Meillä toimii suht isossa ja pitkulaisen muotoisessa olohuoneessamme kookas kaappi tilanjakajana. Olemme muutosta lähtien tuijotelleet kaapin ruskeaa takaseinää ja yrittäneet löytää siihen kivaa tapettia, jolla saisi sen näyttämään toiseen suuntaan sermiltä kaapin sijaan. Olemme puolen vuoden aikana teipanneet siihen kymmeniä tapettinäytteitä ja yrittäneet etsiä sitä oikeaa, tullen kuitenkin kerta toisensa jälkeen siihen tulokseen, ettei kyllä mikään näistäkään. Työ ei kuitenkaan ole ollut täysin turhaa, vaikkakin hetkittäin turhauttavaa, sillä kerta kerralta ollaan päästy lähemmäksi oikeaa värimaailmaa ja kuviointia.

Pari täydellistäkin on löytynyt, mutta tietty siinä hintaluokassa, ettei todella huvita maksaa sellaisia summia parin vuodan levyisen kaapin takaseinän tapetoinnista. Niinpä olemme jatkaneet etsintöjä kunnes pari viikkoa sitten sain tarpeekseni ja kävelin Tööllön Värisilmään sillä hedelmällisellä lähtökohdalla, että nyt sen on löydyttävä. En siis hankkinut tapani mukaan näytepaloja vaan valkkasin suoraan sellaisen, joka vaikutti istuvan hinnaltaan ja ulkonäöltään spekseihimme. Vähän kyllä jännitti, teinkö oikean valinnan, mutta ajattelin, että noin pieni pätkä on mahdottoman helppo tapetoida myöhemmin uudelleen jos siltä alkaa tuntumaan.

Päädyimme siis Borusan EasyUp -tapettiin, joka alkujännityksen jälkeen osoittautui oikein kivaksi. Ei se ole täydellinen (haaveilin asteen verran ilmavammasta ja ehkäpä myös pehmeämmästä kuosista), mutta ihan riittävän hyvä. Ja oikeastaan, mitä enemmän sitä katselee, sen paremmalta se tuntuu. Kyseessä kun kuitenkin on niin pieni alue, kuosi saakin olla räväkkä, mutta kuitenkin mielellään muun kodin värimaailmaan sopiva.

borusan easyup

Vielä on epäselvää, mitä tapettiseinän eteen laitetaan, mutta askel kerrallaan. Epäilen, että se hoituu vähän samoin kuin kotimme muutkin sisustusratkaisut; kun aikansa puolivalmista katselee, niin jotenkin vain palaset alkavat hiljalleen loksahtelemaan paikoilleen. Pääasia, ettei ole hallitsevaa ruskeaa seinää katseltavana! Käytin muuten ekaa kertaa elämässäni easy up -tapettia, enkä tiedä onko kyse puhtaasti tottumuksesta, sillä vaikka tämän ilmeisesti pitäisi olla helpompi laittaa, annan kyllä helppoudessa pisteet tavalliselle liisteritapetille. Tätä en nimittäin saanut ilman apua kiinni (harjoituksen puute?) vaikka yleensä olen tottunut tapetoimaan yksin. Toisaalta isoksi eduksi on sanottava, ettei tapetti kutistu ja kuviointi on hyvin helppo kohdistaa ja raja jää näin amatööriltäkin todella siistiksi. Jos siis on tapetointikaveri, on tämä tosi näppärä!

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

Oih! Minä tykkään kovasti!! Tarpeeksi graafinen, jokseenkin retrohtava kuosi, ihan mahtava! :) Olisi kiva nähdä laajempia kuvia myöskin tuosta seinästä:)

Tapetin valinta on yllättävän vaikeaa puuhaa. Meillä on makkarissa tällä hetkellä musta-valkoinen, erittäin hallitseva tapetti, jossa on köynnöskuvio. Se ei onneksi alkuunkaan muistuta mummolan seinää, mutta näin reilu neljän vuoden päästä se on alkanut pikkuisen tökkimään. Haluaisin repiä sen pois ja maalata seinän rauhallisella harmaalla. Valkoinen sängynpääty näyttäisi sitä vasten kivalta ja harmoniselta.

Mukavaa viikonloppua! <3

Vastaa

Oi, tosi kiva, että tykkäät!! yritän pikapuoliin napata parempaa kuvaa, jossa se näkyisi osana kokonaisuutta :)

No niinpä! Onneksi meidän tapettitarve on hetkeksi täytetty, sillä musta ei kyllä olisi heti uudestaan samanlaiseen valkkausrumbaan! On kyllä älyttömän vaikea hahmottaa, miltä tapettipala näyttäisi koko seinän kokoisena ja mikä kivoista oikeastaan onkaan paras kokonaisuuden kannalta sekä samalla myös sellainen, jota jaksaa katsella. Huh.

Tuntuu muuten menevän vuoroissa nuo seinänpäällysteajatukset, ainakin itsellä, kun seinällä on jotain voimakasta, alkaa kaipaamaan rauhallista maailmaa ja kun aikansa katselee harmoniaa, se alkaa vaikuttaa tylsältä ja kaipaakin seuraavaksi jotain vähän näyttävämpää. Heh, ei ole helppoa ;)

Kiitos kovasti, ihanaa viikonloppua myös sinulle! <3

Vastaa

Tykkään, aivan sairaan hyvän näköinen!

Vastaa

Ooo, tosi kiva, että tykkäät! :)

Vastaa

Tuo on tosi kiva! Itse asiassa valittiin juuri äitini uuden keittiön seinään sama tapetti, mutta siinä mintun/turkoosin värissä :) Mekin ihastuttiin tapetin selkeään mutta keveään graafisuuteen ja pieneen retrovibaan.

Vastaa

Oi vitsit, mä haaveilin kanssa meille mintunvihreäsävyisestä tapetista, mutta vaikka kuinka mallailtiin, niin värimaailma vaan ei istunut sellaisessa mittakaavassa meidän väripalettiin! Voin siis kuvitella, että näyttää tosi hauskalta ja sopii varmasti kivasti keittiöön :)

Vastaa

Ihana tapetti! Toihan vois sopia meidän lastenhuoneeseen, hmm.. :)
Näyttää tosi kivalta tuossa!

Vastaa

Kiva, että tykkäät! Oi, tämä vois sopia kyllä tosi hyvin sinnekin! Kuosi on just parhaimmillaan yhtenä tehosteseinänä ja mustavalkoiseen värimaailmaan taas sopii vähän niin kuin kaikki :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.