BELLA-BLOGIT YHTEISTYÖ Biozellin herkullisten kevätuutuuksien jälkeen on hyvä palata perusasioiden äärelle ja jatkaa yhdessä kotimaisen Biozellin kanssa toteutettavaa hiustenhemmottelukuukautta pureutumalla hiusten pesuun ja hoitoon, eli aiheeseen joka koskettaa melkein kaikkia! Heti alkuun täytyy muistuttaa, ettei hiusten hoidossa ole yhtä oikeaa tapaa vaan hiusten kunto ja tarve vaikuttaa paljon. Onneksi kuitenkin on lukuisia hyviä vinkkejä, joita soveltaa omaan arkeen saadakseen enemmän irti perustuotteista ja pitääkseen hiukset entistä paremmassa kunnossa, niinpä sain myös tällä kertaa loistavia vinkkejä tarjoaa ihanan Pauliina Rousin Sydämen Pohjasta -kampaamosta!

biozell shampoo 2biozell shampoo 11

Ihan ensimmäisenä itseä kiinnosti vuodesta toiseen keskustelua herättävä aihe, kuinka usein hiuksia pitäisi pestä ja onko haittaa, jos pesee joka päivä? Pauliina vahvisti sen, mitä olin itse jo epäillyt, jokapäiväisestä pesusta ei ole haittaa, sillä nykyään saatavilla on niin hyviä tuotteita, etteivät ne vairioita hiuksia vaan sallivat tiuhemmankin pesun. Oleellista on kuitenkin valita tuotteet oikein, niinpä ammattilaisen puoleen kääntyminen kannattaa tässäkin asiassa! Pesuvälissä oleellista on hiusten mitta ja kunto, Pauliina muistuttikin, että hiukset rasvoittuvat tyvestä, joten onko välttämättä mielekästä pestä pitkiä hiuksia päivittäin kun latva on kuitenkin puhdas? Onneksi nopeasti rasvoittuvaan tyveen on loistavana ratkaisuna kuivashampoot, mutta Pauliina vinkkasi, että myös hyvällä pohjatyöllä voi pitää hiukset puhtaan tuntuisina pidempään. Myönnettävä onkin, että olen itsekin huomannut, että kun jaksan laittaa muotovaahdon ja käyttää paplarit päässä, asettuvat hiukset myös seuraavana päivänä kauniimmin ja tuntuvat puhtaammilta. Voi kunpa vain useammin ei tulisi luistaneeksi juuri tässä kohtaa!

Koska päänahka on se rasvoittuva kohta, riittää, että shampoon hieroo ihan vain tyveen. Jos hiuksia pesee usein tai ne eivät ole järin likaiset, myös pesu pelkällä hoitoaineella käy. Joskus olen myös itse kokeillut laittaa hiusöljyä tai hoitoainetta latvaan ennen pesua, jolloin se ikään kuin suojaa latvaa. Mutta kun käyttää mietoja tuotteita, voi moinen vaiva olla turhaa ja niinpä olen tuotteiden päivityksen myötä luopunut tavasta. Itse olen yrittänyt pitkittää pesuväliä jo ihan vaivan takia mutta myös säästääkseni hiuksia, sillä vaikka itse pesu ei niin rasittaisikaan, Pauliina korosti, että muotoilu kyllä kuluttaa. Koska en oikein tykkää antaa hiusten vain olla ja kuivua villinä ja vapaana, tulee pesun yhteydessä lähes aina käytettyä myös fööniä ja siten altistettua hiukset lämmön vaurioittavalle vaikutukselle. Husten pesuvälin pidennys on vaatinut kärsivällisyyttä, mutta on se tuottanut tulostakin, päänahka tuntuu tottuneen väljempään pesuryymiin ja ihan kuin se ei enää rasvoittuisi yhtä hurjaa vahtia kuin ennen.

biozell shampoo 14vintage 17 2biozell shampoo 13

Biozellin valikoimasta löytyy kolme shampoo-hoitoainesettiä; syväpuhdistava, hopea sekä värjätyille hiuksille tarkoitettu. Omiin hiuksiin sopivan shampoon valintaan kannattaa käyttää ammattilaisen apua, mutta hopeashampoo ja syväpuhdistavat tuotteet ovat käyttökelpoisia moneen tukkaan. Biozellin syväpuhdistava shampoo on yksi suosikeistani, se päihittää mennen tullen kalliimmatkin ja on myös saman sarjan täyteläiseen hoitoaineeseen yhdistettynä mainio kombo. Kaikki syväpuhdistavaa shampoota käyttäneet tietävät varmasti, että ilman kunnon hoitoainetta lopputulos on kuiva ja melkinpä narskuva. Tehokkaan ja kuivattavan lopputuloksen takia Pauliina opastikin, että syväpuhdistavaa kannattaa käyttää harvoin ja etenkin on hyvä olla varovainen jos hiuksissa sävytettä, jonka haluaisi vielä pysyvän. Syväpuhdistava shampoo nimensä mukaisesti poistaa hiuksista kaikki muotoilutuotteiden jäämät ja metallivärjäymät, esimerkiksi aikoinaan asuessani hyvin vanhoilla putkilla varustetussa talossa, en olisi osannut elää ilman syväpuhdistavaa shampoota. Se todella kirkastaa tukkaa ja poistaa myös klooriveden jättämiä jämiä.

Myös Biozellin hopeshampoo on ollut jo pidempään käytössäni ja pidän sen lempeydestä, eli se ei ole niitä kaikkein kovapigmenttisimpiä hopeashampoita, jotka saattavat etenkin huonokuntoiseen vaalennettuun hiukseen jämähtää, niinpä tätä on varsin turvallista käyttää. Jos kuitenkin haluaa olla varovainen, voi shampoon laimentaa tavallisen shampoon kanssa ja jos taas haluaa vahvempaa, voi sen antaa olla hetken hiuksissa ennen pois pesua. Olin kokonaan siinä uskossa, että hopeashampoo on vain vaalean värin juttu, joten yllätyin kun Pauliina totesi, että sitä voi ihan yhtä hyvin käyttää myös tummaan tukkaan. Se taittaa väriä viileään ja tummuusasteesta riippuen voi myös kirkastaa.

Suomalaisillahan punapigmentti on vahvoilla hiuksissa, niinpä hopeshampoolla voi yrittää taittaa läpi puskevaa sävyä kylmempään. Oleellista kuitenkin hopeashampoossa on muistaa, ettei se vaalenna hiusta, eli jos tyvi kellertää paljon ja on tummempi verrattuna pituuksiin, niin kontrasti saattaa jopa vain kasvaa hopeashampoolla. Pauliin muistuttikin, että sellaisessa tapauksessa loppujen lopuksi parempi lopputulos saavutetaan tavallisella shampoolla ja tietenkin kampaajan luona vierailulla. Hopeashampoota voi käyttää kirkastamaan hiusta noin kerran viikossa ja hyvin vaaleaan hiukseen jopa harvemmin.

biozell hoitoaine 3

Omalla kohdalla olen tullut siihen tulokseen, että hiuksiini sopii parhaiten miedon shampoon ja tehokkaan hoitoaineen yhdistelmä. Niinpä kuten jo viime postauksessa mainitsin, käytän tehohoitoja ja naamioita jopa joka pesun yhteydessä, eli hiusten kunto ja tarve todella ratkaisee. Joinain päivinä kevennän naamiota tavallisen hoitoaineen kanssa, mutta ei hiuksiani haittaa yhtään paksutkaan hoitoaineet, vaan päinvastoin, lopputulos on yllättävänn ilmava ja kiiltävä. Ihan loistava tuote kylppäriin on lyhytpiikkinen hellävarainen muoviharja, kuten Tangle Teezer, jolla harjaamalla saa hoitoaineet sekä naamiot ujutettua paremmin ja tasaisemmin koko tukkaan.

Biozellin tuotteita löytyy vaihtelevasti K-ketjun suuremmista kaupoista, kuten Citymarketeista ja Anttiloista, mutta myös Tokmanni-ketjusta. Suolasuihkettamyyvät tällä hetkellä Prismat ja Tokmanni, kun taas toista kevätuutuutta löytyy Tokmannin lisäksi myös pienemmistä ketjuista. Pikkulinnut kuitenkin lauloivat, että Biozellillä olisi aukeamassa nettikauppa piakkoin, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

13 comments

Vastaa

Onpas mahtavaa, että kauppoihin alkaa tulla halvempia hopeashampoita! Kunhan entinen loppuu, taidan kipaista kaupasta tätä Biozellin uutuutta :) Oletko kokeillut heidän omaa versiotaa Color Maskeista? :)

Vastaa

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Itse olen ollut tosi tyytyväinen ja hinta-laatusuhde on kyllä todella mainio, päihittää monet kalliimmaat mennen tullen :) Ensi sunnuntain hiusaiheena on itse asiassa juuri nuo Color Maskit, ja tarkoitus on pureutua niihin sekä käyttövariaatioihin kunnolla! Tähän mennessä olen kokeillut vain hopeamaskia laimennettuna, mutta ensi viikolla testiin menee myös värillinen ja itsekin jännään, että millainen lopputulos sillä tulee. Lue siis ihmeessä ensi sunnuntaina lisää ;)

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

Vastaa

Pakko munkin kommentoida, mä rakastan tota color maskia, siitä jää hiukset niin ihanan tuntuisiksi eikä latista ollenkaan:) Parempi mielestäni kuin esim. KC:n color mask.
Ja tuo hopeashampoo on myös mahtava, toimii ja on edullinen:) Itse olen saanut parhaimman tuloksen kun laittaa ihan reilusti ja niin että hieroessa vaahto pysyy lilana ja antaa vaikuttaa ainakin 5min. Ikinä ei tule sinertävää/violettia väriä ja kuivana huomaa että hiusten sävy on viilentynyt täysin:)

Vastaa

Oi, tosi kiva kuulla, että olet ollut kanssa tyytyväinen! Olen muuten huomannut tuon saman hopeanaamion jälkeen; hiukset tuntuvat ihan mielettömän pehmeiltä. Hinta-laatusuhde kyllä siinäkin tosi huippu :) Kiitti muuten vinkistä, en olekaan tämän Biozellin hopeashampoon kanssa vielä ehtinyt kokeilemaan, että antaisin sen olla vähän pidempään päässä, mutta täytyypä testata! :)

Vastaa

Onnittelut synttäreiden johdosta!! :)

t. Enni

Vastaa

Kiitos kovasti onnitteluista!! :)

Vastaa

Mä jään odottamaan sun color mask testejä ennen kuin kokeilen itse muuta kuin hopeaa, joka mulla on käytössä. Tekisi nimittäin mieli kokeilla sitä cappuccinoa.

Vastaa

Hih, sunnuntaina tulee ennen ja jälkeen kuvia persikkaisesta sävystä ja muutamia vinkkejä :) Nyt testaillessa huomasin, että sävyt sisältävät yllättävän paljon pidmenttiä, että voi olla turvallisempaa sekoittaa pieni määrä ensin hoitsikkaan ja lisätä väriä sen mukaan, miltä lopputulos ensikokeilulla tuntuu. Mutta sunnuntaina lisää! :)

Vastaa

Hei Onnea Anna-Maria, synttäreiden johdosta ja rohkeasta irtisanoutumisesta, minkä teit alkuvuodesta :). En ole kai vuosiin muistanut kommentoida blogissasi mitään, vaikka täällä käyn lukemassa postauksiasi ja mukana olen kulkenut suunnilleen ihan blogisi alusta alkaen :)

Muistan kuin eilisen, kun täytin itse 30. Tuntui juurikin siltä, että no höh, ihan sama Jaana olen kuin 20-vuotiaanakin….ja missä ihmeen välissä ne 10 vuotta ehtivät vierähtää. Voin kertoa, että seuraava vaihe on sitten se, kun ei edes itse tiedä, kuinka monta vuotta ikää on ;D. Ihan oikeasti joka kerta, kun jossain yhteydessä joku kysyy ikääni, niin mun pitää laskea….kai se on jonkin sortin psykologinen kieltäminen päällä X-D. Nytkin piti tarkistaa sormilla laskemalla, että 36-vuotias olen. Voi käääääk, miten iso numero, joka periaatteessa kai velvoittaisi olemaan jotenkin hyvin aikuinen, harkitseva ja asiallinen. Parasta tässä kai onkin se, että on monia käyttäytymismalleja, joita voi vapaasi tilanteesta riippuen kuin kameleonttina käyttää :D. Pienten lasteni kanssa riehun leikkipuistossa mukana niin paljon kuin kerkeän (ja paikat kestää….hih) rimpuilutelineissä, liukumäissä ja keinuissa. Töissä nautin jo siitä tilanteesta, ettei tarvitse samalla tavalla enää ”näyttää” vimmatusti omaa osaamista, kuin mitä piti vielä 25-vuotiaana tehdä, että tuli vakavasti otetuksi.

Ei tässä kai mitään sen syvempää ajatusta ollut mulla, kunhan halusin synttärionnittelut toimittaa :)

Vastaa

Oi, kiitos ihanasta kommentistasi ja onnitteluista!!

Ihan mielettömän upeaa, että olet pysynyt matkan varrella mukana jo niin pitkään, olen otettu! Pysähdyinkin tuossa viime viikolla miettimään, että jos minä täytän nyt 30 ja blogini on kuusi vuotta vanha, niin olen aloittanut sen 24 vuotiaana. Vitsit, kuulostaa nii-in nuorelta! :D

Kuvasit kyllä mainiosti munkin ajatuksia, sitä on ihan hämmentynyt, että mihin kymmenen vuotta on mennyt. Voi että kun tätä ajankulua saisi jotenkin hillittyä, mulla kun ei ole kiire minnekään ja haluaisi nauttia ihan joka hetkestä, mutta tuntuu, että kun räpsäyttää silmiä on taas yksi vuosi mennyt. Se huimaa, todella! Vuosi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta oikeasti onkin ihan käsittämättömän lyhyt.

Hih, mulla oli tuossa hetken aikaa vähän kiikun kaakun omien ikävuosien muistamisen kanssa, jotenkin vikat vuodet ennen kolmeakymppiä sekottuivat kunnes sitten koitti se 29 ja 30 olikin ihan nurkan takana, se pysäytti hetkeksi ;) Kelpaa siis mainiosti, ettei tästä eteenpäin ikälukuja enää muista, päinvastoin, ne ovat vain hirvittävä todiste ajankulun nopeudesta! :)

Mutta samaan aikaan kummasti tuo lämpöä se, ettei ole yksin näiden tuntojen kanssa. Että muutkin ikääntyvät, mutta silti se sisin ei vanhene vaan kasvaa ja vahvistuu! Ja juuri kuten sanoit, ikä antaa mahdollisuuden poimia parhaita paloja eri tavoista olla :)

Kiitos näistä sanoistasi ja aivan ihanaa kevään jatkoa!!

Vastaa

Huomasin että Biozellin syväpuhdistavassa shampoossa on parabeeneja. Tarkemmin sanottuna 3 eri parabeeneja, näkyy tuotteen INCI-listalla.

Tokmannin ja K-ruokan sivunlinkit, (INCI) ainesosien lista:
https://res.cloudinary.com/tokmanni/image/upload/6411463062506_et1.pdf
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/biozell-250ml-syvapuhdistava-shampo-6411463062506

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.