Piti kotiutua jo eilen miehen luota ja puuhailla tämä päivä muita juttuja, mutta vuorokausi vaihtui toiseen ihan huomaamatta ja vasta nyt sunnuntai-iltapäivänä könysin bussiin perjantaina liikkeelle lähteneen lookin jälkimainingeissa, eli en järin freesinä. Eilisen tärkein saavutus oli (kevyen ruokakauppareissun ohella) Game of Thonesin ensimmäisen kauden katsominen, joka johti tänään jo seuraavalle kaudelle. Itse olen toki nähnyt kaikki jo julkaistut, mutta ajattelin sarjan kestävän pian ilmestyvän viimeisen kauden kunniaksi uudelleen katsomisen.

Mutta peruutetaan vielä perjantaihin. Kävimme levyjulkkarikeikalla korjaamolla, mikä sai aikaan sen, että pitkästä aikaa oli syy tehdä meikki huolella ja fokus oli pitkäkestoisuudessa. Havahduin jo viime kuussa siihen, että olen tänä talvena taas pienen tauon jälkeen käyttänyt perinteistä meikkivoidetta. Toki edelleen eniten käytän mineraalimeikkipohjia, mutta silloin tällöin ja etenkin iltakäytössä meikkivoide tuntuu hyvälle valinnalle talven kevyesti pintakuivattamalla iholla.

Avainasemassa kestävässä lopputuloksessa on toki omalle ihotyypille sopiva meikkivoide, mikä on usein itselle ollut melko vaikeaa, mutta helpottunut hieman iän myötä kun pahin rasvaisuus on talttunut ja asettunut jonnekin sekaihon epämääräiseen välimaastoon. Olen aiemmin käyttänyt ja tykännyt esimerkiksi MACin Studio Fix Fluidista, mutta senkin viime kerrasta taitaa olla vierähtänyt reilut pari vuotta. Meikkivoiten käyttö menee selvästi kausina, välillä innostun ja sitten yleensä meikkivoidepullon loppuminen saa jämähtämään takaisin mineraalipohjiin, joita löytyy tällä hetkelläkin kotoa useita. Ne ovat hieman nopeampia laittaa, mikä saa herkemmin valitsemaan juuri mineraalipohjan. Toisaalta taas kun jaksan meikata paremmin ja erityisesti iltameikissä juuri nestemäinen meikkivoide on se mieluisin valinta.

En kuitenkaan ollut etsinyt uutta pohjatuotetta, mutta viime vuoden lopulla eräässä pressipäivässä Taru kehaisi Lumenen Oil-Free Matte Foundationia* todeten, että koska meillä vaikuttaa olevan hieman samantyyppinen iho, se saattasi toimia myös minulla. Niinpä nappasin tuotteen testiin ja toden totta, miellyin meikkivoiteeseen jo muutaman käyttökerran jälkeen. Harva meikkivoide kestää ihollani niin hyvin kuin tämä, etenkin näin talvella.

Tässä on muuten hyvin paljon samaa kuin Studio Fixissä, mutta olen aika varma siitä, että jos nyt ostaisin meikkivoiteen, ostaisin tämän, sillä hinta on kuitenkin jonkin verran edullisempi, mutta olen tähän ihan yhtä tyytyväinen. Eli hinta-laatusuhde todella kohdallaan! Plussa myös siitä, tuote on vegaaninen.

Joskus levitin meikkivoiteen lähes aina sormin, mutta nyt viime vuosina olen huomannut, että kasvojen suurille ihohuokosilleni parempi on käyttää Beautyblenderiä*, jolla saa taputeltua meikkivoiteen niin ohuelti ja myös tarkasti, ettei se tunnu korostavan suuria ihohuokosiani, miten käy helposti jos meikkipohjaa on piiruakaan liikaa tai se on yhtään hohtavaa. Siksi varon myös luottotuotteeni, YSL:n valokynän kanssa, ja käytän sitä hyvin paikallisesti, eli ensisijaisesti silmänympärysiholla ja toisinaan kulmien korkeinta kohtaa korostamaan. Beautyblenderin terävämpi kärki on muuten erinomainen valokynänkin paikoilleen taputteluun.

Niinpä meikkisienestä on tullut ihan vakkaripari meikkivoidetta käyttäessäni, ja näillä loihdittu pohja ei pettänyt viime perjantainakaan. En tykkää laittaa meikkivoiteen päälle paksua puuretikerrosta, niinpä tälläkin kertaa taputtelin päälle paikallisesti Boho Greenin aurinkopuuteria, ja toimi mainiosti.

*saatu blogin kautta

Nyt pitäisi vielä vaihtaa lakanat, syödä ja tehdä henkinen ryhtiliike uuteen viikkoon, joten kivaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.