Olen viime aikoina uudistanut meikkirutiineitani merkittävästi, mutta ehkä alkaa olla jo aikakin! Edellinen murroskohta taisi olla viitisen vuotta sitten kun tutustuin mineraalimeikkeihin ja sitä ennen ehkä 15 -vuotiaana kun ylipäätään aloin ja opettelin meikkaamaan, eli ehkä ihan hyväkin viimein omaksua uutta – kehittyyhän meikkimaailma sekä trendit, ihon elämisestä sekä sen uusista vaatimuksista puhumattakaan. Ensimmäinen käännekohta silmien avartumisessa oli Stephan Oienin kohtaaminen, jonka innoittamana palasin todella pitkästä aikaa meikkivoiteeseen ja mineraalipohja on ainakin vielä toistaiseksi jäänyt sivuun. Opin myös väripareista ja rohkaistuin kaivamaan syvältä luomivärilaatikostani lämpimiä sävyjä harmaiden ja ruskeanharmaiden tilalle.

make up for ever

Toinen muutokseen sysäävä kokemus oli toissa viikolla, jolloin istuin blogin kautta Make Up For Everin meikkiopastukseen meikkitaiteilija Susanna Martinezin johdolla. Alussa Susanna kysyi mistä olen erityisen kiinnostunut ja koska pohjaan sekä väreihin olin jo pureutunut Stephanin kanssa koin nyt oleelliseksi varjostukset ja aivan erityisesti kasvojen luuston korostamisen, joista kumpaakaan en ole osannut oikeastaan yhtään.

Kahden tunnin aikana rakennettiin koko meikki alusta loppuun periaatteella, että Susanna näytti oikealle puolelleni kasvoja kuinka tehdään ja minä toistin saman vasemmalle puolelle. Itse tekemisessä oli ehdottomasti se etu, että siveltimiin ja värien määriin sai loistavaa näppituntumaa, mutta samalla myös tajusi kuinka oleellista oikeat kulmat ja otteen vahvuudet ovat, eli ihmekään jos tähän asti ei ole luonnistunut, se kaikki vaatii selvästi enemmän harjoitusta ja kärsivällisyyttä! Sain vahvistusta sille ajatukselle, johon tänä syksynä olen herännyt, eli käytän todella meikkiä turhan varovaisesti ja olen keskittynyt lähinnä tarkastelemaan (tai jopa pelkäämään) värejä ja niiden tummuusasteita kiinnittämättä lainkana huomiota siihen merkittävään osatekijään, eli niiden häivytyksiin ja yhdistelyyn.

make up for ever 2make up for ever 8 make up for ever 11

Aivan erityisesti tapaamisen aikana innostuin kasvojen varjostusvinkeistä, joita olenkin nyt aktiivisesti treenannut kuluneen viikon aikana välillä paremmalla ja välillä huonommalla menestyksellä, mutta ehkäpä oikeat kohdat ja värimäärät alkavat hiljalleen löytyä. Toinen iso asia oli kulmakarvavinkit ja ensimmäistä kertaa elämässä on fiilis, että noin niin kuin teoriassa osaisin oikeasti meikata myös kulmat, mutta eri asia tietty on miten se luonnistuu käytännössä ja ehkä ennen kaikkea se, miten kärsivällisyyteni riittää siihen. Totuus kun on, että huolella tehty meikki vaatii aikaa tällaiselta amatööriltä ja itse taas yleensä yritän juuri tässä kohtaa selvitä mahdollisimman nopeasti. Yli 10 minuutin käyttäminen meikkiin tuntuu uuvuttavalta ajatukselta, mutta toisaalta, ehkä pitäisi ajatella, että arkimeikki voi hyvinkin olla se muutaman minuutin väkerrys, mutta miksei iltameikkiin kaikkine yksityiskohtineen käyttäisi vähän enemmän? Ja toisaalta, harjoitus tekee mestarin, eli pikkuhiljaahan opit rutinoituu ja näyttävämpikin meikki hoituu huomattavasti nopeammin.

make up for ever 17make up for ever 12

Matkaani siis sain liudan ahaa-elämyksiä ja hauskan meikin, jollaista en koskaan olisi itse osannut tehdä. Myös värivalinnat olivat tosi yllättäviä harmaanruskeisiin ja raikkaisiin vaaleisiin sävyihin tottuneelle, mutta kieltämättä oranssit ja lämpimän ruskeat sävyt nostivat silmien vihreät vivahteet ihan uudella tavalla eloon!

Näiden viime aikaisten uusien oppien myötä lompakkoni on kärsinyt, sillä olen tehnyt omalla mittapuulla hintavia meikkihankintoja, mutta toivottavasti sellaisia, jotka käytössä tuntuvat maksavan itsensä takaisin ja tekevät meikkauksesta entistä mukavampaa. Ainakin rutiinit ovat ihan muutamassa viikossa muuttuneet selvästi ja erityisesti rohkeus meikkaamisen suhteen lisääntynyt. Silmämeikki on itselle vielä heikko kohta, mutta kiitos Susannan ja Mufen, tiedän nyt hyvän peruskombon, josta lähteä liikkeelle oman maun mukaan pikkuhiljaa vahvistaen ja värimaailmaa laajentaen. Ehkä näin kolmekymppisenäkin vielä voi oppia meikkaamaan… ;)

Taidan muuten joutua tekemään pian päivityspostauksen omasta arkimeikistäni, niin paljon kaikkea uutta siihen on tullut mukaan niin tuoterintamalla kuin vaiheissakin!

make up for ever 13mufe meikki 6make up for ever 14mufe meikki 8

Mutta mitäpä sanotte meikistä? Heh, huomaa ainakin selvästi silmämeikistä kumpi puoli on minun tekemäni ja kumpi ammattilaisen…

Meikkiopastus saatu blogin kautta. Lisää MUFEn meikkiopastuksista sekä hinnoista täällä.

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

13 comments

Vastaa

Hyvältä näyttää ja kuulostaa! Nyt olisi oiva paikka vilauttaa sitä meikkinurkkaa ja niitä hankintoja! :)

Vastaa

Kiitti! No nyt olisikin ehkä ihan oikeasti jotain kirjoitettavaakin aiheen tiimoilta, täytynee pistää työn alle uutuuksien esittely :)

Vastaa

Kaunis meikki! :) Ainoastaan minua ”häiritsee” nuo kulmakarvat. Ne on jotenkin liian hallitsevat tuossa yhdessä kuvassa tai jotenkin liian piirretyn oloiset ja ehkä tuo sävy ei ole paras mahdollinen. Muuten oikein kiva meikki! Ja tosiaan kauniisti tuo silmien sävyn esille! :) Itsekin pitäisi kokeilla rohkeammin värejä. :)

Vastaa

Kiitti! Ihan totta, mä kanssa itse olisin valkannut vähän vaaleamman ja ehkä harmahtavamman, mutta toisaalta, siihenhän koko meikkini yleensä ana kulminoituu, harmaaseen :D Eli ihan sama juttu, värejä pitäisi munkin kokeilla ehdottomasti rohkeammin!!

Vastaa

Kiva kun tässä saa itsekin vihreäsilmäisenä samalla uusia vinkkejä silmämeikkiin :) Kauniit värit tuossa meikissä onkin. Itselläni se tahtoo olla sitä turvallista harmaata ja jos oikein lähden revittelemään, niin sitten jotain roosaa/tummaa liilaa. Ruskeaakin toki löytyy, mutta olen jotenkin sen käyttö varsinkin iltameikissä on jäänyt. Ehkä pitäisi lähteä meikkikaupoille uusia sävyjä valitsemaan :)

Vastaa

Sitä ei aina ihan tajuakaan miten iso merkitys luomivärin värillä on sihen, mitkä sävyt silmässä korostuvat! Omat silmäni ovat tällaiset hullunkuriset, jotka näyttävät jossain valossa vihertäviltä ja toisena taas siniharmailta, niinpä tässä kohtaa voisikin hyvin leikitellä ja valkata meikkisävyt sen mukaan, mitä puolta silmistä haluaisi tuoda esiin! :)

Ja kuulostaapa muuten tutulta käyttämäsi sävyt, multa löytyy ihan just noi samat luomivärilaatikosta eniten edustettuna, mutta silti useimmiten päädyn ihan vaan harmahtaviin. Vitsit, pitäisi varmaan hankkia oranssisempia sävyjä eikä niin arastella punertavaakaan! :)

Vastaa

Ihana meikki, täytyisipä itsekin joskus hiukan tuulettaa pinttyneitä meikkausrutiineja ja kokeilla jotain uutta! :-) Minä puolestaan tykkään noista vikojen kuvien kulmakarvoista, ovat kivan luonnollisen näköiset ja kehystävät kauniisti kasvoja! Innolla odotan päivitettyä arkimeikkipostausta!:-)

Vastaa

Oi kiitti! No niinpä, sitä niin helposti jämähtää rutiineihin ja tuttuihin turvallisiin sävyihin! Tällaiset meikkiopastukset/meikkaukset ovat loistavia ravistelijoita ja lisäävät kivasti inspistä kokeilla jotain vähän erilaista – mullekin iski ihan hirveä palo hankkia vaikka minkämoista meikkiä ja väriä meikkilaatikkoni täytteeksi :D Täytyykin siis pistää pian päivitetty meikkipostaus työnalle! :)

Ihanaa alkanutta viikkoa!!

Vastaa

Looking good :-) Itse rakastan luomivärejä ja omistan niitä melkoisen määrän, mutta sitten sitä kuitenkin rajoittuu ihan liikaa tiettyihin vakiväreihin. Kynnys kokeilla jotain uutta ja erilaista on tosiaan melkoinen. Hmm. Pitäisköhän tässä pimeän vuodenajan iloksi ryhtyä shokeeraamaan oppilaita ihan uusilla väriyhdistelmillä?

Vastaa

Kiitti! No ehdottomasti nyt vaan kaikki meikkilaatikon vähemmän käyteyt väri käyttöön :D Mä aioin tehdä saman! Kuulostaapa nimittäin tutulta tuo, että luomivärejä on tullut ostettua vaikka minkämoisia, mutta silti sitä rajoittuu käyttämään vaan niitä tiettyjä vakivärejä.

En voi olla ihmettelemättä, että miten itsestä tuntuu niin luontevalta käyttää värejä pukeutumisessa, mutta meikissä taas se tuntuu hetkittäin maailman vaikeimmalta asialta! :)

Vastaa

Kaunis meikki! Meikkiopastus kiehtoo juurikin sen takia, että saisi jotain uusia värejä mietittyä eikä tekisi aina niillä samoilla kuin aikaisemmin.

Vastaa

Kiitti! Niinpä, niissä todella saa vinkkejä ja inspistä sellaiseen, mitä ei omassa arjessa välttämättä tulisi ajatelleeksikaan! Lisäksi ihan uutta intoa kokeilla rohkeammin :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.