Luovuin vuoden alussa ripsipidennyksistä, joihin ihan huomaamatta jämähdin ainakin puolentoista vuoden ajaksi (vai olikohan jopa pidempään?). Olen toki aiemminkin pitänyt pidennyksiä, mutta enemmänkin vain satunnaisesti ja lyhytjaksoisesti esimerkiksi lomaa tai kesää varten, nyt niiden helppous sai unohtumaan rutiiniin. Eikä sillä, pidin kyllä niistä ja kaipaan edelleenkin vähän ripsien tuomaa helppoutta ja pysyvää huoliteltua fiilistä, vaikkei meikkiä muuten olisikaan, mutta syitä luopumiseen oli enemmän. Ensinnäkin olen yrittänyt vapauttaa itseäni säännöllistä huoltoa vaativista asioista, se tekee arjesta rennompaa ja on kukkaroystävällisempää.

Nyt vielä edessä oli asunnon ostoprojekti, joten ajattelin, että kaikki säästö olisi kirjaimellisesti kotiinpäin. Lisäksi jo pidempään on arveluttanut ripsiliiman kemikaalit ja mitä enemmän ajattelin asiaa, sitä enemmän halusin ylimääräisestä ja lopulta tarpeettomasta kemikaalirasituksesta eroon. On hyvin mahdollista, että tulen vielä palaamaan ripsien pariin sellaisina lyhyinä pyrähdyksinä, mutta en tiedä haluanko enää välttämätöntä huoltorytmiä ja jatkuvaa kuormitusta pysyväksi osaksi arkea. Samahan on hiusten kanssa, mitä vähemmällä kemikaalirasituksella ja välttämättömällä säännöllisellä huollolla pääsen, sen parempi.

Ensimmäiset viikot ripsien varistua olivat varsin ankeat. Omat ripset olivat tyngät (ne kun eivät ripsipidennysten painon alla pääse kasvamaan ihan täyteen mittaansa), mutta koska tiesin odottaa sitä, en suotta mennyt paniikkiin. Aloitin biotiinikuurin (jota itse asiassa nyt jatkan vielä hiusten takia) ja marssin ostamaan hyvät ripsentaivuttimet. Eikä lopulta mennyt kauaa kun ripseni olivat taas takaisin normaalissa omassa mitassaan ja tuuheudessaan.

Shiseidon ripsentaivuttimet

Ripsentaivutin toki edelleen on vakkarikäytössä. Omat ripseni ovat melko suorat, joten taivutinta käytin aina myös ennen pidennyksiä (luonnollisestikaan pidennysten aikana niitä ei tarvitse, eikä edes saa käyttää). Silloin tosin käytin muovista halpisversiota, mutta nyt tuli tunne, että haluan tässäkin asiassa panostaa kerralla laadukkaampaan. Niinpä googlailin asiaa ja monessa yhteydessä nousi esiin Shiseidon ripsentaivuttimet ja niiden keräämän hehkutuksen myötä ostopäätös oli selvä. Eron vanhoihin taivuttimiin huomasi heti. Vanhat joutivatkin heti roskiin ja olen ollut todella tyytyväinen uusiin.

Shiseidot tuntuvat miellyttäviltä käytössä ja taivutus tapahtuu nopeasti, eikä siihen tarvitse voimaa. Tokihan 30 euron hinta Sokoksella (joistain nettikaupoista löytyy muutaman euron edullisemmalla, mutta päälle saattaa tulla postimaksut)  pelkästä taivuttimesta on paljon, mutta jos nämä vain kestävät odotusten mukaan, niin hinta on erittäin sen väärti.

Ripsarin käyttö on vaatinut vähän enemmän totuttelua. Huomasin alussa sotkevani paljon enemmän, mutta pikkuhiljaa levitystekniikka on alkanut löytyä. Ensimmäinen ostamani ripsari pitkään aikaan oli Maybelline Lash Sensational, jota joskus olen testannut blogin kautta ja havainnut hyväksi. Eikä ole valittamista nytkään, hieman kaareva harja tuo ripsiin kivasti eroteltua pituutta ja ripsari pysyy tosi hyvin (mutta lähtee kuitenkin vedellä). Käytössäni on myös blogin kautta saatu Essence Lash Princess, jolla tulee ihan super volyymia muutamalla vedolla, mutta varisee itsellä herkästi, joten ei sovi mihin tahansa tilanteeseen tai pitkään päivään.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.