Sukkahousukausi on täällä, eikä päättyminen ole vielä lähellä.

Koska olen viimeiseen asti hametyyppiä, näyttelee sukkahousut elämässäni suurempaa roolia kuin vaikka sukat. Ei siis ole samantekevää, millä sääreni verhoan. Takana on lukuisia talvia kun olen tuskaillut rahan määrästä, joka uppoaa sukkiksiin, puhumattakaan jätemäärästä, joka syntyy hetkessä hajoavista sukkatuotteista.

Olen kokeillut sukkahousuja laidasta laitaan, vaikka mitä merkkiä ja hintaluokkaa – ihan halpiksia ja tosi kalliita, ns. hajoamattomia ja ihan tavallisia. Ja kaikkea siltä väliltä. Vasta viime talvena löytyi merkki, jossa denierivalikoima sekä hinta-laatusuhte tuntui kohtaavan ihan oikeasti ja siten löysin uudet täydelliset arkisukkahousut.

Pidän eniten 30 ja 40 denierin mustista sukkisista. En tykkää visuaalisesti siitä, jos sukkikset ovat liian paksut, joten kovemmilla pakkasilla kerrostan mieluummin ihonväristä alle ja yhdistän sukkikset polvisukkiin kuin siirryn yli 50 denierin sukkahousuihin, jotka näyttävät omaan silmään helposti liian tönköiltä. Omistan kyllä parit selvästi paksummat, mutta ne ovat lähinnä ulkoilukäytössä.

Iltakäytössä vähän ohuemmat ja aavistuksen kiiltävämmät toimii, arkena suosin sileitä ja mattaisia. Värilliset ja kuviolliset sukkikset ovat kohdallani jääneet historiaan, mutta poikkeuskena on pilkkusukkiksista, joista pidän kovasti. Verkkosukkahousut toimivat jossain tapauksissa, mutta niissä on riski lipua myös tyylittömän puolelle.

Niinpä tuossa kategoriassa onkin itsellä ollut se suurin seikkailuaste eri vaihtoehtojen välissä, kunnes viime talvena koin loksahduksen. Sain testiin Marks&Spencerin 40 denierin Body Sensorit ja ihastuin, sittemmin en olekaan muita enää arkikäyttöön ostanut.

Käytännössä katsoen siis lähestulkoon kaikissa viimeisen vuoden asukuvissa, joissa on paksummat sukkikset, on juurikin nuo M&S Body Sensorin sukkahousut joko 30 tai 40 denierisenä. Saatavilla on toki myös paksumpia, mutta itse pidän näistä eniten. Kesto on huippuluokkaa ja hinta noissa enemmän kuin kohtuullinen, reilulla kympillä saa kolme paria.

Havahduin syksyllä siihen, että lähdin viikonloppureissulle Tallinnaan mukanani ainoastaan päällä olevani sukkikset – täysin ennen kuulumatonta! Aina aiemmin olen varautunut mille tahansa sukkiskauden matkalle (tai jopa tavalliseen työpäivään) laukussa mukana kulkevilla varasukkiksilla. Nyt en edes tullut ajatelleeksi asiaa, niin hyvin kestoon on tottunut ja alkanut luottamaan. Esimerkiksi nuo kuvissa näkyvät 40 denierin sukkahousut on vaikka kuinka moneen kertaan arjessa käytetyt, ja edelleen huippukunnossa.

Hyvä muistutus siihen, millaista oli kun sukkahousut kestää vain muutaman kerran tapahtui ennen joulua. Sain äidiltäni ylimääräisen sukkisparin (peräti 50 denierin paksuiset), joka kesti tasan kolme käyttökertaa. Tuskin tarvitsee sanoa, että palasin nopeasti sen jälkeen M&S:n Body Sensoriin, jotka näkyvät kuvakollaasissa oikeassa reunassa.

Pikkujoulupukeutumisyhteistyön myötä tulin tutustuneeksi myös Marks&Spencerin ohuempiin sukkahousuihin ja huomasin, että nekin lyövät laudalta monta aiemmin käyttämääni. Jos olen aina vierastanut 10 denieriä pitäen sitä lähinnä ajatuksen voimasta hajoavana paksuutena (tai pikemminkin ohuutena), niin M&S:n versio olikin ihan jotain muuta. Jos en olisi tiennyt, olisin veikannut denierin isommaksi, niin tiheältä se tuntui ja muutaman kerran kokeilun perustella niidenkin kesto oli mainio, mutta toki tällä hetkellä paras käyttökokemus on paksummista.

Kuvakollaasin keskimmäiset (ohuet) sukkikset saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

13 comments

Vastaa

Joskus osui silmiin nuo M&S body sensor sukkahousujen mainos. Jos nuo tosiaan toimii niin kuin luvataan, eli ovat lämpöiset kylmässä ja viileät lämpöisessä, niin taidan luopua noista miesten perinteisistä kalsareista ja vaihdan tilalle tuollaiset sukkahousut.

Vastaa

Totta muuten, unohdin kokonaan tuon aspektin! Joskaan en ole kiinnittänyt siihen ihan hirveästi huomiota. Sen kyllä havaitsin tuossa joulukuun puolella, että olin hämmentynyt siitä, miten pitkälle vuotta olin pärjännyt pelkillä 40 denierin sukkiksilla kun tyypillisesti jo siinä vaiheessa olen laittanut parit sukkikset päällekäin, joten siihen peilaten helppo uskoa, että tuotelupauksessa on perää. Joskaan en ole ihan varma, päihittäisikö lämpöisyydessä sentään ihan perinteisiä pitkiksiä! :)

Vastaa

Body sensor mallistosta näkyi löytyvän 30, 40, 60, 80, 100 ja 120 den mallit. Taitaa 120 den päihittää lämpimyydessä jo perinteiset kalsaritkin. Usein kokisin sen eduksi, ettei ole niin lämpöiset kuin kalsarit. Taidan ostaa parit testiin.

Vastaa

Hyvä huomio, en tullutkaan ajatelleeksi noita paksumpia malleja vaan mieli oli jotenkin ihan kiinni näissä itse käyttämissäni deniereissä – liki sadalla denierillä tai yli voisi todellakin kuvitella pääsevän jo ihan kunnon lämpimyystasolle! :)

Vastaa

Kerropa sitten, kun löydät hyvät ja kestävät ihonväriset (ei liian tummat) sukkahousut noin 20 denierin paksuisena. Sellaiselle vinkille olisi käyttöä, sillä itse en ole kokenut kovin suureksi ongelmaksi paksumpien sukkahousujen rikkoontumista, mutta nuo ohuemmat, voi että! Ennen ne kyllä kestivät minulla todella pitkään, mutta nykyään useimmiten eivät.

Vastaa

Totta, nykyään ohuissa kestävän löytäminen on tosi haastavaa ja siksi vältän niin pitkään kuin voin alle 30 denierin paksuutta. Juhlissa sekä kevään ja kesän taitteessa kyseinen paksuus toki on ihan must, ennen kuin tarkenee kokonaan ilman. Nämä M&S:n 20 denieriset vaikuttaa parin käyttökerran perusteella tosi lupaavilta tiheytensä puolesta, mutta tietty en ole päässyt niitä vielä ihan tosissaan testaamaan, joten täytyy odottaa kunnon plussakelejä ennen kuin uskaltaa muodostaa kunnon mielipiteen :)

Vastaa

Minusta on hieno kuulla että naisella on hame ja sukkahousut isossa osassa jokapäiväistä arkea, joka on juuri naisellisuutta. Sinulla on niin kauniit sääret että niitä vain kaunistaa entisestää sukkahousut. Ilo katsoa, kiitos!

Vastaa

Kiva kuulla, kiitos! :)

Vastaa

Minullakin suosikkina 40 denierin sukkahousut, ja myös nuo harvinaisemmat 30 denin mallit.
Mustien ohella muitakin tummia sävyjä. Mariininsininen, viininpunainen, tummanvihreä.
Tummanharmaakin joskus, mutta mustat sukkahousut useimmiten arkikäytössä. M&S:n
sukkahousuja en ole vielä kokeillut. Muita merkkejä kyllä vaikka kuinka monet. Varsinaista
sukkahousu suosikkia ei vielä ole, merkkiä siis. Täytyy varmaan laittaa tilaukseen muutamat M&S:n sukkahousut kun löytyy mm. juuri tummanpunaista ja -sinistä sukkahousua.
Itsekin sinnittelen 40 denierin sukkahousuissa pitkälle syksyyn.

Vastaa

Aivan ihana tuo eka kuva. Ovatko ne 40 denierin sukkahousut. Sopivan läpi kuultavat.
Vaimoni ei käytä sukkahousuja koska ne ahdistaa häntä mutta itse käytän talvella farkkujen alla 40 denierin legginsejä, muuten samantyyliset kuin kuvassasi mutta legginsinä.

Vastaa

Halvemmista sukkahousuista löysin itse kestävät Esda merkkiset arkisukkahousut, joita valmistetaan eri paksuuksina ja eri kokoina. Tosin värivaihtoehtoja Suomessa on vähän. Paksummissa Esda 60 den sukkiksissa on myös lycraa. Esda sukkiksia Suomessa myy ainakin ateliergs.fi. Esda oli alunperin tunnettu itä-saksalainen (DDR) sukkien valmistaja, mutta valmistaa niitä edelleen.

Vastaa

Oh, kiitos vinkistä, täytyykin tutustua tähän – ihan tuntematon merkki entuudestaan! :)

Vastaa

Esda on kokeiltava merkki, sitähän myy kait klingelkin,kaupoissa en ole nähnyt valikoimissa.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.