Tätä voisi kai pitää virallisesti kesäloman ensimmäisenä päivänä, ja oikeastaan siltä tänään on tuntunutkin, lomalta. Viikonloppuna tunsin vielä voimakasta väsymystä ja nukuin paljon, mutta tänään kuumuudesta huolimatta tuntuu kuin olisi astunut lomaoloon.

Yksi toiveista loman suhteen on kivojen kahviloiden testaaminen sekä arkiaamujen aamiaiset.

Otin jo varaslähdön viikko sitten kun vein äidin synttäribrunssille Pauligin Kulmaan. Se on yksi kantapaikkojani niin etätyön kuin take away -välipalojen suhteen, ja olen useasti vilkuillut viikonloppuisin esillä olevaa brunssitarjotinta, mutta koskaan ollut riittävän nälkäinen tarttumaan 22 euron arvoiseen annokseen.

Synttärihetki oli loistava syy näin kookkaan brunssin nauttimiseen. Ja iso annos todella onkin, en millään jaksanut kokonaan vaan pakkasin croissantin mukaan ja jouduin jättämään osan pienestä, mutta tuhdista raakakakkupalasta.

Pauligin Kulman viikonloppubrunssi oli kiva ja yllättävän ruokaisa. Hintaan kuului juomien lisäksi vielä vapaavalintainen lisuke listalta. Tasapainoilin avokadoleivän ja vegaanisen matchapannarin välillä, mutta päädyin jälkimmäiseen. Kokonaisuutena varsin herkullinen ja erityisesti kaunis brunssi. Juuri sellainen erityistilanteisiin sopiva, mutta ei niinkään ehkä niinkään sellainen, jonka jaksaisi kovin usein syödä. Ehkä siis kaipasin vähän lisää raikkautta kokonaisuuteen.

Pauligin Kulman tiloista pidän paljon, ne kun tulvivat luonnonvaloa ja muutoinkin ovat kivat niin yksin kuin ystävän kanssa poikkeamiseen. Näin kesällä tyypillisesti täysi kahvila tuntuu kivan rauhalliselle ja olen joinain päivinä hetken mielijohteesta ohi kulkiessa istunut terassillekin päiväkahville.

Muita paikkoja, joita olen ajatellut nyt kesän aikana kokeilla ovat ainakin Teurastamolle avattu Moko Market ja Punavuoressa sijiatseva Green Hippo Cafe. Ja tietenkin vielä mukavampaa jos ex tempore keksii uusia syitä lähteä liikkeelle ajoissa. Muuten kun saatan viettää vähän liiankin pitkälle päivää sängyssä ja kotona.

Muista kesätekemisistä olen ehtinyt toteuttaa jo vierailun Korkeasaareen sekä Vallisaareen, piknikin ja lukuisien irtojäätelötötteröiden nauttimisen. Lisäksi pääsin vihdoin tänä viikonloppuna poikkeamaan ystävän luona Joutsassa, ja ehkäpä myöhemmin lomalla otan reissun uusiksi.

Suunnitelmissa on myös Linnanmäki ja päiväretki Loviisaan. Lisäksi näinä hellepäivinä ajatus suppauksesta on alkanut innostamaan, ja olisihan se mukavaa jatkaa kerran kesässä rytmiä. Rauman reissusta taitaa olla melko tarkalleen vuosi, ja silloin myös edellisen kerran suppasin.

Tällä viikolla pitäisi saada viimeisen lomaviikonkin matka varattua, mutta kohteen lukitseminen on ollut yllättävän hankalaa – niin paljon kiinnostavia kohteita ja toisaalta taas tällä hetkellä myös ylihintaisia matkoja.

Niinpä pöydällä on oikeasti liikkunut vaikka mitä. Vakavissamme olemme tutkineet muiden muassa Kazakstania, Färsaaria, Kroatiaa, Ranskaa, Moldovaa, Ukrainaa ja äkkilähtöjä aurinkokohteisiin. Eli todella erilaisia kohteita. Färsaaret itse asiassa kohosi yllättäen ihan ykköstoiveeksi, mutta näin lyhyellä varoitusajalla huomasimme sen myös turhan haasteelliseksi ja kalliiksi, joten ei sitten tällä kertaa sinne. Mutta jonnekin muualle kyllä.

Ensin kuitenkin isoja annoksia kesä-Helsinkiä!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.