Hiukset kuntoon biotiinilla! + arvonta

Yhteistyössä Vitabalans Oy:n kanssa.

Onkin mennyt hetki siitä kun olen kirjoittanut hiuksista ja hiusten kasvatusprojektistani. Tai en tiedä voiko nykytilaa enää projektiksi kutsua. Se ei toki tarkoita, etteivätkö hiukset olisi mielessä. Tai ehkä pikemminkin aihe tulee luokseni, sillä tuskin kuluu pariakaan viikkoa, ettei joku jossain, joko kommentoisi jollain tapaa hiuksiani. Moni havahtuu toteamaan, että onpas niistä tullut pitkät – missä välissä? Tai sitten kysytään, miten ne on värjätty. (Ei ole, piiitkään aikaan enää, oma väri vain kasvaa miten sattuu ja latvaväri levähtää alaspäin ajan kanssa. Villi pehko, joka joinain päivinä asettuu kauniisti, toisina leijailee miten sattuu.)

Kolmas kysyy, olenko syönyt jotain hiusten kasvua edistänyttä lisäravinnetta. Näin kävi esimerkiksi taannoin kampaajallakin käydessäni. Luottokampaajani totesi hiuksiani harjatessa, ettei vain millään pysty uskomaan, että kyseessä on samat hiukset, jotka ensi tapaamisella olivat harvat ja hapsut. Ei kuulemma olisi uskonut, että niistä kasvaa näinkin paksut.


Pituus on osin edelleen hämmennys itsellekin. Tiesin kyllä, että hiukseni ovat luonnostaan suht paksut, olivathan ne olleet sitä joskus aikana ennen pidennyksiä, vaalennuksia ja kaikkea sitä tyhmää säätöä. Pituutta taas havahdun itsekin toisinaan hämmästelemään peilin heijastuksesta, lähtötilanne kun on hyvässä muistissa. Hiukseni ovat nyt jo lähes sitä, mitä ne ovat koskaan pisimmillään olleet, mutta nyt olen niihin ehdottomasti tyytyväisempi kuin koskaan aiemmin.

Projektista ei siis voi varsinaisesti puhua, sillä nykyinen olotila hiusten kanssa rento. Toki väriä välillä mietin, mutta totean, etten halua palata värjäyskierteeseen, joten olkoon näin. Omaan väriinkin silmä on tottunut yllättävän hyvin ja nyt tietyllä tapaa jopa haikailen tummempaa – jotain sellaista, mitä en aiemmin osannut ajatellakaan. Vahvasti värjätty ei tulisi enää mieleenkään, luonnollinen ja luonnollisen näköinen sävy sekä hyväkuntoinen hius on ehdottomasti in.

Ja vastauksena vitamiinilisäkysymyksiin, kyllä, olen läpi kasvatusprosessini käyttänyt biotiinia kuureittain.

Miksi Biotiini Balans Hair & Nail?

Hiusten sisäosa koostuu keratiinisäikeistä ja luonnollisesti hius rakentuu juuressa, jossa keratiinisolut tuottavat keratiini-proteiinia, joka sitten kovettuu hiuksen sisäosan säikeisiin. Sama tapahtuu myös kynsissä, siksi samalla kun vaalitaan sisäisesti hiusten kuntoa, hoidetaan myös kynsiä. Biotiini taas on B-vitamiini, joka osallistuu oleellisena tekijänä keratiinin muodostumiseen.

Hiusten kuntoon sekä rakenteeseen vaikuttavat monet osatekijät aina perinnöllisyydestä ravintoon ja stressitekijöihin, mutta hyvä pohja varmistetaan riittävällä biotiinin saannilla. Toki biotiinia saadaan myös ravinnosta, mutta ravintolisä paikkaa arjen mahdolliset vajeet ja tarjoaa rakennusmateriaalia hiukselle terveeksi ja vahvaksi kasvamiseen. Biotiinia on vesiliukoinen vitamiini, eli sitä turvallista käyttää.

Biotiinin vaikutusta tehostaa metioniini, joka on välttämätön aminohappo ja sisältää rikkiä. Oleellisen yhteisvaikutuksen takia kotimainen Biotiini Balans Hair & Nail -ravintolisä sisältää molempia, sekä biotiinia että metioniinia. Lisäksi vitamiiniyhdistelmään on lisätty sinkkiä, jonka vaikutus kohdistuu etupäässä ihoon. Sinkkiä tarvitsemme kollageenin ja elastiinin muodostumiseen, sekä sillä on vaikutus myös luuston kuntoon. Biotiini Balans Hair & Nail on siis todellinen kauneudenhoidon sisäinen täsmätuote!

Lisäksi bonuksena se sopii vegaaneille, joilla muuten on riski biotiinin vähille jäämiseen ravinnosta (biotiinia saadaan mm. sisäelimistä, kananmunasta ja viljatuotteista). Lisäksi siihen päätyminen on loistava tilaisuus tukea kotimaista. Biotiinilisän valmistaja Vitabalans on kotimainen yli 30-vuotias perheyritys Hämeenlinnasta ja Biotiini Balans Hair & Nail -tuotteella on Avainlippu-tunnus!

Saatavuus

Nykyään superhelppoa on, että monia vitamiineja ja ravintolisiä saa ihan perus marketeista, sama on Biotiini Balansin kanssa. Hinta on edullinen (12 euron paikkeilla), tuote tehokas ja sitä myydään ympäri Suomen hyvin varustelluissa päivittäistavarakaupoissa. Pinkkiä Biotiini Balans-pakkausta kannattaa bongailla esimerkiksi Tokmanneilta ja isoimpien kaupunkien suurista K-marketeista, Prismoista sekä monesta muusta!

Voita vuoden biotiinit!

Osallistumisohjeet arvontaan

Osallistu arvontaan ja voita vuoden biotiinit, sekä bonuksena D- ja B12-vitamiinit! Jätä kommenttisi tähän postaukseen nimimerkillä varustettuna ja olet mukana paketin arvonnassa.

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 25.6.2017 klo 24:00 asti.

Voittaja saa 5 pakettia Biotiini Balans Hair & Nail –tuotetta, 2 purkkia D-vitaminiia (20µg, maku salmiakki) ja 2 purkkia Betax B12-vitamiinia, kaikki kotimaisen Vitabalansin tuotteita. Itse käytän biotiinia kuuriluontoisesti ja D-vitamiini sekä B12-vitamiini kuuluvat osaksi päivittäistä ruokavalioitani.

ARVONTA PÄÄTTYNYT!

Huom. yhden biotiinikuurin jälkeen suositellaan pitämään kahden viikon tauko, jonka jälkeen voi aloittaa biotiinivalmisteen ottamisen uudelleen, mikäli tarvetta.

Tuotteet saatu yhteistyön puitteissa. Kuvat: Ilona / Torpan tyttö.

95 Comments

 1. Kokeiluun menee :)

 2. Mukana :)

 3. Taivas, nyt tämäkin täti taas intoutuu kommentoimaan, koska mullahan ei tunnetusti ole hiuksia, vaan skandinaaviset HÖYHENET. Ja ellei Onnetar potkaise, niin tiedänpähän, mitä suunnistan ostamaan.

 4. Tulisi kyllä niin tarpeeseen! ?

 5. Mukana arvonnassa :)

 6. Mukana!

 7. Mukana!

 8. Omat hiukset on sellaiset lirut, että ihan hävettää. Ohuet ja hapsottaa joka suuntaan. Ois kiva kokeilla, josko näistä olisi apua! :)

 9. Mukaan! Ihania ja hyödyllisiä tuotteita.

 10. Aivan huippu arvonta!!! Toi ohut hiirenhäntä kaipaa biotiinia eikä D- eikä (varsinkaan) B12-vitamiinit pahaa tee!!!! Todellakin siis mukana <3

 11. Mukana arvonnassa! Olen käyttänyt Biotiinia kuurina viime talvena, nyt menossa toinen kuuri, ja hiukset eivät ole ikinä kasvaneet näin paljon ja olleet näin hyvässä kunnossa?

 12. KirsiT
  Hieno arvonta, olen siis mukana.

 13. Tulisi kyllä tarpeeseen, joten ilman muuta mukana arvonnassa!

 14. Mukana, tekisi omille hapsukoille varmasti hyvää :D

 15. Mukana ?

 16. Ikävä kyllä on niin ohuet hiukset, joten kokeilisin mielelläni :)

 17. Kiva olisi päästä testaamaan tätäkin valmistetta.

 18. Ehdottomasti mukana arvonnassa!

  Upeat hiukset sinulla! Oma värisi on niin kaunis, etten siihen sinuna koskisi.

  Omat hiuksenu ovat ohuet ja latvat harottavat nopeasti superkuivina. Kunpa löytäisin toimivan ratkaisun. :)

 19. Kivalta ja luonnolliselta näyttävät hiuksesi, niin ja vahvoiltakin:-)
  Heti tuli sellainen olo,että tekee mieli kokeilla Biotiini balansia. Mukana arvonnassa siis!

 20. Mukana arvonnassa!

 21. Upeat hiukset sinulla ? Mukana!

 22. Osallistun arvontaasi, HeidiS

 23. Mukana arvonnassa :)

 24. Olisi kyllä todella mielenkiintoista kokeilla saisiko biotiinilla vauhtia omienkin hiusteni kasvuun!

 25. Mukana arvonnassa :)

 26. Kelpaisi mun hiuksille ja kynsille!

 27. Mukana, tätä pitää kokeilla.

 28. Kokeilisin myös mielelläni, eli mukana!

 29. Huippu arvonta! Mä oon mukana :)

 30. Mukana, nämä tulisi todella tarpeeseen lukuisien vaalennusten jälkeen.

 31. Tähän arvontaan osallistun! Minulla ei tule kovasti panostettua ulkonäön hoitamiseen, mutta hiuksista olisi kiva aloittaa, sillä kolmen vuoden stressi ja huonosti nukkuminen ovat jättäneet niihinkin jälkensä.

 32. Mukana arvonnassa!

 33. Tosi hyvää jälkeä on biotiini hiuksillesi tehnyt! Toinen hyvä on kollageeni, itse olen käyttänyt joko pelkkää kollageenia tai kollageeni-biotiinivalmistetta kuureina. Auttaa ihan todella, myös hiustenlähtö on vähentynyt!

  • Kollageeni onkin mulla kokeilulistalla! Tai siis olen sitä ihan tosi pieninä erinä syönyt jossain muodossa, mutta en kunnon kuurina – täytyy ehdottomasti ottaa testiin :)

 34. Itse yritän kasvattaa sekä väriä että kerroksia pois. Kiva nähdä, että kärsivällisyys tuo tulosta!

 35. Hiukset kaipaavatkin vähän ravinteita.

 36. Mukana!

 37. Tarpeeseen tulisi!

  • Onnea Arja, olet voittanut arvonnassani vittamiinipaketin itsellesi! Laitan sähköpostia tulemaan pikimmiten :)

 38. Tätä on pitänyt hankkia niin kauan kuin olet näistä vinkkaillut, mutta edelleen on hankkimatta. Toivottavasti onni suosii:D

 39. Ai niin, se sähköpostiosoite olisi ollut ihan kätevä edelliseen viestiin, jos onni suosisikin:D

 40. Hiukset on kyllä ihan ok paksut eikä ihan kaikkein huonoimmassa tolassa muutenkaan, mutta ainahan voi kokeilla parantaa! Joten mukana arvonnassa :)

 41. Mukana! :)

 42. Ilman muuta testaisin hetimiten. Tukka tarttis ravintoo ;)

 43. Tulis tarpeeseen :)

 44. Mukaan!

 45. Tämä paketti ois kiva voittaa! Biotiinia on ollut tarkoitus kokeilla jo pidempään, mutta aina se on jäänyt… Hiukset kyllä kaipais jotain lisäboostia!

 46. Mukana arvonnassa!

 47. Olisi mahtavaa päästä kokeilemaan :)

 48. Tulen mukaan arvontaan :) Sinulla on upeat hiukset! terkuin, aisha

 49. Tätä olisi kiva päästä kokeilemaan, eli mukana arvonnassa.

 50. Mielelläni kokeilisin.

 51. Tulisi todella tarpeeseen, sekä minulle että 17v tyttärelle!

 52. Mukana arvonnassa!

 53. Voisinpa kokeilla!

 54. Todellakin mukana, olen suomalaisenkin mittapuun mukaan erittäin ohuthiuksinen, aivan onnettomat haivenet!

 55. Mun luirulle letille tulisi tarpeeseen! :)

 56. Mukana :)

 57. Mukana arvonnassa. :)

 58. Olen mukana arvonnassa. Tämä oli oikein mieluisa paketti, kun hiukset ovat ohentuneet sairastelun myötä.

 59. Mukana arvonnassa. Kaikki apu otetaan vastaan :)

  Mistä syystä tauko muuten pitää pitää?

  • Heips! Kiitos kysymyksestä, tsekkasin asian ja pari viikkoa kuurien välillä on kuulemma yleensä sellainen aika, mitä suositellaan varmuuden vuoksi vahvojen vitamiinivalmisteiden välille. Kehot toimivat yksilöllisesti, monet voivat hyvin käyttää putkeen, eli kyseessä siis lähinnä varmuuden vuoksi suositus :)

   • Kiitos vastauksesta :)

 60. Mukana :)

 61. Hyvä että myös näihin terveyttä edistäviin tuotteisiin panostetaan :) Mukana ollaan!

 62. Mahtava arvonta, ja tarpeeseen tulisi! :) Nätit kuvatkin postauksessa.

 63. Huh mikä ilme ykköskuvassa:) Halaukset ja hyvää juhanusta<3

 64. Voi olispa ihana saada vuoden tuotteet! Olen kokeillut biotiinia kuurin aiemminkin ja olen sitä mieltä että tuloksia näkyi siinäkin ajassa, mitähän saisikaan aikaan vuodessa :)!

 65. Mukana. Olisipa mukava voittaa!

 66. Kuulostaa hyvältä. Olen mukana:)

 67. Mukana, kiitos! :)

 68. Upeat hiukset sinulla. <<mukana ihanassa arvonnassa,
  Iloista juhannusta!

 69. Mukana! Tulisi tarpeeseen :)

 70. Juuri tätä mun hiukset tarvitsisivat.

 71. Mukana arvonnassa :3

 72. Tuttu tuote tuo biotiini, mutta en ole aikoihin käyttänyt. Nyt kun on tämä projekti, niin olisi enemmän kuin tervetullut lisä ?

 73. Mukana arvonnassa! Raskauden ja imetyksen jälkeen hiuksia tippui kuin lehtiä syksyllä, todellakin tarttis tehdä jotain.

 74. mukana arvonnassa!

 75. Mukana :)

 76. Osallistun arvontaan!

 77. Kuulostaa hyvältä! Ja juuri siltä miltä omat haitivani tarvitsevat. :)

 78. Olen seurannut hiustenkasvatusprosessiasi blogista jo pidemmän aikaa, ja hiuksesi ovat nyt tosi upeat! Omista hiuksista ei noin paksuja taida saada millään vitamiineilla, mutta pieni lisäboosti ei koskaan olisi pahitteeksi.

  Olen ennenkin lukenut siitä, että biotiinia olisi hyvä syödä kuureina, ja olen hieman ihmetellyt mitä se käytännössä tarkoittaa. Ihana siis tämä täsmennys kahden viikon tauosta, oma tauko kun ehti venähtää parin kuukauden mittaiseksi :D

 79. Tämä on kuin tarkoitettu mulle! Onnettoman ohuet ja ravinteiden tarpeessa olevat hiukseni kiittäisivät :)

 80. Mukana arvonnassa. Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että pitäisi kokeilla biotiinia.

 81. Arvonnassa mukana!

 82. Oi että! Sun hiukset näyttää kyllä upeilta. Itselläni on myös ollut jo muutaman vuoden oman värin kasvatus meneillään. Värjäsin hiuksia varmaankin 20 vuotta, joten oma väri olikin sitten yllätys. Melko vaalea ruskea sieltä sitten paljastui eli aika sama sävy kuin sullakin. ☺

 83. Ehdottomasti mukana! Meillä on häät vuoden päästä ja haaveilen muhkeasta nutturakampauksesta, joten mitä paremmassa kunnossa omat hiukset ovat, sitä vähemmän tarvitsee ostaa lisäkkeitä. :) Myös kynnet haluaisin hyvään kuntoon, sillä kädet ovat tuolloin varmasti paljon esillä ja rakennekynsiä en tuon vuoksi haluaisi ottaa.

 84. Omaan hyvin perisuomalaiset liruhiukset joita ei kehtaa kasvatta vaikka mieli tekisi, ehkä tästä apu ongelmaan!

 85. Mukana

 86. Hiustyylejä lähdin selailemaan ja löysin kuvia sinun upeista hiuksista ja päädyin blogiasi lukemaan. Oman hiusvärin kasvattaminen on projektina minullakin ja pituutta olisi kiva saada lisää, tuntuu kuitenkin että pituus on jämähtänyt lapaluiden kohdalle ? ehkäpä biotiini voisi auttaa kasvattamaan muutaman sentin vielä, täytyy suunnata pinkkiä pakkausta metsästämään ?

 87. Mukaan arvontaan!

 88. Voi niin mukana arvonnassa. Aina ollut ohuet hiukset. Jospa tällä saisi vähän volyymia: )

 89. Osallistun!

 90. Mukana arvonnassa! Hiusten hyvinvointiin olisi hyvä lisä samalla kun hieman kasvattelen pituutta :)

 91. Haluaisin kokeilla ?

Leave Your Reply