Viime viikonloppuna muistui mieleeni ihan ydinkeskustassa sijaitseva viehättävä La Torrefazione ja sen brunssitarjonta, jota on pitänyt käydä testaamassa jo pitkään. Olen joskus käynyt kahvilan aamiaisella, mutta tuhdimmat brunssiannokset ovat jääneet testaamatta. Brunssia on siis tarjolla viikonloppuisin ja käytännössä kaikkiin annoksiin kuuluu sekä kahvi/tee että valinnaisesti joko smoothie tai vohveli.

Aamiaiskokonaisuudet erottuvat hauskasti edukseen monella tapaa, ensinnäkin ne ovat keskenään mukavan erilaisia (mikä toisaalta teki valinnasta hirvittävän vaikean), tarjolla on kolme settiä; Saaristo, Suomi ja Eurooppa, jotka jokainen on nimen henkeen rakennettu. Me molemmat päädyimme suht perinteiseen Eurooppaan, joka osoittautui tosi hyväksi kokonaisuudeksi, mutta tajusin vasta annosta odotellessani että olisi pitänyt pyytää se vegenä (jos sen edes saa?). Noh, vaikka ohitinkin pekonit, syötävää riitti silti yllin kyllin, enemmän kuin olisi ehkä edes tarvinnut!

la torrefazione 1torrefazione brunssi 5torrefazione brunssi 2la torrefazione 6

Kun valtava lautasellinen suolaisia herkkuja oli naposteltu, tuntui melkolailla mahdottomalta ajatukselta ahtaa itseen vielä vohveli tai edes smoothie. Hetken emmimme jätämmekö koko jälkkärit välistä, mutta koska ne nyt kuuluivat settiin, otti toinen meistä smoothien ja toinen vohvelin, jotta pääsimme maistamaan molempia. Fiksua tietenkin olisi ollut ottaa smoothiet mukaan ja syödä ne vasta aamiaisen vähän laskeuduttua, mutta tietenkin se tuli mieleen liian myöhään. Jälkkärit kyllä osoittautuivat todella hyviksi, harmitti vain, että oli jo valmiiksi niin täynnä, että nautinto jäi sen myötä vähän vaillinaiseksi. Mietinkin, että vaikka niin rakastan jälkiruokaa, tämän brunssin olisi melkeinpä voinut ottaa vähän edullisemmalla ilman pakettiin kuuluvaa jälkkäriä (todella poikkeuksellinen ajatus minun suustani!). Mutta tietääpähän ensi kerralla ottaa joko jälkkärin mukaan tai suunnata paikalle vielä enemmän nälissään!

Kiitosta brunssille täytyy antaa laadukkuudesta, tarjoilut olivat vivahteikkaat ja kokonaisuudet kivasti viimeisen päälle. Vaikka valitsemamme setti periaatteessa oli se tavallisin, ei se kuitenkaan tuntunut tylsälle, vaan kokonaisuuteen oli tuotu pieniä makutwistejä muun muassa herkullisella jogurtti-hedelmäannoksella. Suosittelen siis lämpimästi, aamiainen oli ruokaisa ja maukas, ja La Torrefazionen miljöö nyt aina on ihanan viihtyisä!

la torrefazione 5 torrefazione brunssi 4torrefazione brunssi 3torrefazione brunssi 1

La Torrefazione
Aleksanterinkatu 50
brunssi la 9-12, su 10-13
Hinta 19€

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Oih, Torre! :) Olen vakioasiakas. Työpaikkani sijaitsee saman kadun pätkällä ihan vieressä. Torre on erittäin laadukas paikka!

Vastaa

Oi, oi, ihanaa, että tykkäät kanssa! Jos olisin lähellä töissä, olisi se aivan varmasti munkin kantapaikka :)

Vastaa

Tonne pitää joskus mennä brunssille! En edes tienny, että heillä sellaista tarjoillaan. :o

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.