Istun sohvalla, syön iltapalaa, kuuntelin BBC:n radio kutosta ja koen vaikeaksi keskittää ajatuksia mihinkään hyödylliseen. Tympii, etten ole illan aikana ollut saanut aikaan suurinta osaa, mitä olin suunnitellut. Olen tiedostanut saamattomuuteni, mutta silti saanut tehtyä sille mitään. Tuollilla kohoaa viikattava vaatekasa ja keittiön tasolla samankaltaisena vuorena tiskit. Kaikkien arkirutiinien sijaan ajatukset lipuivat sinne, minne viime aikoina niin kovin usein muulloinkin, maailmalle, matkoihin.

Olen potenut viime aikoina valtavaa matkakuumetta, mikä ei toki ole lainkaan yllättävää. Nyt matkahaaveilu vain tuntuu syövän keskittymistä arjen pyörittämiseltä.

Olen viime aikoina miettinyt kaukokohteita, mutta tänään töihin kävellessä syysauringon häikäistessä silmiä ja ensimmäisten tippuneiden lehtien kahistessa jaloissa ajatukset lipuivat vuodentakaiseen Tallinnan matkaan. Miten ihana viikonloppu se olikaan! Se muistutti siitä, ettei matka tarkoita pitkää aikaa tai tuhansia kilometrejä. Lähelläkin tavoittaa syviä kokemuksia. Tunsin hyvää mieltä siitä, että kolmen viikon kuluttua hieman tuonkaltainen viikonloppu on edessä kotikaupungissa. Tällä hetkellä ylipäätään viikonloppu lieneekin ainoa realistinen matkahaave, mutta vaikka sen tiedostaa, mieli on kuin matkakatalogi, joka työntää eteen yhä uusia ja yhä pidempiä matkaideoita.

Proteiinipannukakkua haarukoidessa ajatukset lipuivat Ukrainaan ja aivan erityisesti Odessaan. Puolihuomaamatta livuin selaamaan matkakuvia ja ajattelin aloittaa niiden työstämisen blogiin, mutta havahduinkin odottamattomaan löytöön, julkaisemattomiin asukuviin! Ei siis vielä reissukertomuksia tai kunnon syysfiilistelyä, vaan menneen kesän asukuvia.

Nämä kuvat on otettu Kiovan boheemissa kaupunkinosassa Podilissa. Kävelimme pitkän kojujen täyttämän rinteen alas lähelle merta. Rauhallisista kortteleista saattoi bongata niin rouheita kahviloita kuin vegaaniravintoloita. Ulotimme reittimme aina meren äärelle ja haimme varjoja paahteessa. Miten kuuma tuolloin olikaan! Suorastaan ihme, ettei kuvissa näy iholla helmeillyt hiki.

Toppi: H&M / Korikassi: Global / Kengät: Vagabond / Hame: Minimum

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.