Tälle kesälle on ollut monia toiveita pienistä kivoista kesätekemisistä, joiden muistelusta ammentaa iloa vielä tulevinakin vuosina, epäilen nimittäin vahvasti, että nyt meneillään oleva kausi on elämässäni sellainen, joka kannan vahvasti ajatuksissa vielä monien vuosienkin päästä. Niihin pieniin kesähaaveisiin ovat lukeutuneet irtojäätelö ja mansikat, Café Regatta ja pikkupicnicit, siinä missä se ihana iltapäivän hiljainen hetki sisäpihalla itsekseen kun naapuruston iloisena kiljuvat lapset ovat kadonneet sisälle päiväunille tai syömään. Niistä kaikista olen jo ehtinyt ammentaa kesäfiilistä ja onneksi säät ovat suosineet, on ollut jopa niin kuuma, että kotonakaan ei tiedä miten päin olla kun hiki puskee pintaan jo ihan vain istuessa.

Lämpötilat huitelivat ylhäällä myös viime lauantaina, jolloin sain kirjattua liudan kesäjuttuja muistopankkiini ja mikä kruunaisikaan sen kaiken paremmin kuin huippuseura! Mainitsinkin jo, että Shoe Loverin Ansku miehineen saapui ilahduttamaan meitä loistavalla seurallaan ja koska aikaa kerrankin oli, vietettiin lauantaina Helsinki-päivää oikein pitkän kaavan mukaan.

uunisaari 2-3finnair skywheelmerihelsinki 7-1

Aloitimme suuntaamalla meren äärelle, sillä kesä ja merellinen Helsinki nyt vain kuuluvat minun mielessäni yksiin. Hyppäsimme veneeseen, joka vei meidät ensin Skifferin terassille (vaikka saattoikin käydä niin, että innoissamme kuvaillessamme unohdimme jäädä oikealla laiturilla pois). Istuimme paahteessa viilentäen oloamme kylmällä kuohuvalla ja jatkoimme hetken mielen lepuuttelun jälkeen matkaa Uunisaareen, jossa olen kesäaikaan piipahtanut viimeksi ehkä kymmenen vuotta sitten siitäkin huolimatta, että se on kuitenkin niinkin lähellä. Nautimme upeista maisemista ja kävelimme rantaa myöten kevyelle lounaalle Café Ursulaan. Siinä vaiheessa iho helmeili jo todenteolla lämmöstä, mutta päätimme jatkaa vielä merellisten maisemien ihailua kävelemällä rantaviivaa eteenpäin aina Kauppahallin kautta Kauppatorille ja siitä Finnair Sky Wheelin kyytiin. Katajanokalle ilmestynyt maailmanpyörä on ollut must visit -listallani jo hetken, niinpä hyppäsin innoissani sopivasti ilmastoituun vaunuun.

vene patrona helsinki 2-1 uunisaari-3skiffer-3patrona helsinki 4-2

Illalliselle suuntasimme Patronaan, jossa miehen kanssa tulimmekin käyneeksi jo reilu vuosi sitten varsin hyvin muistoin. Patrona ei pettänyt tälläkään kertaa vaan tunnelma hurmasi ja ruoka suli suuhun. Tunnelma oli kaikin puolin varsin autenttinen, sisällä ravintolassa oli nimittäin niin lämmin, että pystyi helposti kuvittelemaan miltä illallinen Meksikon lämmössä voisi tuntua. Aika lensi ja sopivasti mausteisen ruoan rinnalla maistui margarita ja mainio sangria. Pitkän kaavan mukaan syödessä vierähti ihan hujauksessa pitkälle päälle pari tuntia ja kun lopulta astelimme ulos oli aurinkokin ehtinyt jo siirtyä horisonttiin ja tavoitimme viimeisiä säteitä Tornin Ateljé Barin täydeltä terassilta. Kaunis kesäilta jatkui hauskan illanvieton äärellä kunnes lopulta kömmimme kotiin väsyneinä mutta onnellisina.

finnair sky wheel 1c-3patrona helsinki 1-2patrona helsinki 6-1merihelsinki 11-2patrona helsinki 3-2patrona helsinki 5-2

Sunnuntaina laiskotti, mutta ei voinut muuta kuin huokailla, miten onnistunut päivä lauantai olikaan. Muistona miehen palanut otsa, uusi hassu jääkaappimagneetti ja päivänmittaisesta hymystä kipeytyneet posket. Ja toki tukku hauskoja kesäkuvia, vaikkakin paljon vähemmän kuin olin suunnitellut, jotenkin vain oli ihana nauttia ajasta enemmän ilman kameraa kuin kameran kautta. Kiitos onnistuneesta päivästä kuuluu totta kai korvaamattomalle seuralle! Jään odottamaan, milloin päästään viettämään vastaavaa päivää Hämeenlinnassa! ;) Kiitos ihanat seuralaiset, oli huippupäivä!

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

13 comments

Vastaa

Ihania kuvia varsinkin teistä kaunottarista! Kesätekemisiä on kyllä kiva muistella aina sitten myöhemmin. Usein monia ajattelee vielä vuosienkin päästä. :)

Vastaa

Oi kiitos!! No niinpä juuri, monesti juuri kesämuistot ovat sellaisia, jotka putkahtelevat mieleen vielä pitkänkin ajan kuluttua :)

Vastaa

Voi kaunokaiset!!! Ihana postaus, tästä tuli hyvä mieli. Ja hyvä tietää että se maailmanpyörä on ilmastoitu, oon vältellyt sitä kun luulin että siellä kuolee kuumuuteen :D

Vastaa

Oi kiitos ihana Saara! Heh, no mä pelkäsin ihan samaa :D Oli pakko kysyä tiskiltä ennen kuin ostin lipun, että onko niissä ilmastointi ;) Meidän vaunussa oli oikein riittävän hyvä, mutta ilmeisesti mitä sivukorvalla kuuntelin, jonkun muun vaunussa ei vissiin ollut pelannut yhtä mainiosti tai sitten vaan ongelma oli matkustajissa, heh. Suosittelen kyllä käymään, oli superhauskaa kesätekemistä!

Vastaa

Oi mitenkä on kesäiset kauniit naiset kuvissa :).

Vastaa

Oi, kiitos Mari <3

Vastaa

Oooo postaus täynnä ihanoita kuvia, vau! Täytyykin alkaa suunittelemaan todentella jotain hauskaa teidän päänne menoksi täällä suunnalla ;) <3

Vastaa

Hih, en malta odottaa!! ;)

Vastaa

Oij, mitä kaunottaria!! :)

Vastaa

Oi kiitos <3

Vastaa

Kivan pirteä postaus! Ja ihanan rento mekko, sopii tosi hyvin tuo väri ja malli sulle :)

Vastaa

Ihana kuulla, kiitos kovasti!! <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.