Eilen aamulla jääkapissa vastassa oli vain valo, joten ei auttanut muu kuin suunnata ulos aamiaiselle. Makuhermot vihjailivat brunssin kaipuusta, mikä ei kuitenkaan ollut se helpoiten toteutettavissa oleva idea juhannuspäivänä. Pienellä googlailulla kuitenkin selvisi, että Uudenmaankadun Fleuriste piti ovensa auki hiljaisena pyhäpäivänäkin ja sattui vielä olemaan yksi niistä listallemme olleista, jonka brunssia olemme halunneet käydä testaamassa.

Niinpä kaarsimme vatsa muristen puoleksi päiväksi Fleuristeen, ja pääsimme nauttimaan ihanan harmonisesta tunnelmasta hiljaisessa ranskalaishenkisessä kahvilassa. Omistajan hauva köllötteli elämäänsä tyytyväisenä lattialla ja vain satunnaiset turistit olivat eksyneet tilaa täyttämään, brunssilla olimme kuitenkin ainoat.

IMG_0321IMG_0311IMG_0332

En tiedä johtuiko se kovasta nälästä, harmaasta säästä ulkona ja kahvilan lämmöstä, viehättävästä ikkunapöydästä vai vapaapäivän leppoisuudesta, mutta ihastuin ikihyvin paikan tunnelmaan ja jokainen brunssin suupala oli ilo. Alussa, nälkäisenä, epäilin riittääkö päivän menu täyttämään tarpeeksi, mutta ei huolta, herkullinen vihreällä teellä maustettu pannacotta lipui viimeistelemään sopivasti täyden vatsan.

Kaikki oli ehdottoman hyvää ja laadukasta, alkupaloina jogurttia myslillä ja maistuvilla mansikoilla, hyvää kahvia ja melonismoothie, pääruoaksi lautasellinen raikasta ja sopivan ruokaisaa aamun nälkään. Lämmin vastapaistettu sämpylä kruunasi kokonaisuuden, mutta juustohulluna olisin mielelläni ottanut siivun voin ja kinkun ohessa leipää päällystämään. Vaikka yleensä olenkin vannoutunut hyvin aamiasmaisten brunssien ja erityisesti seisovan pöydän ystävä, olin nyt myyty. Brunssi oli sopivan omanlaisensa ja mahdottoman maistuva. Kerrassaan ihana paikka ja ihana brunssi. Ja voi että, mikä palvelu! Tänne täytyy mennä toistekin.

fleuriste 1IMG_0315IMG_0348

Fleuriste
Uudenmaankatu 13
Brunssi la 10-16, su 12-16 (huomioi kattaukset), hinta 19,50€
Pöytävaraus suositeltavaa

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Aah, mitä kuvia! Mä niin pidän ruokapostauksistasi. Nyt on kyllä vatsa vielä niin täynnä päivän seisovan pöydän lounaasta, että en varmaan saa palaakaan alas illalla. Toivottavasti sinulla oli kiva juhannus!

Vastaa

Hih, kiva kuulla, että tykkäät! Juhannuksena on kyllä totta tosiaan tullut syötyä, esivalmistelee mukavasti vatsaa kohta alkavaan lomaan ja sen tuleviin herkutteluihin ;) Aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle!

Vastaa

Komppaan sua ihan täysin! Fleuristen brunssi varasti munkin sydämen ensihaukulla. :) Ihanan uniikki, laadukas ja herkullinen brunssi.

Vastaa

Oi, mahtavaa, että tykkäsit kanssa! Fleuristessa kyllä kohtasi makumaailma ja tunnelma; kerrassaan ihana kokonaisuus :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.