Olen jo pidempään pyrkinyt löytämään luonnonkosmetiikasta vastineita peruskosmetiikkatuotteille. Monessa se on helppoa, kuten vaikka kosteus- ja kuorintatuotteiden suhteen. Sitten on sellaisia, joiden kanssa ei millään meinaa onnistua. Yksi vaikeimmista on ehdottomasti ollut riittävän pitävän deodorantin löytäminen.

Perusmarkettikosmetiikasta sellaista kyllä löytyy, mutta jostain syystä luonnonkosmetiikan versioiden kanssa kohtaan yksi toisensa jälkeen pettymyksen. Riittävän kärsivällinen testaaminen on kuitenkin tuottanut tulosta, ja olen löytänyt suosikin. Testissä tosin on tällä hetkellä toinenkin potentiaalinen, mutta se on niin tuore tapaus, etten uskalla vielä liputtaa täysillä puolesta, toisin kuin tämän suhteen!

Lovefresh on ihana.

Tämä pieni pinkki dödö on kulkenut mukanani kaikilla tämän vuoden reissuilla ja näyttänyt tehonsa. Koska kyseessä on matkakoko, olen säästellyt tätä sekä matkoja että yökyläilyjä varten, mutta aikomuksena on hankkia normikokoinenkin, kunhan tämänhetkinen deodoranttini kuluu loppuun. Koostumus on jämäkän voidemainen, hyvin samankaltainen kuin tutuilla marketissa myytävillä stick-dödöillä.

Lovefreshin deodorantit eivät sisällä lainkaan alumiinia tai talkkia, ja ne valmistetaan käsityönä Torontossa. Hinta toki on moninvertainen tavisdödöön nähden, joten järkevä vaihtoehto voi olla hankkia matkakoko ensin (kuten itsellä) ja päättää vasta sen perusteella, siirtyykö normikokoon. Senkin puolesta ihanaa, että pieniä kokoja on saatavilla! Koostumus on onneksi riittoisa ja toisaalta ainakin itse olen valmis maksamaan vähän enemmän ns.paremmista vaihtoehdoista, kunhan ne toimivat.

Tarjolla on useampia eri tuoksuja, omani on Grapefruit (vanhalla pakkausdesignilla tosin), mutta mielestäni tuoksumaailmaltaan todella mieto ja huomaamaton (toisaalta en ylipäätään ole kovin hajuherkkä).

Tämä on toistaiseksi ainoa luonnonkosmetiikan deodorantti, jonka pitoon uskallan luottaa koko päivän. Toinen varovaisesti positiivista fiilistä antanut on deodoranttikivi, mutta se vaatii vielä haastamista ennen kuin osaan sanoa jääkö se vain miellyttäväksi ensikokemukseksi vai kantaako pidemmälle. Juuri otin testiin myös mineraalisuihkeen, joka olisi näistä se kaikkein edullisin vaihtoehto.

Lovefreshiä myy verkossa ainakin Naturelle ja Stockmann. Tuote saatu testiin blogin kautta.

Deodorantti saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.