Pakkohan sitä oli päästä viimein testaamaan, Kalliossa sijaitsevan Sandron brunssia, jota on kehuttu vähän joka puolella. Epäilimme sen olevan suosittu, mutta siitä huolimatta päätimme kokeilla onneamme viime sunnuntaina suuntaamalla paikalle ex tempore, ilman pöytä varausta. Pihalla parveili kun saavuimme kulmille ja Sandron tunnisti hyvin vielä kauniina syyspäivänä terassilla brunsseilevista seurueista. Pelkäsin, ettei pöytää irtoaisi, mutta meillä kävi tuuri, yksi ainoa pöytä, juuri kahdelle hengelle sopiva oli vielä vapaana. Suosittelen siis varmistamaan paikkansa ja tekemään pöytävarauksen jos brunssille mielii!

Tunnelma oli vilkas, mutta kodikas. Ensivaikutelmassa lämmitti valtavan valoisa henkilökunta, ja niihin tunnelmiin vierailu myös päättyi, mutta ei mennä asioiden edelle. Brunssin hinta oli verrattain korkea, 22,90€ mutta valikoimaa silmäilemällä pystyi nopeasti päättelemään hinnan olevan tarjontaan nähden oikein kohtuullinen, ja kassalta sai vielä mukaansa kuohuviinilasillisen luksusta aamuun tuomaan.

sandro brunssi 16sandro brunssi 24sandro brunssi 6sandro brunssi 1

Sandron brunssi ei ole perinteinen, vaan seisovapöytä on Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan mauilla täytetty. Muutama tuttu juttu pöydästä löytyy; appelsiinimehu, kahvi, juustot, leipä ja croissantit, mutta muuten pitäydytään lounasmaisissa sopivan eksoottisissa mauissa. Sandron brunssi muutnautuu lauantaina vegebrunssiksi, mikä on mielestäni enemmän kuin tervetullut vaihtoehto Helsingin brunssitarjontaan! Se olisi myös ollut ehkä minullekin sopivampi kun varsin nirsosti lihaa ja kalaa syön, mutta seuralainen myhäili tyytyväisenä sunnuntaibrunssin simpukoiden ja lihatuotteiden äärellä, itse taas kuolasin erinomaista halloumia ja napsin lautaselle herkullisia hedelmiä. Kaikki oli todella maukasta, tuoretta ja makumaailmaltaan vivahteikasta. Leipä oli vastaleivottua ja vielä lämmintä, kruunaten kokonaisuuden. Aamiaisen hitti oli jogurtin korvaava hedelmärahka, joka oli hillittömän raikas ja maukas, todella hyvä! Brunssin ruokalista löytyy kokonaisuudessaan Sandron nettisivulta.

sandro brunssi 11sandro brunssi 13sandro brunssi 14sandro brunssi 17

Saavuimme ilmeisen hyvään aikaan, hieman enne yhtä, sillä vaikka paikan päällä olikin kuhina, pääsimme suorilta käsin seisovaan pöytään käsiksi. Ei mennyt kuin puoli tuntia, ja tilanne oli tyystin toinen, buffan jono kiemurteli pitkälle salin toiseen laitaan ja huokaisin tyytyväisenä, että omat ruoat oli jo haettu. Tosin kuvat oli ottamatta, ja niidenkös napsiminen olikin hankalaa siinä väenpaljoudessa! Paikan päällä oli pääsääntöisesti nuoria aikuisia, pieniä porukoita ja pariskuntia, siihen kävijäkuntaan selvästi Sandron letkeä henki sopii. Itse ehkä pidän enemmän levollisemmasta tunnelmasta, mutta tämän ruoan takia menisin paikalle mielelläni toistekin, erityisesti sitä vegebrunssia testaamaan.

Myös jälkiruokaa rakastavaa oli muistettu, vaikka Sandron vahvuus eittämättä onkin suolaisessa tarjonnassa. Makea valikoima koostui marenki-sitruunakakusta, tiramisuleivoksista ja baklavasta, tietenkin. Itse olisin ottanut mielelläni enemmänkin eksotiikka mukaan myös jälkkäreihin, mutta silti, ei valittamista. Etenkin kun on alle syönyt paremmin kuin hyvin muita seisovan pöydän antimia, ei isoa määrää jälkiruokaakaan enää kaipaa, juustot ja makeat hedelmät toimivat siinä oikein hyvin, ja niin, se rahka! Nam. Kaikin puolin hyvä kokemus ja kaikesta hälinästä huolimatta huomioiva henkilökunta jaksoi yllättää, vielä lähdön hetkelläkin ovella sai kyselyitä brunssin maistuvuudesta, vaikka samaan aikaan sisään pyrki jo uusia tulokkaita aamunälkäänsä tyydyttämään. Uskallan siis suositella lämpimästi, ja kannustaa kokeilemaan hieman toisenlaista brunssia!

sandro brunssi 20sandro brunssi 21sandro brunssi 23sandro brunssi 25sandro brunssi 10

Sandron brunssia tarjoillaan viikonloppuisin klo 10-15, hinta 22,90€.

Kolmas linja 17
00530 Helsinki
Tel: 09-428 92317

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Tuota pitäisi kyllä ehdottomasti testata! Kuulostaa kuitenkin hyvältä ja kivan erilaiselta.

Vastaa

Suosittelen ehdottomasti, erottuu mukavasti edukseen Helsingin muusta brunssitarjonnasta! :)

Vastaa

Oiihh opiskelijalle näin kuun lopussa tuollaiset ruokakuvat ovat hyvin kiduttavia :)

Vastaa

Oi ei, hih, pahoittelut ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.