Mietin julkaisenko meikkikuvaa vai vähän ajantasaisempaa päivitystä, päädyin tämän hetken tunnelmiin. Tänään on muuttopäivä. Oi kyllä. Arvaatteko kuinka paljon huvittaa? Tämä kaikki kuvien kaaos ja vielä vähän enemmän, pitäisi saada siirrettyä uuteen paikkaan ja vielä nimeämättömille kohdille, kirsikkana kakun päällä hävyttömän pieni muuttotiimi. Nyt olisi tarvetta muuttopalvelulle – ei kukaan tarjoutuisi vapaaehtoiseksi, ja mielellään ilmaiseksi?

Näistä tunnelmista lähdettiin eilen ja näihin palaillaan ihan kohta, sillä erotuksella, että hymy on hyytynyt ja neulemakko jäänyt henkariin. Meikkikuvat, ne julkaisen sitten illalla, jos jaksan, tai ylipäänsä olen edes hengissä…. että älkää kuitenkaan odottako paljoa.

muuttomuutto9

Nauttikaahan te kaikki muut kauniista lauantaipäivästä! :)

Katso myös nämä

13 comments

Vastaa

Muuttaminen on ihan kamalaa! Onneksi se on kuitenkin aika pian ohi ja sitten pääsee nauttimaan uudesta mahdollisesti ihanemmasta asunnosta :)

Ihanat nuo sukkikset muuten, sopii todella hyvin tuollaisen yksinkertaisemman asun kaveriksi :)

Vastaa

Kiitos kannustuksesta! Tavarat on nyt melkein kokonaan yhdessä paikassa, mutta usko meinaa loppua kun taiteilee pussukoiden välissä asunnon kulmalta toisella :) Tuolla ajatuksella yrin kovasti tsempata itseäni, kohta, voi että odotankin jo sitä kodin löytymistä, jolloin kaikella voi jo alusta alkaen suunnitella oman oikean paikan :)

Vastaa

Meillä on muuton ihanuus luultavasti edessä kesällä, sitä kauhulla odottelen! :D Olen kyllä alkanut jo valmistautua, pistin kylmästi jätesäkkeihin ja laatikoihin kaiken mitä en tarvitse elääkseni :D Tai no melkein kaiken. Kirppari varattu ensi kuulle ja tarkoitus olisi karsia suurin osa pois. Ois varmaan hieman helpompi se muutto kun ei tarvis raahata kaikkea mukana ja väkisin keksiä paikkoja turhalle :)
Tsemppiä teille sinne muutto kaaokseen! Kun saatte uuden kodin valmiiksi on palkinto muutto aherruksesta varmasti ihana :)

Vastaa

Oih, tsemppia muuttourakkaanne! Mutta ihailtavaa, että olet jo noin hyvissä ajoin liikkeellä, se helpottaa kummasti varsinaista muuttopäivää! :) Oma muutto on ollut myöskin tiedossa jo jonkin aikaa, mutta silti kaikki jäi tuttuun tapaansa viime tippaan ja muuttoa edeltävänä päivänä vietettiin pitkä päivä tavaroita pakkaillen. Silloin mietti, että olisihan tuon kaiken esivalmistelun voinut hoitaa aiemminkin ja paremminkin… :)

Niinpä, uusi koti mielessä täällä painetaan, ihana ajatus, että kodin pääsee sitten jossain vaiheessa rakentamaan alustta asti :)

Vastaa

Ikävintä muuttamisessa mielestäni on se taustatyö eli kaikki viralliset jutut, palveluiden siirrot, avaamiset ja yleinen säätäminen. Ja ennen kaikkea siivoaminen ja puunaaminen sekä uudessa että vanhassa osoitteessa… Se varsinainen muutto, tavaroiden pakkaaminen ja siirtely taas voi olla ihan kivaakin, olin itsekin tällä viikolla jo muuttoapuna =)

Monella ongelmana vaan tuntuu olevan aivan hillitön tavaramäärä, ja sen käsittely varmaan onkin stressaavaa. Oma muuttomme, jossa sattuneista syistä ei ollut suurimpia huonekaluja ollenkaan, hoidettiin henkilöautolla. Siis kahden aikuisen tavarat yhdellä lastilla, joskin siinä autossa oli vain kuski ja itse matkasimme toisen henkilöauton kyydissä osoitteesta toiseen. Muutama huonekalu on toki hankittu muuton jälkeen mutta piensälän suunta on enemmänkin ollut ovesta ulospäin. Vähemmällä yllättäen pärjää paremmin, vaikkei meillä koskaan ole paljoa tavaraa ollutkaan. On ihanaa asua ilmavassa, avarassa, siistissä kodissa eikä kodin- ja tavaroiden hoitoonkaan mene ylettömän paljoa aikaa.

Kevät on muuten mahtava aika muuttaa, uusi ja raikas alku, ja samalla tulee tehtyä kunnollinen kevätsiivous. Meillä juuri aloitellaan tämänvuotista kevätsiivousta ja on mukava tietää että joka nurkan koluamisesta on korkeintaan vuosi, eli ihan kauheaksi ei mikään paikka ole voinut mennä.

Vastaa

Itsellä on taas just toisin päiin, ne viralliset jutut sujuvat oikein näppärästi (rutiinilla, heh?), eikä siivous vanhassa asunnossa töki ja uudessa on jopa ihan kiva päästä laittamaan kaikkea paikalleen, mutta se itse muutto, siitä en tykkää yhtään. Portaita ravaaminen ja liukkaudessa tasapainoilu, likaisena ja nuhjuisena oleminen. Painavien laatikoiden roudaaminen ja kaikenlaisten kalusteiden kulmien sun muiden varominen. Ja erityisesti se jännääminen, että pysyyhän kaikki ehjänä ja ympärillä hehkuva kiire, kun muuttoapu tahtoo ymmärrettävästi saada kaiken nopeasti hoidettua ja päästä kotiin (tai sitten se kaikki on vain oman pään sisällä:)). Nyt onneksi hankittiin nokkakärryt, mikä helpotti kantamista kummasti!

Tässä muutossa tosin ei voi sanoa, että ihana, että pääsee laittamaan tavaraa paikoilleen. Koska muutin poikaystävän ns.valmiiseen asuntoon, ei täällä juuri ole tilaa minun asuntoni tavaroille/kalusteille. Noh, eipä niitä kalusteita juurikaan ole, ja se onkin yksi iso ongelma. Miehen asunnossa säilytystilaa ei todella ole, ja se kaikki on käytössä, ja omia kalusteitani jouduttiin pistämään palasiksi ja pieni vaatehuone jäi vanhaan asuntoon. Nyt se kaikki irtotavara (pääasiassa vaatteita ja asusteita) pitäisi saada jonnekin, mutta minne. Sitä on kiva tässä pohdiskella kun vaatekassit valloittavat vähäistä lattiatilaa ja pieni kellarikomero on täyteen ahdettu astioista ja muista sellaisista, joita ei tällä hetkellä tuplana tarvita.

Nooh, tämä on väliaikaista, joten kyllä tässä pärjäillään, pääasia, että kaikki on yhden katon alla! Ja sitten kun päästään muuttamaan, niin pystyy tila- ja säilytysjutut hoitamaan alusta asti fiksusti näihin tarpeisiin mitoitettuna. Mulla suurin painolasti koituu noista vaatteista, muihin tilpehööreihin en samanlasita fiksaatiota ole kokenut :)

Hyviä puolia on tosiaan tuo mainitsemasi kevätsiivous, vanhoista turhista jutuista tulee luovuttua, ja jokainen kiertoon lähtenyt saa aikaa ihan pikkuisen keventymisen fiiliksen. Myös asuntoa tulee siivouttua muutenkin, kun uusille tavaroille täytyy löytää paikat ja muuton myötä kertynyt pöly pitää saada häädettyä asunnosta.

Iloa kevätsiivoukseenne ja kaunis kiitos kommentistasi! :)

Vastaa

Oon tässä nyt muutaman viikon ajan lukenut tätä sun ihastuttavaa ja niin ihanan pirteää blogia. Selannut jopa noita vanhoja kirjoituksia ja ihastellut sun asuja ja koko blogia yleensäkin.
Kertaakaan en oo vielä kommentoinut, vaikka monesti olen meinannut, mutta nyt oli ihan pakko jo ihan vain tuon otsikon takia. Meidän kohta 4v tyttö sanoo aina jos ei halua jotain tehdä, ”että ei ole pakko jos ei halua”. No onhan se tieten vähän niinkin mutta yleensä itse tulee sitten vedottua siihen, että kyllä jos äiti käskeen niin sillon tehdään, ainakin kun pitäisi omia leluja kerätä pois lattialta :)

Hauskaa pääsiäistä!

Vastaa

Oi Hanna, kiitos ihanasta muuton keskellä mieltä piristäneestä kommentistasi! Aivan ihana kuulla, että olet löytänyt blogiini ja tykännyt :)

Hih, aivan ihana tyttäresi! :) Muistan joskus vanhan matikanopettajani sanoneen kun luokassa tehtäviä tehdessä usein yllättäen vastassa oli ”onko pakko?” kysymys, ja hänen vastauksensa joka kerta oli, ettei elämässä ole muuta pakkoa kuin kuoleminen ja kuolemaan asti eläminen. Hmm, niin, tavallaanhan kyllä, mutta mutta… En ehkä tohtisi kokeilla sen noudattamista kirjaimellisesti! :) Noh, ei huvittanut, mutta ei auttanut, ja saatiinpahan ne tavarat siirrettyä, nyt on enää jotian rippeitä vanhassa asunnossa, mutta käytännössä se siirtämisurakka oli tässä, ja valvata huojennus on vallannut mielen. Tavarapinot lattiala muistutteleva edessä olevasta työstä, mutta ainakin kaikki on nyt yhdessä paikkaa, ja lopun voi hoitaa omalla tahdillaan :)

Kiitos sinulle ihanasta kommentistasi, ja oikein rentouttavaa pääsiäissunnuntain jatkoa!

Vastaa

Ugh, kuulostaa ihanalta.. Vihaan muuttamista yli kaiken eikä meillä edes ole hirveästi muutettavaa, sillä Lontoossa asunnot ovat usein kalustettuja. Tällä hetkellä kaikki tavaramme ovat kaverin vintillä säilössä, mikä on vielä pahempaa kuin muutto paikasta a paikkaan b. Minulla ei ole mitään käsitystä, missä on mikään tavara ja luovutin haaveestani viedä tavarat täällä Suomessa kirpparille. En vain jaksanut käydä läpi kaikki laatikoita. Toivottavasti syksyllä saadaan taas oma asunto ja tavarat kohdilleen.. Ainakin vuodeksi ennen kuin pitää taas muuttaa, sillä kertaa varmaan Ausseihin. Voisihan sitä toki päättää asettua ja pitää ne tavarat yhdessä kodissa. Ehkä opin joskus. :P Tsemppiä muuttotouhuihin! :)

Vastaa

Ah, sama täällä! Ja kuulostaa niin tutulta tuo, ettei tiedä missä mikäkin tavara on! Nyt sen tään tiedän, että kaikki on täällä poikaystäväni katon alla, mutta vielä pitäisi selvittää, että missä laatikossa ja mikä on kellarissa mikä sisällä. Kummasti tällaisten välivaihdeiden ja muuttojen jälkeen osaa arvostaa ajatusta omasta kodista, jossa kaikelle on paikkansa :)

Itsekin hingun ulkomaille, joten tiedä sitten milloin sellainen tilaisuus tulee vastaan ja siihen tarttuu. Toivottavastis entään ei samalla syklillä vielä tarvitsisi muuttaa kuin mitä tähän asti on mennyt. Heh, tiedä tuosta, aina sitä on ajatellut, että nyt en muuta vähään aikaan, mutta kas, toisin on käynyt… :)

Vastaa

Hah joo minäkin luulin muuttavani meidän Lontoon asuntoon ainakin neljäksi vuodeksi ja tavaraa tuli haalittua sitten sen mukaan, kunnes mies päätti lähteä vaihtoon Ranskaan vuodeksi ja jouduin luopumaan kämpästä. Vuosi on kohta kestetty ja ehkä tässä joku päivä saadaan se hieman pysyvämpi kotikin. Toivottavasti sinunkaan ei ihan heti tarvitse muuttaa uudestaan!

Vastaa

Hieno tyyli! Kivaa pääsiäistä

Vastaa

Kiitoksia! Oikein hyvää pääsiäisen jatkoa myös sinulle :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.