Tämä asu on viimeisen kokonaisen safaripäivältä, ja otettu päivän viimeisinä valoisina hetkinä. Koko viikko oli kulunut liian vähillä yöunilla ja tuntitolkulla päivästä toiseen istuen, mutta uusien kokemusten yltäkylläisyydessä. Vaikka siis väsymys painoi ja erityisesti jaloissa viipyili kestoturvotus, mielessä oli haikeutta ja vielä olisi ollut valmis jatkamaan. Sopivasti tuona viimeisenä päivänä asu koostui reissuvaatesuosikeista.

Pellavableiseri mietitytti vielä kotona, mutta matkalla se osoittautui lyömättömäksi. Itse asiassa se oli ainoa päällystakkini jo Suomesta marraskuun koleudessa reissuun lähtiessä. Vuoriton takki oli kevyt, ilmava ja rento päällä. Sen saattoi survoa surutta kassiin ja kaivaa tarpeen tullen esiin ilman, että hiekkatahrat ja rypyt haittasivat. Hihat oli helppo kääriä lämpötilavaihteluissa ja väri sopi täydellisesti safarille.

Valkoinen boheemi mekko taas oli lemppari jo lähtiessä. Jos olisi kesä, käyttäisin tätä varmasti edelleen yhtenään, mutta nyt se on jo pestynä kääritty pahvilaatikkoon muutamaksi kuukaudeksi, samoin kuin nämä asusteetkin. Korikassi ja -hattu toimivat läpi matkan, vaikkakin hattu osoittautui niin huonotekoiseksi, että jouduin peräti kolmeen kertaan paikkailemaan sitä. Kirosin säätöä reissulla, mutta nyt hatun lierit on niin tiiviisti kursittu kokoon, että eiköhän se kestä tuleviin kesiin erinomaisesti. Myös kengät olivat safarilla (tai varmaan koko reissulla), eniten käyttämäni. Just hyvät kaikkiin olosuhteisiin ja supermukavat päällä.

Mekko: Y.A.S / Korikassi & Bleiseri: & Other Stories / Hattu: NafNaf / Sandaalit: Betty London

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.