Laimea ja väsähtänyt viikko jatkuu ja menneistä päivistä on aika paljon mennyt aikaansaamatonta olotilaa vastaan taistellessa. Tai aika monena hetkenä olen kyllä luovuttanut nuutuneisuudelle, mutta yrittänyt samalla olosta huolimatta hoitaa kiireisimmät asiat pois (työ)pöydältä. Mutta ei tämä viikko sentään ihan merkityksen ole ollut, viime viikolla Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta bongattu postaus koronatilanteen vaikutuksesta toimintaan ja nykyisistä tavaratarpeista herätti. Maanantaina siivosin lakanakaappini ja keräsin yhteen kaikki tarpeettomat puhtaat lakanat, huovat sekä viltit ja tein kauppalistaa miehelle. Porkkanoita, koiranruokaa, herkkutikkuja ja heinää.

Ruoat ja tekstiilit kerättiin yhteen ja lähdettiin tihkusateen saattelemana poikkeamaan HERY Ry:n portilla viemässä pientä pääsiäislahjoitusta kodittomille eläimille, joissa luetun mukaan on tällä hetkellä koirien ja kissojen ohella paljon kaneja. Siksi siis kolme kilon porkkapussia ja kilo heinää.

Nykyisessä tilanteessa yleiset tilat ovat HESY:llä suljettu, mutta tiistaisin ja torstaisin voi käydä viemässä tavaralahjoituksia tilojen (Muonamiehentie 7, 00390 Helsinki) ulkopuolella sijaitseviin rullakoihin. Oleellista on viedä vain tarpeellista, tämä ei ole paikka ylimääräiselle sälälle. Eli rullakoihin voi viedä puhtaita huopia, lakanoita, mattoja ja pyyhkeitä sekä eläintenruokaa ja niille sopivaa tuoreruokaa. Myös siivousvälineet tulevat tarpeeseen. Toki voi myös lahjoittaa rahaa HESY:n nettisivujen kautta, tai tehdä etukäteen maksetun tilauksen vaikka Mustin ja Mirrin verkkokauppaan ja laittaa toimitusosoitteeksi HESY:n pisteen.

Myös 25 euroa vuodessa kustantava jäsenyys on oiva tapa edesauttaa tärkeää toimintaa. Tämä näin vinkkinä viikkoon. Toki löytyy lukuisia eri paikkoja, joita tukea ja joihin tehdä lahjoituksia, eikä ole huonoa valintaa. Mikä tahansa onkaan valitsemasi kohde, resursseihisi mitoitettu panos on ihan varmasti tärkeä. 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.