Viime viikolla havahduin voimalla siihen, että olen todella loman tarpeessa. Yhtäkkiä tuntui kasaantuvan ihan liikaa kaikkea; perhehuolia, asumissäätöä, työkiireitä, ihmissuhdehaasteita. Kaikkea, joka yhteen kasattuna vain oli liikaa ja keho reagoi, mieli viimeistään sen seurauksena. Niinpä nämä kaksi viikkoa ovat menneet osin koomassa. Olen ollut hajamielinen ja yrittänyt keskittyä kriittisimpiin asioihin. Samalla soimannut itseäni, etten pistänyt lomaviikkoja jo juhannukselta alkamaan vaan tavalliseen tapaani ujutin ne vasta loppukesään.

Nyt todella olisin tarvinnut niitä. Ja ennen kaikkea unta. Vaikka hassusti on käynyt päinvastoin, en nuku. Stressipiikki on ehkä hetkellisesti ollut liian iso ja sekoittanut kehoni, joka muutenkin reagoi herkästi kaikkeen. Mutta kyllä se tästä. Asiat yksi kerrallaan uomiinsa.

Yksi pieni saavutus tapahtui tänään kun sain kellarini näin kriittisillä viime hetkillä tyhjäksi, putkiremppa saapuu ja alkaa jo alhaalta. Muutto on siis pian edessä ja juuri nyt ei jaksaisi ajatella sitäkään, mutta onneksi sain viimein välikuvionkin selväksi. Enää pitäisi vain toteuttaa kaikki. Ja siinä jossain välissä pystyä ottamaan se hetken lomakin.

Mutta sen kaiken keskellä tekee hyvää pienet arjen paot, jotka voivat olla ihan vain hetki ystävän seurassa. Samanlaisissa kengissä, pizzaa syöden ja lippiksiä Stockan sporttiosastolla sovitellessa. Olla puhumatta mistään vakavasta. Ne nollaavat mieltä ainakin hetkellisesti ja se tekee hyvää, sillä hetkittäin ärsyttää se, ettei omasta mielestä löydy on/off – painiketta. Ottaisin mielelläni.

Mutta nyt. Ujuttaudun peiton alle ja hetken vain olen. Sitten siirrän ajatuksia juhannukseen. Aihe, jota en ole liiemmin ehtinyt vielä ajattelemaan. Vaikka se on tässä ja nyt. Keskikesä. Nauttikaa te kaikki ihanat!

(Mun kameleonttihiukset näyttää muuten edelleen joskus keinovalossa ihan blondeilta, tai noh, keltaisilta, vaikka luonnonvalossa ei sitä todellakaan enää ole. Hupsua.)

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Miten siinä aina käykin niin, että kaikki keljuus kasaantuu johonkin tietylle ajanjaksolle? Vähän niin kuin kouluajan koeryysikset. Heti, kun löydät jostain oman pääkopan on/off -nappulan, niin vinkkaa mulle.

Vastaa

No niinpä! Ihan samaa olen useammankin kerran elämässä miettinyt, kumma juttu :) Ja voihan, hetkittäin olen haaveillut lobotomiasta, mutta se taitaa olla kuitenkin vähän liian kyseenalainen ja ennen kaikkea lopullinen keino, joten täytyy sinnikkäästi yrittää etsiä vain hetkellistä mielen hiljennyspainiketta ;) Ihanaa juhannuksen jatkoa!!

Vastaa

Ah, just nuo samat tunteet vaikakin erilaiset aiheuttajat. Puuh! Välillä tuntuu, että sekoaa tämän kaiken alle! Enkä ole minäkään sitä on/off-nappia löytänyt. Valitettavasti. Mutta nyt vaan Juhannusta viettämään :) Tsemppiä! Mutta hei, mistä nuo ihanat kengät voisi löytää??

Vastaa

Voihan, niin tiedän tunteen! Ja jotenkin sitä toivoisi, että näin elämän ja iän myötä oppisi asemoimaan mielensä välillä siihen off-asentoon, mutta mitä vielä! Siinä ne ajatukset vaan myllää, välillä liiankin kovin. Onneksi tuli tämä Juhannus, joten lepoa todella hyvään saumaan. Ehkä ensi viikolla elämä näyttäytyy edes aavistuksen erilaisessa valossa :)

Oi kiitti, nämä ovat kyllä ihan superihanat tennarit! Kyseessä on kotimaisen Pomarin kengät ja tosi mukavat jalassa. Kurkkasin verkkokauppaa, ja näyttää löytyvän sieltä alesta: https://www.pomar.fi/tuote/naisten-pomar-k%C3%A4velykenk%C3%A4/13283/

Paljon nätimmät kyllä mun mielestä livenä kuin nettikauppakuvassa :)

Ihanaa juhannuksen jatkoa!!

Vastaa

Ihanat kengät! <3
https://veeramatilda.blogspot.fi/

Vastaa

Oi kiitos! Nämä on kyllä ihan supersöpöt – tilasin eka mustat kangastennarit, mutta ne eivät oikein näyttäneet livenä kivalle ja lähtivät palautukseen, kun taas nämä nahkatennarit toimii just eikä melkein :)

Vastaa

Tsemppiä kiireen taltuttamiseen! ❤️
Mitkä kengät nuo ovat? Merkki tai mistä ostettu? Kivat!

Vastaa

Voi kiitos <3 Ja kiitti, nämä on kyllä tosi kivat - klassiset ja supermukavat! Kyseessä siis kotimaisen Pomarin tennarit, tuosta ylemmästä kommentista löytyykin linkki niihin verkkokauppaan, mutta musta on paljon kivemmat livenä kuin miltä nettikaupan kuvissa näyttää :)

Vastaa

Tsemppiä! Täälläkin muutto edessä viikon päästä enkä ole edes aloittanut pakkaamista. Stressiä pukkaa, joten on/off-nappi täälläkin tilauksessa. ?

Vastaa

Oi kiitti! Mulla on lopun asunnon muutto vasta elokuun puolella, mutta vähän pelkään, että vaikka tiedänkin sen jo, niin silti käy ihan samoin, eli viime tippaan jää – kuten kaikki muukin aina :D Tuhannesti tsemppiä muutto-operaatioon!!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.