

Vastaa

Kiitos sinulle kommentistasi! On iso ilo muistutella kaikista näistä hurmaavista palveluista ja putiikeista, joita meillä on ihan kulman takana :)

Ja miten ihanalta näyttää liikkeesi, tätyykin piipahtaa joku päivä tutustumassa lähemmin! Ihanaa viikon jatkoa Sinulle!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.