Tämä ei ole yhteistyö, vaan kutsu. Kuulin, etten nimittäin ole ainoa, joka ei tällä hetkellä osallistu vapaaehtoistoimintaa, mutta haluaisi kyllä. Erään tutkimuksen mukaan yli puolet 25-49 -vuotiaista jakaa kanssani saman tilanteen.

Olen täällä blogissakin kirjoittanut, että haluaisi tehdä enemmän, muttei oikein tiedä mikä olisi se itselle sopivin väylä. Toki olen lahjoittanut rahaa ja vaatteita, mutta olisihan sitä vielä enemmänkin annettavaa, nimittäin aikaa ja ehkäpä myös osaamista. Olenkin eksynyt usein silmäilemään omaa sydäntäni erityisen lähellä olevaa kehitysvammaisten tukitoimintaa, mutten vain ole vielä löytänyt sopivaa kanavaa ja tapaa antaa. Ehkä olen myös arkaillut, miettinyt, etten halua olla se, joka antaa pelkästään lääkitäkseen omaa auttamisen haluaan vaan haluaisin löytää tavan, jolla oikeasti on jollekin merkitystä.

Niinpä kun SaNo hyvälle kyllä lähestyi minua tiedotteellaan Vapaaehtoistoiminnan messuista en aikaillut (tai noh ehkä ihan vähän, mutta se menee viime viikon kiireen piikkiin) jakaa tietoa eteenpäin. Idea on mielestäni loistava ja kyllä, aion ehdottomasti osallistua. Osallistu sinäkin!

Vapaaehtoistoiminnan messuilla on esillä vapaaehtoistyötä tekeviä organisaatioita ja kävijä voi rauhassa tutustua eri tahojen toimintaan ja toivottavasti löytää joukosta oman kanavansa välittää hyvää. Messuille on vapaa pääsy ja ne järjestetään Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla tänä torstaina, eli 3.12 klo 14-18. Nähdään siellä!

husky koira

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Tosi tärkeä aihe! :) Itse olen menossa torstaina tekemään ensimmäistä kertaa vapaaehtoistyötä Joulun lapsi -operaation pariin ja messuille olisi tarkoitus myös päästä piipahtamaan, mikäli aikataulut sattuvat menemään yhteen.

Vastaa

Oi, kuulostaapa ihanalle ja mielenkiintoiselle! Oli muuten ilo huomata, että tuo messutila oli tänään tupatentäynnä – huippua, että ihmisiä kiinnostaa vapaaehtoistyö :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.