Korkkasimme kesäkauden pari viikkoa sitten, jolloin vietimme päivää ystävien luona. Pihan nurmikko oli päässyt humahtamaan vihreää pituutta ja aurinko paistoi ihanasti. Hetkittäin tuntui ihan kesältä, ainakin niin kauan kunnes kirpeä tuulenpuuska tai äkillinen raekuuro pääsivät yllättämään. Hetkittäisestä epävakaudesta huolimatta pihalla kuumeni grilli ja iltapäivää vietettiin leppoisasti jutellen, pelaten ja aivan erityisesti syöden hyvin. Isäntäpari sattuu olemaan velhoja keittiössä, joten meitä hemmoteltiin todella hyvällä ruoalla!

Illan kruunasi täydellisen kesäjälkiruoka, mansikkaraparperitäytteinen pavlova ja makea Tosti Astin kuohuva. Tiedän, että oma osuuteni pöydän täyttämisessä oli vähän liiankin helppo, tuoda pullo kuohuvaa mukanani, mutta sen sijaan pöydän ruoasta tyhjentämisessä panostukseni oli huomattava!

asti tosti 1 asti tosti 3

Pavlova oli täydellinen ja noin yleisesti ottaen se kuuluukin ehdottomiin suosikkijälkkäreihini. Rakastan marenkia ja mansikoita, mutta jostain syystä en ole koskaan tullut kokeilleeksi tehdä helpoksikin mainostettua pavlovaa itse (voisikohan olla tämän kesän yhtenä tavoitteena kokeilla?). Mukana tuomamme Tosti Asti Dolce -kuohuviini sopi pavlovan kylkeen loistavasti ja samalla se tuli todettua erinomaiseksi jälkkäriviiniksi.

Tosti Asti on makea, mutta sen makeus tasapainottuu hauskasti jälkkäriin yhdistettynä. Jopa miehet tykkäsivät makeaan jälkkäriin yhdistettynä, vaikka muuten eivät niin välitäkään makeista juomista, joista taas itse pidän kovasti! Olen kyllä viime aikoina opetellut juomaan entistä kuivempia viinejä, mutta makeus vetää kummasti aina puoleensa. Mikäli kuitenkin makeus mietityttää, kannatta kokeilla Tostia jälkiruokaviininä!

Tostia on meillä kulunut kevään aikana vappujuomana, drinkeissä ja ihan vain viikonlopun kunniaksi kevyen ruoan kanssa maistettuna, joten varsin monipuolinen juoma ja hintansa puolesta (10,69€ Alkossa) myös kynnys sen hankintaan on matala. Meiläl on vielä pari pulloa jäljellä keväämmällä yhteistyön puitteissa saapuneesta kuoharilähetyksestä, joten saa nähdä, mihin keksimme ne käyttää – ehkäpä säästämme yhden keskikesän piknikille?

asti tosti dolceasti tosti 5

Lisää viinisuosituksia kannattaa kurkata Viikonviineiltä, itse seuraan vinkkejä sekä Facebookissa että Instagramissa.

Huom: alkoholilain vaatimuksesta kommentointi tähän postaukseen on suljettu!

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä