Asusaralla tuntuu klassinen linja jatkuvan, mikä on varsin hassua, sillä oikeastaan ei tarvitsisi. Pukeutumisessa kun ei tällä hetkellä tarvitse ajatella ketään tai mitään muuta kuin itseä, ei ole työn asettamia velvoitteita tai pitkien päivien laatimia vaatimuksia. Jopa sää alkaa hiljalleen sallia monipuolisuuden. Niistä huolimatta hassun usein silti päädyn kynähameeseen ja peruspuseroon, ehkä se on vain tottumiskysymys ja helppo valinta. Mutta silti vähän tylsää. Eihän niissä toki mitään vikaa ole, mutta vaihtelu virkistäisi ja kokeilumieli alkaa nostella päätään. Onneksi kevät on otollista aikaa kokeilla!

Tänään en ollut liikkeellä näissä kuvien vaatteissa vaan poikkesin varsin rennossa asussa ensin maistelemassa Barefootin raikkaita viinejä ja loppuillan vietin Schwarzkopfilla muotiviikkojen inspiroimien hius- ja meikkilookien loihdintaa ihastellen. Siinä istuskellessa en voinut olla miettimättä, että mitä kaikkea huippua blogin kautta onkaan päässyt kokemaan ja tekemään. Tilanteita ja tilaisuuksia, jotka muuten olisivat jääneet ulottumattomiin, etenkin kaltaiselleni vähän ujommalle ja kotona toisinaan jopa liiankin hyvin viihtyvälle. Siinä samalla on myös tullut paljon peilattua omia ajatuksia työrintamalla, ammennettua inspistä muiden töistä ja innostuksesta.

Kaikki se on vahvistanut vielä entisestään käsitystäni, että haluan löytää työn, joka ruokkii myös estetiikan kaipuutani ja visuaalista janoa. Varasin ajan ammatinvalintapsykologille. En tiedä onko konkreettista apua, mutta miksei antaisi mahdollisuutta ja katsoisi, josko sillä olisi jotain annettavaa. Janoan valtavasti ajatuksia laatikon ulkopuolelta ja uusia ideoita. Itse jumittuu niin helposti samoihin mietteisiin ja palloilee niissä tietämissään muista poluissa, vaikka se oma juttu saattaakin löytyä juuri sieltä, mistä ei osaa katsoa. Toivotaan, että kevät tuo uutta sekä asujen että ajatusten saralla! :)

violetti pitsihame 36

violetti pitsihame 22violetti pitsihame 40

Pusero: Sfera / Pitsihame: Zara / Kaulakoru: Glitter / Trenssi: H&M / Kengät: Diavolina

Katso myös nämä

11 comments

Vastaa

Älä aseta liikaa odotuksia käynnille. Minä olen käynyt kyseisellä ammatinharjoittajalla kolmesti, saamatta yhtään mitään apua ongelmiini. Oikein harmitti että tyyppi saa palkkaa mokomasta työstä joka ei auttanut ainakaan minua millään tavalla. Toivon kuitenkin että saat sen mitä haetkin! Tsemppiä <3

Vastaa

Heh, näin mä vähän olen arvellutkin :) Oon kanssa kerran käynyt, mutta siitä on tooosi kauan. Varasin ajan nyt itse asiassa vähän hetken mielijohteesta. Ajattelin, että eipä siitä haittaa ole, joten miksei kokeilisi, eli en siis juuri odota mitään, lähinnä annan mahdollisuuden :) Katsotaan mitä jää käteen!

Vastaa

Upea asuvalinta – TAAS :) Välillä mietin, että mun pitäisi olla joka hetki kommentoimassa, sun asuvalinnat menee ”liian usein” nappiin ;) Nuo kynähameet on kyllä ominta sua, siis minusta ne vaan sopii sulle tosi hyvin. Mikäs siinä siis vaikka niitä suositkin ;) Tosin ymmärrän, että sitä voi alkaa itse haluta vaihtelua!

Tsemppiä oman polun löytämisessä. Ammatinvalintapsykologi voi tuoda jotain uusia vaihtoehtoja, joskus sitä täytyy vain ”kuulostella” ideoita monelta eri suunnalta. Kyllä se oma tie löytyy, mä ainakin tiesin heti, että tämä on mun ala, kun löysin nykyisin työni kauneuden parissa. Se on ihana tunne, kun saa tehdä sitä mistä OIKEASTI pitää ja mihin on palo. Tiedät kyllä, kun se polku on löytynyt, usko pois! <3

http://beauty-highlights.blogspot.fi/

Vastaa

Voi että, oot niin ihana ja piristät mielettömäsi kommenteillasi <3 Heh, oon kyllä ihan kynähameisin jumahtanut, ne tuntuvat niin omilta. Ehkä pitää kokeilla jotain ei niin turvallista, niin tuntuu taas mukavalta palata hyväksi havaittuun ;) Niin käy mulle ainakin aina hiusten kanssa, eka kaipaa hirveästi vaihtelua ja kun lopulta kokeilee jotain uutta, toteaakin, että kyllä vaan se vanha oli niin ihana ja sopi kuitenkin itselle parhaiten :D

Kiitos kovasti! Voi että kun tulisi vastaan se kolahdus, että just tuohon suuntaan haluan lähteä kulkemaan. Alan tosin epäilemään, että sitä tulee, joten ehkä vaan pitää ronskisti valita joku suunta, ja katsoa mihin polku vie – onneksi suuntaa voi aina matkalla muuttaa ;) Ja olet niin oikeassa, mikään ei voita sitä tunnetta kun tekee jotain mitä sytyttää, se todella on yksi elämän hienoimmista jutuista, se suola ja sokeri!

Vastaa

Upea asukokonaisuus taas kerran :)

Vastaa

Oi, kiitos Laura <3

Vastaa

Mä olen kanssa käynyt ammatinvalintapsykologilla, ja silloin ”prosessiin” kuului muistaakseni neljä tapaamista. Tehtiin mm. erilaisia mieltymystestejä, jotka eivät välttämättä liittyneet suoraan työntekoon vaan tarkoituksena oli kartoittaa luonteenpiirteitä ja kiinnostuksenkohteita. Niiden pohjalta psykologi lähti sitten kyselemään ja se oikeasti laittoi ajatukset liikkeelle, joutui ihan tosissaan pohtimaan mieltymysten taustalla olevia asioita.

Ajatustyö jatkui vähintään alitajuisesti tapaamisten ulkopuolellakin, ja itselleni se ahaa-elämys tuli kolmen tapaamisen jälkeen. Muistan vieläkin, kuinka olin kävelemässä jumpasta kotiin ja yhtäkkiä tuleva ammattinimikkeeni vain pulpahti mieleen ja tuntui heti oikealta :) Nyt opiskelen siihen ammattiin enkä voisi olla tyytyväisempi! Olen sen jälkeen suositellut ammatinvalintapsykologia kaikille, joilla on ollut epäilyksiä työn suhteen. Kuten sanoitkin, ei siitä ole mitään haittaa ja parhaassa tapauksessa voi löytää oman juttunsa :)

Vastaa

Oi vitsit, onpa tosi kiva kuulla kokemuksia ja ihan mieletöntä, että sait sitä kautta ahaa-elämyksen! Mulla oli tänään eka tapaaminen ammatinvalintapsykologin kanssa ja siitä jäi tosi hyvä fiilis. Vaikea toki sanoa vielä, seuraako tästä omalla kohdalla mitä/mitään, mutta onpahan tämän myötä olemassa edes yksi pieni uusi mahdollisuus päästä ajatuksissa sekä suunnan etsimisessä eteenpäin!

Ensi viikolla on testit ja parin viikon kuluttua tapaaminen niiden pohjalta, joten tosi mielenkiintoista katsoa, mitä niistä kumpuaa! Olin myös tosi tyytyväinen itse ammatinvalintapsykologiin, vaikutti saavan kiinni tosi nopeasti niistä asioista, mitkä itselle on oleellisia. Kiinnostavaa nähdä, tuoko tämä pikkuprojekti pöydälle jotain uutta.

Kiitos tosi kivasta kommentistasi, tästä tuli niin hyvä mieli! Ihanaa pääsiäistä :)

Vastaa

Kynähameet sopivat sinulle hyin. Jotenkin itse olisin yhdistänyt tuohon hameeseen tyköistuvamman yläosan, mutta hyvin käy tuo löysempikin.

Nyt kun olen perhevapaalla niin on ollut aikaa punnita nykyistä työtä tai töitä ja muita mahdollisuuksia. Huomaan, että kaipaan älyttömästi työtäni sekä ihania työkavereitani. Viihdyn erittäin hyvin työssäni ja jo perhevapaalle jäädessäni tiesin, että haluan palata työhön heti kun perhevapaa päättyy mieheni jäädessä sitten kotiin lapsen kanssa. Toki olisi ihanaa seurata lapsen kasvua kotona, mutta ei tämä lastenhoitajan työ ole minua varten pidemmän päälle. Kaipaan arkirutiineja.

Jos jokaisesta työstä maksettaisiin yhtä paljon niin haluaisin tehdä ehkä jotain muuta kuin päätyötäni, mutta valitettavasti se mihin himoitsen on niin huonopalkkainen ala, että en halua siihen palata vaikkakin tein työtä opiskeluaikana. Samoin työajat ovat huonot perheelliselle. Vakityöni lisäksi teen sivutyönä satunnaisesti hommia harrastukseni parissa. Se on oikein sopiva yhtälö. On ihanaa kun voi yhdistää työn ja harrastuksen ja siihen vielä parhaat kaveritkin ja siitä vielä maksetaan.

Toivottavasti löydät kiinnostavan ammatin tai alan. Kannattaa puntaroida rauhassa ja oikeasti pyrkiä sitä alaa kohti joka tekee onnelliseksi.

Vastaa

Oi, kiitos kommentistasi! Ja kiva kuulla, että kynähameet toimii, tähänkin asuun ehdottomasti olisi toiminut myös tyköistuvampikin yläosa – täytyy kokeilla ensi kerralla :)

Onpa ihana kuulla, että kaipaat työtäsi ja työkavereita, se kertoo paljon. Monesti etäältä saakin kivasti perspektiiviä asioihin! On aina ihana kuulla, kun joku on löytänyt sen oman jutun tai muuten vain viihtyy työssään (tai/ja elämässään). Työ on niin iso osa arkea ja hyvinvointia, ettei siellä viihtyvyyden merkitystä voi mitenkään väheksyä. Olen siis todella iloinen puolestasi!

Ymmärrän hyvin tuon näkökulman, että myös palkalla on väistämättä tietty merkitys. Sama juttu itselläkin, vaikka jokin hyvin luova ala voisi teoriassa olla itsestä tosi kiva, niin käytännössä en kuitenkaan jaksaisi epävarmuutta tai epäsäännöllisiä tuloja. Ne kuitenkin omalla tavallaan stressaisivat ja tekisivät arjen pitkäkantoisesta suunnitelusta haasteellisempaan, niinpä mieluummin yritän löytää paikan, joka tuntuisi sekä mukavalta, mutta takaisi perusturvatun ja turvallisen arjen. Eli siis kiva työpaikka, jonne on mukava mennä, siinäpä se kiteytettynä ;)

Toivottavasti pian itsekin löydän omalta tuntuvan suunnan ja asiat alkavat pyöriä eteenpäin :) Ihanaa pääsiäistä ja kiitos näistä kannustavista sanoistasi!

Vastaa

Voi miten onnistutkin pitämään itsesi noin upeassa kunnossa? :D

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.