Nyt on myönnettävä, että tyvikasvuni on saavuttanut uuden kipurajan. Yllättävän pitkään olin varsin sinut ylikasvaneen tyven kanssa, mutta ihan tässä reilun viikon sisään on yhtäkkiä iskenyt ahdistus. Joka päivä tuntuu olevan huono hiuspäivä ja tyvikasvu näyttää kamalalta. En todella tiedä mitä sen kanssa tehdä. Ehdottomasti en haluaisi värjätä tyveä piiloon kun olen sitä jo puoli vuotta kasvatellut, mutta olen miettinyt miten ihmeessä siitä saisi siedettävämmän ja hädissäni pohtinut jo kampaajalle ajan varaamista. Voisikohan siihen ihan päällikerrokseen vääntää muutaman kevyen raidan? Tai sitten edes tuohon eteen kasvojen lähelle? Vai onko tämä vain se vaihe, joka on ihan pakko kestää jos mielii kasvattaa omaa enemmän näkyviin? Ja ennen kaikkea, mitä sitten jos ja kun tyvi on tästä vielä vaikka viisi senttiä pidempi? Saattaa olla, että siihen mennessä olen tehnyt jotain radikaalia jos fiilis hiusten kanssa jatkuu samanlaisena kuin viime päivinä. Murr.

seeprapaita 36seeprapaita 2seeprapausero 2seeprapuseroseeprapaita 51seeprapaita 34seeprapusero 1Pusero: Zara / Hame: Mohito / Kengät: Buffalo / Laukku: Dune / Vyö: River Island

Katso myös nämä

22 comments

Vastaa

Ja kynnet! Unohtui listauksesta vaikka on niin selvä osa asua! Mikä lakka? :)

Vastaa

Totta :) Tämä on joku reissusta ostettu halpislakka. Ihastuin väriin ja nyt olisi hakusessa samansävyinen, mutta vähän isompi puteli! Myös muut neonväriset kynsilakat vetää kummasti puoleensa… :)

Vastaa

Jos tarkoitus on saada enemmän omanväriset hiukset, voisiko colormask toimia apuna? Jos laittaisit hoitsikkaan Biozell cappuccinoa ja ihan pienen nokareen suklaan ruskeaa? Se voisi taittaa latvaa sen verran ettei tyvikasvun raja olisi niin selkeä?

Cappuccino itsessään saattaisi olla ihan toi sun oma väri, mutta jos nyt kuitenkin eka blandaisi niin että latva olisi silti vaaleampi mitä tyvi?

tai sitten ihan muutama raita.

Vastaa

No kun, no kun, mä en millään tahtoisi luopua tästä vaaleasta väristä! Vaalea tuntuu niin omalta, etten tällä hetkellä välttämättä haikaile kokonaan omanvärisiä hiuksia. Mun ihan haaveväri olisi oma värini (ei siis värjäämällä haettu oma väri, vaan ihan oikeasti terve käsittelemätön hius), joka on vain raidoitettu kevyesti vaaleaan. Eli en enää millään jaksaisi kokoblondia päätä sen jatkuvan värjäystarpeen ja kuluttavuuden takia, mutta silti haluaisin silti pitää sen vähän vaaleampana kuin oma on.

Mutta niin, siinä onkin se haaste, että ensin pitäisi saada sitä omaa väriä kunnolla esiin. Tämä mun vaalea latva kun on niin käsitelty, ettei se kestäisi enää mitään värjäyksiä tms käsittelyjä (colormaskin kyllä, mutta raitoja ei), muutenhan olisi näppärää vaikka värjätä koko vaalea osa ja raidoittaa pää, mutta vaalennetut hiukseni eivät vaan kestäisi sitä. Niinpä latvaa ei ole värjätty lainkaan pariin vuoteen, ainoastaan koskettu tyveen, mutta enää en kaipaisi sitäkään kun tahtoisin asteen verran luonnollisempaa ja huomattavasti sallivampaa kampaajallakäyntiväliä.

Siksi mietin, että jos tuohon pelkkään tyviosaan olisi saanut ihan muutaman hassun raidan helpottamaan kasvatusta, niin olisin voinut antaa sen edelleen kasvaa ja samalla sekä totutella tähän että miettien mitä tehdä. Mutta taitaa mennä hankalaksi, joten ehkä on vain pakko antaa sen vielä hetki kasvaa ja samalla fiilistellä, mitä sen kanssa tekisi. Kai. :/

Vastaa

Aaivan! No ihmettelinkin et mikäs ongelma siinä on, sen kun värjää päälle tummaa :D Ymmärrän blondinapysymishalun, koska mullahan on se sama. En vain näytä itselleni jos on tummempi tukka.

Mulle tehtiin taannoin juurikin huonosta kunnosta johtuen niin, että hiukset tummennettiin omaan sävyyn ja kasvojen eteen jätettiin vaaleaa niin, että ilme oli blondi, vaikka oikeasti tukka olikin tummempi. Se oli hyvä ratkaisu silloin, juurikasvu pysyi poissa ja pystyin pitkään olemaan blondaamatta. Lyhyen tukan iloja että hiukset saivat sen verran mittaa talven aikana, että pääsin blondauskoukkuun takaisin seuraavana kesänä :D :D

Vastaa

Voi teitä naisia, ”en näytä itseltäni, jos en muuta hiusteni väriä siitä, mitä se luonnollisesti on!” Näin miehenä tuo kuulostaa hieman nurinkuriselta… :D

Asiaan liittyen, Anna-Marian hiukset näyttävät näissä kuvissa ihan… hiuksilta! Kukapa olisi arvannut!

Haha, ehkä se vähän onkin :D Hiukset taitaa olla niin näkyvä osa, johon helposti tottuu jonkunlaisena (miehillä olen huomannut, että (omien hiusten) pituuden suhteen saatetaan olla hyyvin tarkkoja, vaikka kukaan muu tuskin huomaisi eroa), että uuteen väriin/malliin/tuntuun totuttelu vie aikaa vaikka toki, kaikkeenhan kai lopulta tottuu :)

Vastaa

Voi, mä niin tiedän tunteen! Mulla on ollut elämäni aikana pitkään omanväriset hiukset, sitten punaiset, sitten ruskeat ja lopulta beiget ennen kuin siirryin vaaleaan, eikä epäilystäkään, että vaaleissa olo on ihan selvästi omin ja tuntuu myös, että kalpeaan taipuvainen ihonvärinikin saa vähän hehkua! Siksi ihan kokonaan oma väri ei houkuttele, mutta sellainen kompromissi, jossa vaikka alta olisi ihan oma väri ja päällä raitoja voisi olla oikein mainio! :)

Vastaa

Mun hiuksia ei ole koskaan blondattu kokonaan, mutta vaalea yleisilme saavutettiin vuosia raidoittamalla vaalealla. Eli jos oikein ymmärsin, niin juuri sellainen lopputulos mitä sinäkin haet..? Hius pysyi suht hyväkuntoisena kuitenkin.

Mutta siis: eikö samaa voisi soveltaa päinvastoin? Itse kokeilin muutaman kerran tosi punaista väriä tuossa välillä ja siitä tultiin aina pois pikkuhiljaa raidoittamalla, ei koskaan värinpoisto + värjäys -yhdistelmällä. Lopputulos ei suoraan ole täydellinen, mutta aika hyvältä se minusta kuitenkin siinä välilläkin näytti. Jos siis tavoitteenasi on ensin kasvattaa vanha blondi pois ja oma väri tilalle (ja sitten terveeseen omaan vaaleaa raitaa), niin eikö tuota eroa voisi tässä vaiheessa tasoittaa raidoittamalla päällimmäistä kerrosta hiuksista omalla värilläsi? Kuitenkin niin, että yleisilme säilyy melko vaaleana. Silloin toki latvaakin joutuisi värjäämään, mutta jos kyseessä ei ole vaalennus, niin käsittely on kuitenkin hellempi. Tuollaista tasaisen vaaleaa väriä sillä ei tietenkään saa, mutta jos oikein ymmärsin niin sitä ei enää tavoitellakaan :)

(Ja jos nyt eksyt katsomaan minusta uusia kuvia, niin pakko tarkentaa että nyt omia hiuksiani ei ole raidoitettu noin vuoteen, vaan tällä hetkellä oma väri on vaihteeksi saanut kasvaa rauhassa esiin, lähinnä uteliaisuudesta. Saattaa kuitenkin olla, että vielä palaan raidoitushommiin itsekin :))

Vastaa

Kyllä, just näin! Ymmärsit tismalleen oikein mitä haikailen :) Ei mulla tätä vaaleaa muuten vastaan ole, mutta kun hiukset kärsii niin paljon ja tasavärisellä tukalla myös tyvikasvu ottaa silmiin helposti. Olenkin ajatellut, että juuri tuollain omaa väriä raidoittamailla lopputulos pysyisi luonnollisena, mutta myös hiukset parempikuntoisina!

Olipa muuten hyvä pointti tuo päinvastainen raidoitus, enpä ole tullut lainkaan ajatelleeksi koko asiaa noin! Tuo tapa voisi toimia just hyvin tähän välivaiheeseen ja sallisi myös harvemman kampaajallakäyntivälin!

Kiitos kovasti vinkistä! Taidanpa siis varata ajan kampaajalle ja nostaa tämänkin mahdollisuuden esiin :)

Vastaa

Moikka :)
Joo ei ruskeita colormaskeja. Kampaajaaika ja muutama raita pintakerroksiin Ja taas on huomattavasti siistimpi hius ja hyvä mieli :)

Vastaa

Ooh, ihan loistavaa saada ammattilaisen näkemys! Ehkäpä mä teen sitten just noin! :)

Vastaa

Voi ihanuus mikä kokonaisuus! Niin kaunis

Vastaa

Oi kiitos!! :)

Vastaa

Itse lopetin hiusten värjäämisen vuodeksi ja vaikka vaalea olen ihan oikeastikin, kyllähän se oma hius pukkasi eri värisenä ja tummempana ulos päänahasta verrattuna värjättyyn vaaleaan. Tyvikasvun kanssa eläminen tuntui hyvältä pitkään, kunnes yhtäkkiä tuli hiuskriisi! Tukka valui koko ajan pitkin päänahkaa, kaikki kuohkeus ja muokkailtavuus oli hävinnyt värin mukana, sillä se on fakta, että käsittelemätön hius todella valuu pitkin päänahkaa ja on ihan flätti. Olen ollut huomaavinani saman muutoksen myös sun kuvissa, sillä kiinnitin aina huomiota sun hiusten ilmavuuteen ja kuohkeuteen.

Loppujen lopuksi mulla oli jatkuvasti bad hair day!! Sitten luovutin. Ystäväni on kampaaja ja nykyään hän laittaa raitoja tyveeni kolmen kuukauden välein. Hiukset ei mielestäni ole siitä sen enempää kärsinyt, vaan näyttää likipitäen samalta kuin värjäystauolla. Väli on kuitenkin melko pitkä ja koko päätä ei värjätä. Muokkailtavuus ja kuohkeus, se, että hiukset on oikeasti iri päänahasta on palannut ja yleisilme on omaan silmään siistimpi ilman sitä tyvikasvua. Värjäysväliä pystyy pidentämään hopeashampoilla ja color maskeilla riittävästi.

Tsemppiä hiuspulmiin! :)

Vastaa

Voi että, kuulostaapa kokemuksesi tutulle! Olen huomannut itse ihan saman, että tyvi on tosi liukasta ja siten se myös on selvästi lättänämpää ja pitää muotoilua paljon huonommin! Toki olen näin kotona ollessa ollut myös älyttömän laiska hiustenlaittaja ja lähinnä antanut hiusten vain olla, mutta kyllä sen eron silti selvästi huomaa :/

Alan kyllä nyt vakuuttua vahvasti, että nuo raidat olisivat mullekin se juttu, joten ihan älyttömän kiva kuulla kokemuksia! Ajattelinkin, että se piristäisi yleisilmettä ja helpottaisi kasvatusta, mutta samalla antaisi mahdollisuuden pitää alemmat hiukset omanvärisinä. Ei kai tässä muu auta kuin varata kampaaja :)

Vastaa

Minä kannatan muutamaa raitaa tyvikasvuahdistukseen! Laittaisin itsekin, ellen olisi raskauden takia värjäyslakossa, itselläni on saman verran tyvikasvua. Nyt sitä on ”helppo” kasvatella omaa väriä esille, kun ei muutakaan voi. Onneksi ehdin varautua tähän, ja kävin ennen raskautta hieman pehmentämässä kasvatusurakkaa nimenomaan raidoilla.

Vastaa

Tuo ennakoitu tyven pehmennys varmasti helpottaa kasvatusta niin väri kasvaa vähän enemmän liukuvaksi, mikä voi näyttää tosi kivaltakin! Mulla on niin ristiriitaiset fiilikset, tavallaan en haluaisi enää värjätä, mutta sitten kuitenkaan en jaksaisi loputonttomasti huonoja hiuspäiviä. Tuo muutama raita päälle voisikin olla todella oiva kompromissiratkaisu; tyvi saisi piristettä, mutta alemman tyvikasvun voi jättää ihan luonnontilaan! Eli ei muuta kuin kampaajaa varaamaan ;)

Vastaa

Älä stressaa, en kiinnittänyt edes huomiota koko tyvikasvuun ellet olisi siinä maininnut eikä se edes näytä ollenkaan pahalta, päinvastoin! Älä luovuta, ensi viikolla se ei enää pistä silmään ollenkaan niin pahasti :)

Vastaa

Kiitos tsempistä!! Noinhan se varmaan menee, että kun sen kipupisteensä on kestänyt, alkaakin taas tottua uuteen :) Mulla on aina ollut tyvikasvun kanssa se maaginen raja, minkä jälkeen yhtäkkiä kaikki muuttuu ja hiukset vaan tuntuvat ihan erilaiselta, kai se on joku käsiteltävyys/ilmavuus tms. Nyt olen ihmetellyt, miten kauan olen kestänyt ilman sitä ja ehdin jo ajatella olevani ”kuivilla”, mutta mitä vielä, nyt se sitten iski! Kyllähän tuon tyvikasvun erivärisyyden kestäisi, mutta voi että, kun hiukset eivät tunnu asettuvan yhtään mitenkään nyt :/ Muutama raita ehkä auttaa, tai sitten kärsivällisyys! :)

Vastaa

Oho, onpa mielenkiintoinen! Enpä ole koskaan tästä kuullut, joten iso kiitos vinkistä – tähän täytyykin perehtyä! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.