Kööpenhamina on todella brunssitaivas ja sen rinnalla tuntuu, että oman kotikaupungin aamiaistarjonnassa olisi vielä valtavasti varaa kehittyä. Aivan erityisesti kohennusta kaipaisi mielestäni valinnanvara ja heti perässä hinnoittelu. Toki Helsingissäkin on hurmaavia edukseen nousevia brunsseja, mutta silti erikoistua ja erottua voisi vieläkin enemmän. Lisäksi hintahaitari saisi olla laajempi ja joukkoon olisi tervetulleita vähän edullisemmatkin vaihtoehdot. Toki arkena aamiaista saa varsin kohtuulliseen hintaan, mutta viikonloppuna buffetbrunssin hinnat vaikuttavat olevan pääsääntöisesti siinä 20 euron tietämillä. Köpiksessä hintahaitari tuntui olevan laajempi, joten joka kukkarolle varmasti löytyy helposti sopiva aamiaispaikka. Siellä loistavan buffetbrunssin voi saada 13 eurolla kun taas vastaavasti luksusbrunssista saa halutessaan pulittaa useita kymppejä, mutta silti kaiken kaikkiaan hinnat ovat laatuun nähden todella kohtuullisia vaikka Köpistä onkin kalliiksi parjattu. Plussana on vielä mainittava, että brunssia oli monessa paikassa saatavilla koko viikon ja usein iltapäivään asti.

Ehdimme reissumme aikan testata vain neljää brunssia, kahta noutopöytäbrunssia ja kahta valmiita annoksia tarjoilevaa, ja yllättäen suosikeikseni nousi valmiit annossetit vaikka yleensä suosinkin noutopöytää. Kaikki kokeilemamme olivat kyllä hyviä ja mukavasti erilaisia, mutta voi että, annokset vasta somia olikin. Huikatkaa heti, jos joku paikka Helsingissä tarjoilee vastaavaa, suuntaan nimittäin heti sinne!

kalaset cafekalaset koopenhaminakalaset brunssi 1cafe kalaset 10

Ensimmäisenä matkapäivänä kävimme herkullisella brunssilla huolitellussa miljöössä, mutta toiselle päivälle valitsimme hieman rouheamman ympäristön. Kaffe Kalaset oli sisustukseltaan leikkisä ja paikkana kotoisan tunnelmallinen. Asiakaskunta oli tyyliltään boheemia, juuri sellaista, jota fiilikseltään tällaiseen paikkaan voisi kuvitellakin. Kalaset tarjoilee itsetehtyä ruokaa ja orgaanista leipää, ja kahvila valmistaa itse myös kaikki ketsupit, hillot, salaatinkastikket, majoneesit, kakut ja keitot – ei siis tusinamakuja, vaan todella maukasta viimeiseen silaukseen asti. Perusannos näyttää suht tavalliselta, mutta makumaailma on ihanan vivahteikas ja kokonaisuus todella toimiva!

Aamiaisseteissä on mistä valita ja niistä löytyy myös vegaaniversio, annosten hinta on n.16 euroa (juomat on tilattava erikseen). Vaikka annos olisi riittänyt täyttämään vatsan mainiosti, emme kuitenkaan voineet olla tilaamatta oheen myös pannukakkuja, sillä niitä oli niin kehuttu, eikä suotta! Kielen veivät perinteinen annos vaahterasiirapilla sekä hedelmillä ja toisena saksanpähkinäpannari vadelmahillolla – jos ei siis aamiaista kaipaa, niin kannattaa ainakin poiketa päiväkahville herkuttelemaan.

kaffe kalasetkoopenhamina brunssicafe kalaset 1cafe kalaset brunssi 01

Kaffe Kalaset
Vendersgade 16
1363 København

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.