Kevään juhlakimara on aluillaan. Ensi viikolla juhlitaan vappua ja ainakin omat vappurekvisiitat on jo hankittu, ja sitä seuraavalla viikolla saapuu äitienpäivä. Meillä juhlitaan äitienpäivää vaihtelevasti, toki aina jotenkin äitiä muistan ja monesti yleensä poikkean vähintään kahvittelemassa, mutta joskus on kiva muistaa enemmänkin. Traditioita ei siis päivään liity, mutta pieni muistaminen on mielessäni aina hyvä idea – toki muulloinkin kuin äitienpäivänä!

Yhteistyössä Bellapuodin kanssa päätin kuitenkin koota tärpit äitienpäivään, kukapa muukaan kuin oma äiti mielessä!

bellapuoti

1. Koru on mielestäni aina hyvä idea. Äitini korupöytä tosin notkuu mitä erilaisempien korujen painosta, äitini kun on niille varsin perso. Niinpä jos korulahjaan päätyisin, olisi siinä oltava jotain erityistä. Kotimaisen Ideakorun hopeisen rannekorun Memento Vivere (muista elää) -teksti viehätti, jonka lisäksi koru on yksinkertainen ja ajaton, eli loistavaa lahjamateriaalia!

2. Äitini sisustaa mielellään ja huonekalut vaihtaa paikkaa tämän tästä. Vaikka vierailen äitini luona usein tuntuu, että siellä on aina jotain uutta, vähintään ovikoriste on vaihtunut. Niinpä huono idea ei olisi jotain pientä ja käytännöllistä kotiin tai vaikka parvekkeelle. Tosin tällä hetkellä yritän kannustaa äitiä luopumaan turhasta tavarasta (sitä nimittäin todella on), joten ehkä yritän hillitä itseni ja hankkia jotain muuta kuin sisustusrekvisiittaa. Mutta nämä Bloomingvillen astiat ovat ihania, voisin ottaa vaikka itselle…

3. Äitini lempitekemistä on lukeminen ja kirjoja on kertynyt valtava määrä, niitä on seinän täyttävä hylly pullollaan lattiasta kattoon. Siitä huolimatta äiti toivoo aina kauniita ja inspiroivia kirjoja, joten kirja on aina hyvä idea ja ilolla vastaanotettu lahja!

4. Ja kun hyödyllisiä, mutta samalla kauniita lahjaideoita pohditaan, on torkkupeitto niitä molempia. Roosa villainen torkkupeitto olisi sekä ylellinen että käytännöllinen.

5. Äitini lähettelee säännöllisesti postikortteja milloin mistäkin aiheesta – ihan vain kivan päivän toivotuksista tärkeämpiin muistamisiin. Tuskin siis kuluu kuukautta, ettei jostain syystä posti toisi uutta korttia äidiltä. Niinpä kortti on oleellinen osa muistamista myös toiseen suuntaan. Vaikkei olisi lahjaa, niin kortti on vähintään kiva olla. Postikortteja löytyy Walldesignilta, josta olen tilannut myös meille kotiin pari pientä julistekuvaa.

6. Lahjan paketointiin valitsen mielelläni joko kierrätettyjä lahjamatskuja tai vaihtoehtoisesti jotain sellaista, josta olisi iloa muutenkin, niinpä kaunis pahvirasia toimisi sekä lahjakääreenä että myöhemmin sisustuselementtinä tai pientavaran säilytykseen sopivana. Tai ainakin se on helppo laittaa kiertoon jonkun muun merkkipäivän ollessa edessä. Kivoja lahjalaatikoita löytyy Pomarbolta.

7. Äitini vannoo luonnonkosmetiikan nimeen ja jaksaa edelleen hehkuttaa Jolie Spahan antamastamme lahjakorttilahjasta, se on ollut niitä lahjoja, jotka ovat olleet todella mieleen! Niinpä kosmetiikkalahjankin olisi ehdottomasti oltava luonnonkosmetiikkaa. Nämä L’Atelier Des Delicesin tuotteet ovat aivan ihania, pientä ylellisyyttä arjen keskellä ja ihan loistavia lahjaksi annettavia. Herkullisen värisen tuotteen voisi yhdistää mainiosti vaikka syötäviin herkkuihin!

8. Insjön bag-in-bagin olen niin ikään itse hyväksi havainnut (tosin tätä isompaa mallia en ole vielä testannut vaan sitä vähän pienempää vasta) ja epäjärjestelmällisyyteni äidiltäni (no joo, isältä myös) perittyä tämä olisi loistava hyötylahja ja ihan varmasti tulisi tarpeeseen!

9. Viimeisenä lahjaideana on todellinen villikortti. Äitini ei niin piittaa tekstitauluista, otaksuisin, mutta huomioiden sen, miten paljon hän jaksaa aina kantaa huolta minusta ja veljestäni (vaikkei minusta tarvitsisi – ainakaan omasta mielestäni :)), niin ihan paikallaan olisi pieni muistutus siitä, että välillä ei olisi pahitteeksi ajatella entistä enemmän itseään. Kuten vaikka pitää rohkeasti hauskaa, panostaa omaan hyvinvointiin tai vaikka repäistä itselleen unohtumattomia muistoja. Tämä tekstitaulu löytyy Design Kellarin valikoimasta.

Kiteytettynä omalle äidille lahjaa valitessa suosin mielelläni kotimaisia pienyrityksiä, ne kun ovat erityisen lähellä äitini sydäntä. Lisäksi kun tavaraa tuppaa olemaan nurkat täynnä, olisi kiva, että lahjassa olisi jokin juju, joko se olisi oikeasti tarpeellista, kaunis muisto tai elämys vaikkapa hemmottelulahjakortin muodossa. Tosin äitini tuntuu olevan otettu ihan mistä tahansa lahjasta, joten kai loppujen lopuksi tärkeintä on se, että muistaa muistaa.

Kollaasin kuvat lainattu tekstin linkkien takaa.

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.