Tänä kesänä olen tehnyt uusia aluevaltauksia luonnonkosmetiikan saralla. Näin arjen ollessa aluillaan kesäviikkojen jälkeen ajattelin, että voisi olla hyvä hetki kurkata nyt käytössäni olevaan luonnonkosmetiikan päivittäiskometiikkaan, sekä lomassa esitellä uusia tuttavuuksia sekä ihastuksia.

Tämän kesän aikana löysin parhaan luonnonkosmetiikan vartalokuorinnan, mitä olen tähän mennessä käyttänyt: Organic Shop Body Desserts Strawberry Jam*. Olen käyttänyt aiemmin muita Body Dessertsin kuorintatuotteita, mutta ne eivät ole ihastuttaneet niin paljon kuin tämä versio. Tässä on käyttämistäni yksikertaisesti paras kuorintateho ja koostumus on pääsääntöisesti miellyttävä. Ainoa miinus on muutamat mansikkahillomaiset klimpit, joita seassa on. Ne ovat tarpeettomia ja itse asiassa jopa vähän ällöttäviä, mielleyhtymät tummanpunaisista klimpeistä kylppärissä ainakin itselle lipuvat ihan väärään suuntaan. Mutta jos sen ohittaa, muu tuote on super! Lisäksi kuorintaiaine on riittoisa ja hinnaltaan huokea, joten kyllä, Body Dessertien äärelle palaan uudelleenkin!

Iloinen ylläri ovat olleet myös Organic Shopin Tantalising Pomegranate & Patchouli shampoo* ja hoitoaine*. En ole vielä onnistunut löytämään kovin montaa luonnonkosmetiikan shampoota, johon olisin mieltynyt. Love, Beauty & Planetit ovat loistoja, mutta eivät kai virallisesti ole luonnonkosmetiikkaa (?) vaikka muuten ovatkin ekologiset valinnat sekä vegaaniset. Lisäksi Patykalla on erinomainen shampoo, mutta hintakin on varsin korkea. Nämä olivatkin hintaluokassaan parhaat testaamani luonnonkosmetiikan shampoo- ja hoitoainepari.

Ainoa, mikä vaivasi oli se, että kun käytin shampoota muutaman pesun putkeen, tuli hiuksiin aavistus mähmäisyyttä, josta normishampoo pelasti. Mietinkin, että johtuiko tämä siitä, että itse shampoosta kertyi jotain hiuksiini, joka näkyi vasta muutaman pesun jälkeen vai eikö shampoo poistanut kaikkia muotoilutuotteiden jämiä riittävän tehokkaasti (veikkaan jälkimmäistä). Päädyinkin ratkaisemaan asian niin, että käytän näitä noin parina peräkkäisenä pesuna ja sitten jotain muuta välissä. Siten toimii erinomaisesti!

Käytän nyt enemmän luonnonkosmetiikan deodorantteja kuin koskaan, mutta pelkästään niiden varaan en ole vielä pystynyt jäämään. Kesä on ollut helppoa aikaa kun kevyempi pito riittää, mutta pitkinä toimistopäivinä yksinkertaisesti perinteinen dödö on ollut ainoa, joka pitää hienhajun kurissa, enkä kovin helposti halua ottaa siinä kohtaa riskejä. Mutta nyt kesän aikana ja arjen muuttuessa tartun jo useampana päivänä viikossa luonnonkosmetiikan deodoranttiin kuin tavalliseen.

Olin harmissani kun Stockalta ei enää löytynyt Love Freshin deodoranttia, joten ostin spontaanisti tilalle Ben&Annan Pink Grapefruit deodorantin. Pidän sen pehmeästä koostumuksesta ja ylipäätään luonnonkosmetiikan dödöistä stickit ovat olleet suosikkejani. Plussaa myös pahvisesta kierrätettävästä pakkauksesta, joskin dödöä joutuu painamaan esiin sormella, mikä tekee annostelusta hieman hankalaa, mutta siihenkin tottuu. Tämä on hyvin saman henkinen kuin Love Fresh ja itsellä toiminut hyvin!

Toinen loppukeväästä asti käyttämäni on N.A.E Freschezza deodorantti*, joka on paras käyttämäni luonnonkosmetiikan roll-on dödö. Ei pidä kokonaista toimistopäivää, mutta vapaapäivinä, kotona ja muuten aktiviteeteiltaan kevyinä päivinä oikein näppärä. Miellyttävä kevyt tuoksu ja muutenkin koostumukseltaan perinteisten roll-onien veroinen.

Uusi aluevaltaukseni on luonnonkosmetiikka suuhygieniassa. On myönnettävä, etten ole ennen tätä kesää koskaan käyttänyt luonnonkosmetiikan hammastahnaa, mutta nyt käytössäni on peräti kaksi! En ole yksinomaan näiden varassa, vaan tyypillisesti käytän päivän toisessa hammaspesussa normihammastahnaa ja toisessa jompaakumpaa seuraavista.

Suosikkini on Eco Dentan Pineapple Mornings -hammastahna*, josta jää suuhun ihanan raikas tunne. Muutenkin hammastahnan koostumus käy ihan normihammastahnasta, mutta pakkaus pistää paremmaksi. Tosi kivan näköinen tuote ja ehdottomasti positiivinen ylläri! Ihan niin mieleen ei ole ollut Urtekram Sensitive Strong Mint -hammastahna*. Sen koostumus on vähän turhan löysää ja vahva minttu ei tässä tunnu tai näy, eli tuote jää varsin neutraaliksi. Saisi siis mielestäni olla voimakkaampi raikkauden tuntu, mutta puhdistaa kyllä sähköhammarjan kanssa ihan hyvin. Olen kuitenkin tavannut yhdistää juuri tähän Eco Dentan Extraordinary Whitening -suuveden, josta taasen jää superraikas tuntu suuhun.

En tyypillisesti käytä suuvesiä, sillä koen ne vähän tarpeettomiksi kemikaalipommeiksi, ellei oikeasti sellaiselle oikeasti ole tarvetta. Mutta luonnonkosmetiikan versiota on ollut kiva testata ja yhdistettynä neutraaliin hammastahnaan, tämä on ikään kuin tuonut loppusilauksen ja kivan raikkaan puhtauden tunteen suuhun. Valkaisevuudesta plussaa, mutta en vielä osaa sanoa sen vaikuttavuudesta – ehkäpä koko purkin käytettyäni!

*tuote saatu blogin kautta

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.