BELLA-BLOGIT YHTEISTYÖ Biozellin kanssa toteutettavan hiustenhemmottelukuukauden aikana olemme ehtineet jo tutustua kevätuutuuksiin, hiusten pesuun ja hoitoon sekä herkullisiin värinaamioihin, joten kauden viimeisessä osassa on paikallaan ottaa katsaus hiusten viimeistelyyn sekä muotoiluun! Olen itse laiska hiustenlaittaja, joten tällä rintamalla olisi vielä omalla kohdalla niin paljon opittavaa ja ennen kaikkea otollinen paikka heittäytyä kokeilemaan, sillä viimeistelytuotteilla ei ole kiveen hakattuja käyttötapoja. Höristinkin innoissani korvia kun hiusalan amattilainen Pauliina Rousi Sydämen Pohjasta -kampaamosta kertoi vinkkejä siihen, kuinka saada entistä enemmän irti Biozellin muotoilutuotteista, joita nykyään saa myös tilattua vasta auenneesta nettikaupasta!

Hiusten muotoilusta ja tuotteista voisi höpöttää vaikka kuinka, onhan aihe laaja kuin mikä ja loistava mahdollisuus kokeilla rohkeasti sekä tutustua omiin hiuksiin. Oma lukunsa olisi jo erilaiset muotoiluvälineet, mutta jottei postaus venähtäisi kilometrin mittaiseksi, pitäydytään takuutoimivissa perustuotteissa, joita Biozellilta löytyy moneen tarpeeseen aina pohjatuotteista viimeistelyyn. Mitä taas välineisiin tulee, lainaan Pauliinan hyvää vinkkiä, että omalla viisipiikkisellä pääsee jo pitkälle – sormet ovat näppärät viimeistelyssä kun ei halua pilata kuohkeutta tai latistaa rakennetta. Eli rohkeasti vain sormet hiusten sekaan ja tuunaamaan lopputulos mieleiseksi! Lisäksi nyt hiustrendit suosivat viimeistelemättömän näköisiä rentoja lookeja, joten nyt jos koska ei haittaa suurpiirteinen linja ja villi kesätukka!

biozell muotoilu 12biozell kampaus 10

Itsellä fokus hiusten kanssa on selvästi hoitotuotteissa ja olen vasta ihan parina viime vuotena oppinut käyttämään kunnolla myös muotoilutuotteita. Käännekohta tässä taisi olla pidennyksistä luopuminen, jolloin huonokuntoinen ja harventunut tukkani huusi volyymia sekä hellempää huolenpitoa, niinpä opin käyttämään sellaisia tuotteita kuin muotovaahto, lämpösuoja ja paplarit. Nykyään vannon kaikkien noiden nimeen ja erityisesti paplareilla saa aivan ihanasti volyymia. Tosin superlaiskana en jaksa rullailla tukkaa kuin ehkä pari kertaa kuussa, mutta jo pelkällä muotovaahdolla tai tyvikohottajalla saa tuotua hiuksiin kivasti lisää ilmavuutta.

En ole koskaan ollut aktiivinen muotoiluraudan käyttäjä, mutta fööniä olen käyttänyt varmaan koko aikuisikäni. Hävettääkin myöntää, että olen vasta ihan vähän aikaa sitten sisäistänyt, että lämpösuojaa tulee käyttää ihan joka kerta kun käyttää lämpöä muotoilussa, eli siis myös hiuksia kuivatessa. Lämpösuoja kuuluukin niihin perustuotteisiin, jotka olisi hyvä löytyä jokaisesta kaapista, josta löytyy myös hiustenkuivain! Biozellin tuote on mainio; sen lisäksi, että tuote suojaa lämmöltä, se myös tarjoaa kevyttä pitoa, mikä on aina parempi kiireiselle tai ihan vain kaltaiselleni laiskalle hiustenlaittajalle! Oikeaoppisesti hiusta ei pitäisi kuivata märkänä, vaan vasta kun se on ensin pyyhekuivattu ja hetken rauhassa ilmakuivanut. Lämpösuojan voi suihkuttaa kosteaan tukkaan tai jos muotoilurautaa käyttää, niin vaikka suortuvaan ennen raudan sisään nappaamista. Luin joskus jostain, että hiusten kiiltävyyttä lisäisi mikäli sen kuivaisi latvaa alaspäin seuraillen, mutta rehellisyden nimissä on sanottava, että itse kuivaan ensisijaisesti pää alaspäin kuohkeuden saamiseksi ja ohjaten lämmintä ilmaa sinne missä kosteus vielä vaanii.

biozell kampaus 12biozell muotoilu 6

Lämpösuoja onkin tärkeimpiä pohjatuotteita, mutta myös Biozellin suolasuihketta voi käyttää pyyhekuiviin hiuksiin. Se on tarkoittettu muotoiluun eikä siis tarjoa suojaa, mutta taipuu sekä tuomaan volyymia pohjaan että antamaan pitoa ja tekstuuria kuiviin hiuksiin. Pauliinan vinkin myötä testasin suolasuihketta tällä viikolla rullattujen hiusten päälle suihkauttamalla ja toimi todella mainiosti! Sitä voi siis hyvin käyttää kampauksen pohjassa etenkin jos hius on liukkaammanpuoleinen tai vaihtoehtoisesti rennosti kiharoiden sekä kuohkeuden viimeistelyssä!

Liukasta tai lättänää kuivaa hiusta piristämään toimii myös Biozellin kuivashampoo. Olin ihan jumittunut siihen mielikuvaan, että kuivashampoo on puhtaasti likaisen tyven elvyttäjä ja mainio pesuvälin pidentäjä, kuten onkin, mutta sen lisäksi se toimii loistavasti myös antamaan rakennetta kuiviin hiuksiin. Suihkauttamalla kuivashampoota puhtaiden hiusten pituuteen, saavat hiukset lisää tuuheutta. Jos mattaisuutta pelkää, päälle kannattaa laittaa vielä kevyt kerros kiiltosuihketta. Biozellin kuivashampoossa on hauskaa, ettei se tunnu jauhemaiselta vaan siinä on ripaus pitoa ja omasta mielestä se tarjoaa tyvikohotusta muita kuivashampoita enemmän. Vaikka olen vaaleahiuksinen (tosin nyt ylikasvaneella tummemmalla tyvellä varustettu), käytin tummalle hiukselle sopivaa kuivashampoota. Tämä tapahtui tosin ihan vahingossa, sillä en tullut lukeneeksi pullosta yksityiskohtia vaan vain isoimman präntin. Vahinkoa ei kuitenkaan koitunut, vaan päinvastoin, se sopi tummempaan tyveeni loistavasti! Koko pituuteen sitä ei kuitenkaan parane suihkuttaa, sillä tummalle tukalle tarkoitetussa kuivashampoossa on väripigmenttiä, mikä tekee siitä entistä sopivamman brunetelle. Kannattaa siis katsoa onko kuivashampoo tarkoitettu tummalle vai vaalealle hiukselle!

biozell muotoilu 3biozell muotoilu 33biozell muotoilu 15

Hiusten viimeistelyyn Biozellilta löytyy kaksi tuoteklassikkoa, hiuslakka ja kiiltosuihke. Hiuslakka kuuluu itsellä niihin tuotteisiin, joita olen käyttänyt varmasti koko aikuisikäni ja pidempäänkin, mutta tässä kohtaa oppimisprosessi oli erityisen hidas ja meni vuosia ymmärtää, että vähemmän on enemmän. Tosin Pauliina kiteytti, ettei hiuslakassa ole yhtä oikeaa tapaa käyttää ja kyse on pitkälti makuasioista, eli on myös ihan OK käyttää lakkaa runsaasti. Oleellista kuitenkin on huomata, että aina vahvin hiuslakka ei välttämättä ole paras vaan vaikutus saattaa olla jopa käänteinen haluttuun lopputulokseen, joten parasta on selvittää ammattilaisen kanssa, minkä vahvuinen lakka sopisi omiin hiuksiin ja tarpeeseen parhaiten.

Myönnän, että itse kuulun niihin, jotka ovat aina valkanneet suoraan sen kaikkein voimakkaimman, jotenkin automaattisesti ajatellen, että se myös tarjoaa parhaan tuen. En ole tullut ajatelleeksikaan, että ehkä oma hius saisikin enemmän irti ja kestäisi paremmin vähän miedompaa. Ahaa-elämyksen myötä kaivoin kaapista pölyttymään jääneitä korkkaamattomia miedohkoiksi merkittyjä lakkoja ja lupasin itselle rikkoa hiusrutiineita sekä testata uutta. Hiuslakan voisi ajatella olevan viimeisin muotoilutuote, mutta vielä senkin jälkeen tulee kiiltosuihke. Pauliina muistutti, että sen kanssa kannattaa olla varovainen – kevyt suihkaus etäältä riittää, eikä sitä välttämättä kannata suunnata lainkaan tyveen vaan ainoastaan hiusten pituuteen. Biozellin kiiltosuihke tarjoaa hiukselle myös hoitoa, joten sitä suuremmalla syyllä kannattaa kohdistaa aine latvaan. Koska kokeilu on valttia, voi kiiltosuihketta laittaa vaikka geelin tai jätettävän hoitoaineen sekaan lisäkiiltoa tuomaan, tai sitten suihkauttaa ensin käsiin ja taputella siitä varovaisesti hiuksiin (toimii muuten lakankin kanssa mainiosti, etenkin eksyneiden suortuvien taltuttamiseen).

Kiteytettynä avainasemassa hiustenmuotoilutuotteissa on kokeilu ja sen ymmärtäminen, mitä tavoittelee. Purkkiarmeijalla ei tee mitään, jos on hukassa sen kanssa, että millaiset ne omat hiukset oikeasti ovat ja mitä niihin haluaa. Onkin viisasta kysellä mahdollisimman paljon ammattilaiselta, ei vain tuotteista vaan etenkin niistä omista hiuksista, siinä nimittäin todella saattaa tulla yllätyksiä vastaan ja havahtua siihen, että onkin lääkinnyt ihan väärää ongelmaa. Yleisimmät tavoitteet tuntuvat olevan lisätuuheus ja parempi muotoiltavuus, mutta erityyppisillä hiuksilla vastaus saattaa piillä hyvinkin eri tuotteissa. Lompakkoakin säästää kun osaa kohdistaa hankinnat oikeanvahvuisiin ja omaan tarpeeseen vastaaviin tuotteisiin!

biozell muotoilu 34biozell muotoilu 19

Biozellilta löytyy loistava kirjo laadukkaita kotimaisia ja nimenomaan pohjoismaisille hiuksille suunniteltuja tuotteita, jotka tarjoavat tehokasta apua niin hiusten hoidosta värin ylläpitoon kuin muotoilusta ja viimeistelyyn. Lisäksi valikoimassa on ammattilaistasoisia laitteita ja välineitä hiusten leikkaamiseen, värjäämiseen sekä stailaamiseen. Olettekin kyselleet mistä näitä kaikkia voi ostaa ja nyt ilokseni pääsen hehkuttamaan, että Biozellilla on ihan juuri äsken auennut Biozell Proshop -nettikauppa, jonka kautta pääsee käsiksi koko valikoimaan ja tilaamaan tuotteita niihinkin paikkoihin, joissa markettien hyllyt eivät pidä sisällään koko tuoterkavalkadia.

Hauska kuriositeetti nettikaupassa on, että se on haluttu rakentaa hyvän mielen nettiputiikiksi. Tokihan se tuo hyvää mieltä asiakkailleen jo erinomaisilla ja etenkin hinta-laatusuhteelta todella loistavilla tuotteillaan, mutta sen lisäksi Proshopin kautta tehdään pieniä hyviä tekoja ympäristön hyväksi, kuten jalkautuen vanhustentaloon laittamaan hiuksia ja juttelemaan tai viemällä tuotelahjoituksia ensikoteihin. Shoppailemalla tuet siis myös näitä hyvää mieltä levittäviä tekoja ja toiminnan edetessä myös hyväntekeväisyyskohteiden valintaan pääsee vaikuttamaan. Kannattaa poiketa hyvänmielen ostoksille! ♥

Ps. Kannattaa tutustua myös Biozellin arganiaöljyeliksiiriin, jonka nimeen itse olen vannonut ensikokeilusta lähtien – loistava monikäyttöinen tuote!

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.