Kevääni on ollut monin paikoin raskas ja olen ollut todella poikkeuksellisen väsynyt, normaalistikin uniongelmaisena olen nukkunut tavallistakin huonommin ja peilistä on alkanut katsomaan yhä nuutuneemman oloinen olento. Siksi onkin ihana muistutella itseä niitä hyvistä asioista, keskittyä haistelemaan kevättä ja viivähtää parvekkeella silmät kiinni auringosta hetki nauttien. Valo todella tekee ihmeitä.

Arjen kohokohtia ovat kiireettömät hetket, kun pystyy unohtamaan velvollisuudet ja ihan vain käpertymään hetkeen. Vapaat viikonloput ovat olleet korvaamattomia, kuten myös pienet irtiotot Tallinnan ja Oslon merkeissä. Puhumattakaan kuinka innoissani odotan Islantia ja kesälomaa. Huikeaa onkin laskeskella, että nyt on enää kaksi kokonaista viikkoa ensimmäiseen lomaviikkoon, ja kun palaamme, on enää viisi viikkoa kesälomareissuun. Siinä välissä juhannus ja kesä, noin niin kuin ylipäänsä.

Olen myös nauttinut kivuttomasta ajasta. Muistatte varmaan kun kirjoittelin ehkäisystä, ja erityisesti kierukasta? Kolme viikkoa sitten kävin poistattamassa vempeleen ja voi taivas kun on ihanaa olla kun koko ajan ei satu, vatsaan ja päähän. Kipu kavensi näkökenttää, mutta kivuttomuus on vapauttanut hengittämään syvään, nauttimaan enemmän tekemisestä ja vähentänyt hetkellisesti huolta. Kummasti osaa arvostaa tätä olotilaa! Plussana vielä turvotuksen katoaminen. Lääkäri mainitsi, että parhaillaan on markkinoille tulossa pienempi kierukkamalli, jolla olisi mahdollisuudet sopia minulle, kivut kun selvästi johtuivat juuri vieraasta esineestä kropassa, muut vaivat tosin sitten taas hormoneista. Ehkä sitäkin täytyy kokeilla, mutta katsotaan, nyt annan kehon ja mielen hetken levähtää.

Iloa on pullollaan myös tämä neljän päivän vapaa, köllöttelen vieläkin sängyssä enkä pidä kiirettä minnekään. Ihanaa. Illalla nauruterapiaa standupin muodossa ja huomenna pieni maisemanvaihdos poikaystävän kotiväkeä tapaamaan. Eikähän näillä kerätä sopivasti energiaa seuraaville parille viikolle. :)

vaalea mekko 28vaalea mekko 50vaalea mekko 46
Neulemekko: H&M / Sukkikset: Pariisista / Kengät: Zara / Laukku: Global / Vyö: 2nd hand

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Moikka!

En oo aikaisemmin kommentoinut sun blogiin, löysin tieni lukijaksesi vasta vähän aikaa sitten. En oikein tiedä, missä pussissa olen elänyt, kun en aikaisemmin ole blogiisi törmännyt. :D Ei mulla nytkään ollut ihmeempää sanottavaa, halusin vain kiittää kauniista, piristävästä blogistasi ja toivottaa tsemppiä viimeisiin loppupuristuksiin ennen lomia.

Hauska myös kuulla, että olosi on nyt ilman kierukkaa parempi! Tai siis harmi, ettei se toiminut, mutta hyvä, että olosi on parempi. Itselläni ehkäisyasiat eivät ole tällä hetkellä ajankohtaisia, mutta kauhulla ajattelen sitä, kun pitäisi löytää kumille joku vaihtoehto. Söin pitkään seurustellessani e-pillereitä, ja kehuin kaikille, miten niistä ei tullut itselleni juurikaan sivuoireita. Vasta lopetettuani ne huomasin, että mm. haluttomuus ja mielialanvaihtelut ovatkin saattaneet johtua niistä. :/ Kropallani kesti pitkään tointua pillereistä, enkä hirveästi kaipaa niitä takaisin. Lisäksi olen vasta nyt kuullut muilta, että aurallisen migreenin kanssa pillereitä ei saisi edes syödä. Kukaan lääkäreistäni ei ole edes kysynyt, sairastanko migreeniä! :/ Huoh, on tämä naisena olo rankkaa. Hmm, mites tästä tämmöinen pilleriavautuminen tuli. :D No, anyway.

Ihastelen kauniiden asujesi perään ja ilahdun positiivisella otteella kirjoitetuista teksteistäsi. :) Kiitos siis sinulle, oma kevääni on myös ollut rankahko ja olet tuonut blogillasi siihen paljon valoa.

Oikein mukavaa kesän odotusta! :)

Vastaa

Oi, kiitos kaunis kommentistasi, ja mahtavaa, että olet eksynyt blogiini – parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

Kuulostaa tosi tutulta kuulostaa tuo, että sivuoireisiin havahtuu vasta lopetettua, itselläkin on käynyt vähän samoin! Itsellä on yleenä aina lopetettua vienyt sen pari (tai jopa kolme) kuukautta, ennen kuin kroppa on tasaantunut taas elämään ilman – eli suurin piirtein sama aika, kun menee aina uuteen ehkäisyyn totutellessa. Ja nyt taas jälleen kerran, olo on niin paljon parempi ilman kuin ehkäisyn kanssa. Voih, syvä huokaus, kunpa löytyisi viimein ratkaisu, jolla voisi säilyttää tämän olon, mutta saisi silti varman ja helpon ehkäisyn. Pieni pyyntö, mutta alkanut tuntua aika mahdottomalta täyttää :/

Itsellä ei ole varsinaisesti taipumusta migreeniin, vaikka sitä kyllä suvussa on, mutta kierukan kanssa jostain syystä päänsärkyaaltoja ilmestyi tuon tuosta. Onneksi loppuivat kierukasta luovuttua!

Musta on jotenkin hirveän kiva kuulla muiden kokemuksia, se muistuttaa siitä, ettei ole yksin painimassa näiden haasteiden kanssa, ja parhaimmillaan myös tuo jotain uusia ajatuksia ja huomioita aiheen tiimoilta tietoisuuteen :) Joten suuri kiitos sinulle sanoistasi, ne todella lämmittivät!

Oikein ihanaa kevään jatkoa myös sinulle, ja toivottavsti kesä aukeaa meille keveämpänä kuin mitä kevät on ollut! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.