Moni läheinen on kysynyt, miltä nyt tuntuu. Viimeinen työviikko ja loman alku. Edessä uutta, mutta sitä ennen hetki kiireetöntä olemista. Kuulostaa yksinkertaiselle, mutta omassa mielessä se ei vielä ole sitä. En osaa sanoa miltä tuntuu. Jollain tapaa ehkä levottomalle. Tämä viikko on ollut niin täynnä, että mieli tuntuu käyvän vielä vähän ylikierroksilla.

Päivät ovat venähtäneet pitkiksi kun olen yrittänyt saattaa loppuun kaikkia keskeneräisiä töitä ja jättää asioita järkevinä kokonaisuuksina taakse. Jättänyt hyvästejä ja siivonnut pöytää. Samalla on ollut myös paljon muuta ohjelmaa, oikeastaan niin paljon, etten ihan edes muista, mitä olen tällä viikolla tullut tehneeksi. Blogikin on jäänyt kun mieli ei ihan tiedä, mihin nyt tarttua. Olen suorittanut enemmän kuin fiilistellyt, mutta se varmasti muuttuu kunhan loman alun kunnolla käsittää.

Eilen illalla istuin viimeiseen lauttaan asti rauhallisessa Vallisaaressa. Korkkasin kuohuvan loman ja uusien tuulien kunniaksi, söin Jäätelökahvila Pajan jäätelöä, mansikoita ja myöhäisillan pitsaa, ja yritin mielessä vetää viivaa töiden lopun ja loman alun väliin. Jonkin verran oli Vallisaari muuttunut kahdessa vuodessa, enemmän palveluita ja muutenkin hallitumpi ympäristö kuin ensimmäisellä vierailukerralla.

Nyt olen matkalla Joutsaan. Pakkasin kiireellä hellepäivien vaatteita mukaan, ostin iltapäivällä bussilipun ja olin myöhästyä kyydistä. Rauhattomuus velloo siis vielä mielessä ja teoissa. Mettiselaimessa on kymmeniä välilehtiä auki, kun yhtä aikaa yritän hahmotella kesälomareissua, lukea uutisia ja päivittää blogia. Samalla syön herneitä ja tunnen orastavaa matkapahoinvointia. Tekisi mieli nukkua hetki, mutta ehkä se ei tule kysymykseen kun pitkästä aikaa ehdin vierailla ystävän luona. Toisaalta ehkä perille päästyä piristyy.

Asukuvia ja muuta tulossa blogiin, kunhan pääsen irti siitä, että joka toinen ajatus liittyy vielä töihin tai vaistomaisesti olen avaamassa vanhan työpaikan sähköpostia. Loppuviikonlopun missiona on siis rauhoittaa mieli ja ottaa kunnon henkinen askel kohti lomaa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.