Aivan Vallettan sydämessä aukeaa kaunis vehreä aukio, Misrae Ir-Repubblika, jonka ovat valloittaneet vaaleiden päivänvarjojen suojaamat terassipöydät. Alue hyppää Vallettan kapeiden katujen keskeltä esiin pienenä keitaana, jonne tekee mieli jäädä levähtämään ja nauttimaan kylmää juotavaa kuumana kesäpäivänä. Mekään emme voineet vastustaa tätä kaunista näkyä kun kesän alussa olimme Maltalla ja teimme päiväretken Vallettaan. Vaikka olimmekin ajatelleet kahvihetken myöhäisemälle, tuntuivat maan ehkäpä tunnetuimman kahvilan, Caffe Cordinan terassipöydät niin houkuttelevilta, että päivän suunnitelma sai mukautua mielitekoon.

caffe-cordina 04 caffe-cordina 05 caffe-cordina 06

Historiallinen kahvila

Vaikka Caffe Cordinaan ovatkin turistit löytäneet, niin terassi on silti säilyttänyt tunnelmansa ja koripintaiseen tuoliin istahtaessa ihana kiireettömyys valtaa mielen. Meitä palveli herttainen tarjoilija, joka kaiken kiireen keskellä auttoi kartan luvussa ja jäi vaihtamaan muutaman ylimääräisen ystävällisen sanan. Maltan muuhun hintatasoon nähden kahvila on, kuten sijaintiin nähden olettaa voi, hintava, mutta Suomen mittapuulla silti kohtuuhintainen. Cordina on perustettu jo vuonna 1837 ja paikka henkiikin vahvasti historian havinaa sekä tiettyä eleganssia, onpa sitä tituleerattu jopa Maltan ikoniksi.

Aukiota ympäröivät puut tarjoavat viihtyisää lisäsuojaa ja aluetta ympäröi koristeelliset rakennukset. Vilkuilimme viereisiin pyötiin kannettuja suolaisia herkkuja ja leivoksia vesi kielellä, mutta paahteisena päivänä jäätelövalikoima veti vielä enemmän puoleensa. Niinpä lämmössä nopeasti sulava, mutta mahdottoman maukas jäätelöannos tuntui juuri oikealta valinnalta! Kahvila on kuitenkin erinomainen paikka suunnata vaikkapa lounaalle ja Cordina valmistaa itse paikallisia herkkuja sekä leipomotuotteita, joita voi ostaa myös mukaan. Kahvihetken jälkeen on helppo jatkaa Vallettaan tutustumista ja tutustua esimerkiksi kulman takana sijaitsevaan Pyhän Johanneksen katedraaliin. Samalta kadulta löytyy myös liuta ieniä putiikkeja, joihin livahtaa hellettä pakoon ja tietenkin tekemään löytöjä. Koen, että jotain oleellista olisi jäänyt Vallettan päivässä kokematta, jos emme olisi pysähtyneet Cordinaan jäätelöannoksiemme äärelle ja saaneet nauttia tuota erinomaista päiväkahvia kadun vilinää katsellen!

caffe-cordina 02 caffe-cordina 01

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.